More

  Adio WordPad: Programul nu va mai exista după viitoarea actualizare a sistemului de operare Windows 11

  Stiri IT&TechAdio WordPad: Programul nu va mai exista după viitoarea actualizare a sistemului de operare Windows 11

  În urmă cu 28 de ani, în 1995, Microsoft a lansat WordPad, un program legendar pentru editarea textului. Cu toate acestea, conform noilor informații din documentația actualizată a Microsoft, WordPad urmează să fie eliminat în viitoarea actualizare a sistemului de operare Windows 11. Această veste a stârnit interesul presei internaționale și a creat un val de reacții în rândul utilizatorilor. În acest articol, vom explora istoria WordPad, motivația din spatele deciziei de a înlătura programul și alternativele recomandate de Microsoft.

  WordPad a fost lansat împreună cu Windows 95 și a devenit unul dintre cele mai populare programe de editare a textului la vremea sa. Cu suport pentru formatele de fișiere RTF, DOC, ODT și altele, WordPad a fost considerat o unealtă revoluționară în domeniu. De-a lungul anilor, programul a fost preinstalat pe toate versiunile de Windows, până la versiunea 11 a sistemului de operare.

  Conform informațiilor furnizate de Microsoft, WordPad nu va mai primi actualizări și funcții noi. În următoarea actualizare majoră a Windows 11, care va fi lansată în toamna anului 2023, programul va fi complet eliminat din sistemul de operare. Utilizatorii nu vor putea descărca WordPad separat de pe surse oficiale, deci singura opțiune ar fi să apeleze la versiuni piratate ale programului, lucru nerecomandat din motive de securitate.

  Microsoft recomandă utilizatorilor să treacă la programe preinstalate mai moderne. Pentru documente complexe, compania sugerează utilizarea Microsoft Word, în timp ce pentru documente de bază, precum fișiere .txt, se recomandă utilizarea Notepad. Ambele programe sunt disponibile în continuare și nu vor fi eliminate.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante