More

  5 setări dedicate pentru a face un PS5 mai sigur pentru copii

  Gaming5 setări dedicate pentru a face un PS5 mai sigur pentru copii

  Jocurile video sunt o modalitate excelentă pentru copii să-și dezvolte imaginația și abilitățile cognitive și motorii. Cu toate acestea, conținutul potențial inadecvat din jocurile video poate ridica îngrijorări pentru părinți. Cu un dispozitiv ca PS5, este important să stabilim unele setări de protecție pentru a proteja copiii și pentru a monitoriza activitățile lor. În acest articol, vom explora 5 setări esențiale pentru a face un PS5 mai sigur pentru copii.

  1. Crearea și adăugarea unui cont pentru copil

  Primul pas pentru a face un PS5 mai sigur pentru copii este de a crea și adăuga un cont pentru copil. Acest cont va seta restricțiile implicite de conținut în funcție de vârsta utilizatorului. Pentru a crea un cont pentru copil, urmați acești pași:

  1. Accesați Setări (iconița de angrenaj din colțul dreapta sus) și selectați Familie și controale parentale.
  2. Alegeți Administrare familie și autentificați-vă în contul dvs. PSN.
  3. După autentificare, scanați codul QR pentru a adăuga un membru de familie folosind telefonul dvs. În mod alternativ, puteți vizita pagina de administrare a familiei PSN de pe computerul dvs.
  4. Selectați Configurare acum și alegeți Adăugați un copil.
  5. Introduceți data de naștere a copilului.
  6. Sony vă va solicita să plătiți 0,50 $ pentru a confirma că sunteți adult. Această plată trebuie făcută o singură dată – chiar și atunci când adăugați alți copii – și Sony va credita portofelul dvs. PlayStation cu 0,50 $.
  7. Introduceți o adresă de e-mail și o parolă pentru cont.
  8. Selectați Confirmă pe fiecare pagină până la finalizare.

  După ce ați creat contul pentru copil, trebuie să-l adăugați pe PS5-ul dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați un cont pe PS5 folosind adresa de e-mail pe care ați furnizat-o pentru copil.

  2. Utilizați nivelurile prestabilite sau personalizate de restricții de conținut

  După ce ați adăugat contul pentru copil pe PS5, puteți seta nivelul de restricție pe care îl doriți. Urmați acești pași:

  1. Accesați Setări > Familie și controale parentale, alegeți contul copilului dvs. din listă și selectați Controale parentale.
  2. Selectați Nivel de restricție și alegeți un nivel prestabilit din listă.
  3. Opțional: Personalizați nivelul prestabilit ajustând restricția pentru celelalte opțiuni de pe pagină.
  4. Selectați Confirmă când ați terminat.

  Puteți seta restricții de vârstă pentru următoarele opțiuni:

  • Jocuri și aplicații PS5, PS4 și PS3.
  • Discuri Blu-ray și DVD-uri.
  • PlayStation VR2 și PlayStation VR.
  • Navigare web (chiar dacă browserul web al PS5-ului este ascuns și limitat).
  • Comunicare și conținut generat de utilizatori.
  • Conținut online.

  Puteți ajusta nivelul de restricție pentru toate aceste opțiuni în secțiunea controale parentale menționată mai sus. Este important să ajustați restricțiile în funcție de preferințele voastre ca părinți și de vârsta copilului.

  3. Configurarea restricțiilor consolei și a codurilor de acces pentru utilizatori

  Restricțiile consolei sunt un set de funcții disponibile pe PS5 care vă permit să controlați modul în care utilizatorii pot crea conturi pe consolă. Un copil inteligent poate bypassa restricțiile de conținut prin simpla creare a unui cont nou pe PS5 în locul contului pentru copil creat de voi. Sau ar putea să se autentifice într-un cont pentru adulți dacă nu ați setat o parolă pentru acesta. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să configurați codurile de acces pentru utilizatori pe PS5. După aceea, trebuie să configurați restricțiile consolei, care folosesc un cod de acces separat față de codul de acces al utilizatorului. În cazul în care copilul vostru obține acces la contul vostru, nu va putea modifica restricțiile pe care le-ați setat. Iată cum să configurați codul de acces pentru restricțiile consolei:

  1. Accesați Setări > Familie și controale parentale > Restricții consolă PS5.
  2. Introduceți codul de acces implicit: 0000.
  3. Selectați Schimbă codul de acces pentru restricțiile consolei PS5.
  4. Introduceți noul cod de acces de două ori.

  Pe pagina de restricții a consolei PS5, pe lângă schimbarea codului de acces pentru restricțiile consolei, aveți și alte opțiuni:

  • Permiteți sau nu utilizatorilor să creeze conturi noi și să se autentifice ca invitați (Creare utilizator și autentificare invitat). Aceasta este utilă pentru a opri copilul să creeze noi conturi pentru a bypassa restricțiile.
  • Stabiliți controale parentale implicite pentru noii utilizatori (Controale parentale pentru utilizatorii noi). Aceasta este utilă pentru a configura restricții de conținut și funcționalitate adecvate vârstei lor, în cazul în care doriți să le permiteți să creeze noi utilizatori.
  • Dezactivați restricțiile consolei temporar (Dezactivare temporară a restricțiilor consolei PS5). Puteți utiliza această opțiune pentru a dezactiva temporar restricțiile consolei în cazul în care acestea sunt prea restrictive pentru voi ca utilizator adult.

  Nu uitați codul de acces pentru restricțiile consolei. Din câte știm, nu există o modalitate de a-l recupera.

  4. Setarea unei parole pentru cumpărături și limitarea cheltuielilor lunare

  Există povești de groază pe internet despre copii care cheltuiesc sute sau chiar mii de dolari cumpărând aplicații și jocuri video cu cardurile părinților lor. Pentru a evita asta, trebuie să setați limite de cheltuieli și o parolă pentru cumpărături. Adăugați o parolă pentru cumpărături din Setări > Utilizatori și conturi > Cont > Setări de plată și abonamente > Setări de achiziții. Activați comutatorul Solicită parolă la finalizarea achizițiilor și vă va solicita să introduceți parola PSN înainte de a face o achiziție.

  Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să stabiliți o limită de cheltuieli. Iată cum să setați o limită lunară de cheltuieli pentru contul copilului:

  1. Accesați Setări și alegeți Familie și controale parentale.
  2. Alegeți contul copilului din secțiunea Utilizatori vizibili pe acest PS5.
  3. Selectați Controale parentale și derulați în jos până veți vedea Limită lunară de cheltuieli.
  4. Deschideți Limită lunară de cheltuieli pentru a vedea meniul derulant.
  5. Selectați Confirmă după ce ați terminat.

  Nu știm de ce Sony a ales să facă limita de cheltuieli un meniu derulant presetat. Dar momentan nu puteți introduce o sumă personalizată ca limită de cheltuieli.

  5. Impuneți limite de timp de joc

  Dependența de jocurile video poate afecta negativ un copil, dar puteți încerca să o reducem prin impunerea unor limite de timp de joc pe PS5. Puteți seta limite de timp de joc doar pe un cont pentru copil cu o adresă de e-mail PSN înregistrată. Iată cum puteți face acest lucru:

  1. Accesați Setări > Familie și controale parentale și alegeți contul pe care doriți să-l limiteze din secțiunea Utilizatori vizibili pe acest PS5.
  2. Selectați Setări timp de joc și activați comutatorul Restrângeți timpul de joc.
  3. Utilizați opțiunea Când timpul de joc se încheie pentru a alege dacă doriți ca copilul să fie deconectat forțat sau să primească doar o notificare atunci când ajunge la limita de timp de joc.
  4. Stabiliți cât timp poate juca utilizând Durata și orele de jocabile. Selectând Prin zilele săptămânii din meniu, puteți specifica câte ore poate juca în fiecare zi a săptămânii.
  5. Selectați În fiecare zi sau zilele săptămânii și alegeți orele în Durata timpului de joc. În această secțiune, puteți seta și o Oră de început și o Oră de încheiere pentru a personaliza când poate juca jocuri video și puteți alege ora de culcare ca Oră de încheiere, astfel încât să nu poată juca noaptea când ar trebui să doarmă.
  6. Selectați Salvează în partea dreaptă a paginii când ați terminat.

  Copiii mai mari s-ar putea să nu aprecieze prea mult această setare, așa că ar fi o idee mai bună să discutați cu ei despre timpul lor de joc în loc să îi blocați complet de la utilizarea consolei.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante