More

  Dell estimează o creștere a veniturilor anuale pe fondul exploziei tehnologiei AI și a cererii stabilizate pentru produsele Hardware și Servere de Calculator

  AI - Inteligeta artificialaDell estimează o creștere a veniturilor anuale pe fondul exploziei tehnologiei AI și a cererii stabilizate pentru produsele Hardware și Servere...

  Dell estimează că veniturile anuale vor ajunge până la 91,5 miliarde pe fondul boom-ului AI, recuperând cererea de computere.

  Dell Technologies, gigantul american de tehnologie, și-a revizuit în sus prognoza pentru veniturile și profitul pe întregul an, pe măsură ce a beneficiat de explozia tehnologiei de inteligență artificială (AI) și de o cerere stabilizată pentru produsele hardware și servere, după o perioadă de scădere în ultimele luni. Rezultatele obținute demonstrează că recesiunea în cheltuielile tehnologiei ar putea lua sfârșit, în urma estimărilor de venituri trimestriale depășite și de către furnizorul major de echipamente de rețea, Cisco.

  O creștere sustinută datorită investițiilor în inteligența artificială

  Dell Technologies prevede o creștere semnificativă a cererii pentru serverele PowerEdge și designurile AI generative cu Nvidia, pe fondul investițiilor în continuă creștere în domeniul inteligenței artificiale realizate de companiile Big Tech.

  „AI demonstrează deja că este un avantaj pe termen lung, cu o creștere continuă a cererii în întregul portofoliu”, a declarat directorul de operațiuni, Jeff Clarke.

  Potrivit datelor furnizate de Refinitiv, compania estimează că veniturile din al treilea trimestru se vor situa între 22,5 miliarde de dolari și 23,5 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor de 21,67 miliarde de dolari. Dell prevede, de asemenea, un câștig pe acțiune de 1,45 dolari, plus sau minus 10 cenți, comparativ cu estimările de 1,38 dolari.

  Pentru întregul an, Dell estimează venituri cuprinse între 89,5 miliarde de dolari și 91,5 miliarde de dolari, și un câștig pe acțiune de 6,30 dolari, plus sau minus 20 cenți.

  Rezultate peste așteptări în al doilea trimestru

  Veniturile și câștigurile pe acțiune raportate de Dell în al doilea trimestru au depășit estimările analiștilor. Veniturile din servere și rețele pentru al doilea trimestru au ajuns la 4,27 miliarde de dolari, în creștere cu 11% față de primul trimestru, datorită cererii mai mari pentru servere optimizate pentru AI, potrivit companiei.

  Veniturile grupului de soluții pentru clienți (CSG) al companiei, care include afacerile cu PC-uri pentru consumatori și întreprinderi, au crescut cu 8% față de primul trimestru, ajungând la 12,94 miliarde de dolari.

  Analista Gartner, Mikako Kitagawa, a declarat că menținerea de către Dell a 7,5% din profiturile operaționale în raport cu veniturile (CSG) este impresionantă în acest mediu de piață dificil și demonstrează abordarea „profitabilitatea pe primul loc” a companiei.

  Rezultatele obținute de Dell se deosebesc semnificativ de cele înregistrate de rivalul său HP, care și-a redus prognoza anuală din cauza declinului cererii de PC-uri și a slăbiciunii pieței din China.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante