More

  Studiourile de la Hollywood oferă scriitorilor compromisuri din cauza grevei

  Stiri IT&TechStudiourile de la Hollywood oferă scriitorilor compromisuri din cauza grevei

  Hollywoodul este cunoscut pentru gloria și strălucirea sa, dar și pentru tensiunile din spatele cortinei. De la începutul lunii mai, sute de scenariști boicotează producția de noi seriale din cauza nemulțumirilor legate de condițiile de muncă. Cu toate acestea, știrile recente aduc vești bune pentru ambele părți. Studiourile de la Hollywood au propus un compromis care ar putea pune capăt zăbavii și ar putea aduce o soluție pașnică.

  Un Compromis Dorit de Ambele Părți

  Potrivit unor surse citate de Bloomberg, studiourile de la Hollywood au venit cu un set de propuneri menite să satisfacă cerințele scenariștilor. Aceste propuneri se concentrează pe trei aspecte importante: utilizarea inteligenței artificiale, accesul la date despre audiență și salarii mai mari. Unul dintre principalii susținători ai acestui compromis este Ted Sarandos, directorul general al Netflix. Propunerea este, de asemenea, sprijinită de Bob Iger, președintele consiliului de administrație al Walt Disney Co.

  Utilizarea Inteligenței Artificiale și Protejarea Autorilor

  Una dintre principalele preocupări ale scenariștilor este utilizarea tot mai extinsă a inteligenței artificiale în industria filmului și televiziunii. Studiourile de la Hollywood s-au angajat să nu înlocuiască autorii umani cu algoritmi și roboți. Astfel, scenariștii pot fi liniștiți în privința faptului că munca lor nu va fi înlocuită de mașini.

  Acces la Date Despre Audiență

  Un alt aspect important al compromisului este accesul la date despre audiență. Studiourile de la Hollywood au promis că vor furniza autorilor informații despre performanța serialelor lor pe platformele de streaming. Aceste date pot fi extrem de valoroase pentru scenariști, oferindu-le o perspectivă asupra modului în care publicul reacționează la creațiile lor.

  Creșterea Salariilor pentru Scenariști

  Una dintre principalele solicitări ale scenariștilor a fost o creștere a salariilor. Potrivit propunerii, studiourile de la Hollywood sunt de acord să mărească salariile autorilor cu peste 20%. În plus, ei oferă o creștere a salariului de bază cu 5% în primul an de la încheierea unui nou contract. Deși această creștere este sub solicitarea inițială a scenariștilor de 6%, este un pas în direcția bună și un semn că studiourile sunt dispuși să facă compromisuri.

  Zăbava și Impactul Asupra Industriei

  Zăbava a început pe 2 mai, când gilda scenariștilor americani a anunțat boicotul. La scurt timp după aceea, și actorii din Hollywood s-au alăturat protestului. Efectele acestei zăbave au fost resimțite în întreaga industrie, cu multe proiecte de seriale și filme care au fost suspendate sau amânate. Cu toate acestea, există speranțe că acest compromis ar putea pune capăt crizei și ar putea permite reluarea producției.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante