More

  Volvo EX30 2025 – Cel mai rapid SUV electric. Poze și performanțe

  ReviewsVolvo EX30 2025 - Cel mai rapid SUV electric. Poze și performanțe

  Volvo a dezvăluit noul său model de SUV electric, Volvo EX30, care va fi lansat în 2025. Acesta este cel mai mic SUV construit vreodată de companie și vine cu caracteristici impresionante de performanță și autonomie. În acest articol, vom explora în detaliu designul, caracteristicile și inovațiile tehnologice ale Volvo EX30.

  Designul exterior

  Volvo EX30 impresionează cu un design modern și aerodinamic. Chiar dacă este cel mai mic SUV al mărcii, acesta nu face compromisuri în ceea ce privește aspectul și funcționalitatea. Caroseria este construită dintr-un amestec de aluminiu reciclat în proporție de 25%, oțel reciclat în proporție de 17% și plastic reciclat în proporție de 17%. Această abordare sustenabilă contribuie la reducerea amprentei de carbon a vehiculului.

  Performanță și autonomie

  Volvo EX30 vine în două variante de motorizare. Varianta cu un singur motor oferă o autonomie extinsă de 442 km și atinge 100 km/h în 5.3 secunde, datorită celor 268 de cai putere și cuplului de 253 lb-ft. Varianta cu două motoare este echivalentul tracțiunii integrale și oferă o putere impresionantă de 422 de cai putere și un cuplu de 400 lb-ft, permițând accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde. Cu toate acestea, autonomia acestei variante este puțin mai mică, de 426 km. Ambele versiuni folosesc aceeași baterie, cu o capacitate de 64 kWh în încărcarea reală (69 kWh pe hârtie).

  Un aspect interesant al Volvo EX30 este posibilitatea de a utiliza un încărcător rapid de tip DC de nivel 3, care permite încărcarea de la 10% la 80% în doar 26 de minute. Totuși, aceste estimări pot varia în funcție de condițiile meteo și de utilizarea sistemelor de climatizare.

  Designul interior minimalist

  Interiorul Volvo EX30 urmează un concept minimalist, cu un ecran de infotainment de 12.3 inch care înlocuiește tabloul de bord tradițional. Acest ecran oferă acces la toate funcțiile și informațiile necesare, iar integrarea acestora într-un singur loc facilitează utilizarea și oferă o experiență intuitivă. Sistemul de infotainment rulează pe platforma Android Automotive, oferind o experiență integrată cu aplicațiile și serviciile Google. Utilizatorii de dispozitive iOS pot utiliza și funcția CarPlay, care permite integrarea ușoară a iPhone-urilor.

  De asemenea, Volvo EX30 surprinde prin eliminarea difuzoarelor din uși și amplasarea lor sub forma unei bare de sunet pe bord. Această abordare nu doar economisește spațiu, dar oferă și o calitate audio superioară. Butonul de deschidere a ușii și controlul ferestrelor au fost mutați pe consola centrală, reducând aspectul mecanic al ușilor și oferind un design mai curat. Volvo EX30 dispune și de senzori care detectează prezența cicliștilor în momentul deschiderii ușii, evitând astfel eventuale accidente.

  Materiale durabile și opțiuni de personalizare

  Volvo EX30 pune un accent deosebit pe utilizarea materialelor durabile și reciclate. Modelul vine cu patru variante de design interior, fiecare având propriul amestec de materiale și culori. Interiorul Breeze utilizează în proporție de 100% poliester reciclat, în timp ce varianta Mist combină lână și poliester reciclat. Ramele și jaluzelele de la ferestre, reciclate și prelucrate, sunt utilizate pentru interiorul ușilor. Pentru interiorul Indigo se folosește denim reciclat, iar pentru variantele Mist și Pine se utilizează inovație materială din in.

  În locul pielii naturale, Volvo EX30 oferă opțiunea de a alege Nordico, un amestec din PET reciclat și materiale provenite din pădurile din Suedia și Finlanda. Uleiul de pin este adăugat pentru a oferi textura fină și moale specifică pielii. Covorașele sunt fabricate integral din sticle de apă reciclate.

  Prețuri și disponibilitate

  Volvo EX30 va fi disponibil pentru comenzi începând cu anul curent, iar livrările vor începe în vara anului 2024. Prețul de pornire al acestui SUV electric este de 53,700 de dolari, iar guvernul federal oferă și un program de recompensă iZEV, care permite recuperarea unei părți din costul achiziției. Există și o variantă Cross Country a modelului EX30, dar deocamdată nu este clar dacă aceasta va fi disponibilă și în Canada.

  Volvo EX30 este o demonstrație a angajamentului producătorului auto de a crea vehicule electrice de înaltă performanță, durabile și inovatoare. Cu un design exterior atrăgător, o autonomie impresionantă și un interior minimalist și sustenabil, acest SUV electric promite să atragă atenția și să ofere o experiență de conducere de excepție.

  Performante: Volvo.ro

  Sursa poze si informatii: https://mobilesyrup.com

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante