More

  iOS 17: Caracteristici noi, data de lansare și compatibilitate

  SmartphoneiOS 17: Caracteristici noi, data de lansare și compatibilitate

  Apple a dezvăluit în cadrul evenimentului WWDC pe 5 iunie noile caracteristici ale iOS 17, care vor fi lansate în această toamnă. Această actualizare gratuită a software-ului va aduce o serie de modificări de interfață, corecții de bug-uri și caracteristici noi. Este ca și cum ai primi un iPhone nou fără să plătești niciun ban. În acest articol, vom discuta tot ce trebuie să știți despre iOS 17. Vom acoperi momentul lansării versiunilor beta și finale, modul de obținere a actualizării și modelele de iPhone care vor putea rula iOS 17, precum și caracteristicile pe care sperăm să le vedem în noul sistem de operare.

  Data de lansare și versiunile beta

  iOS 17 a fost anunțat și demonstrat la WWDC 2023 pe 5 iunie, dar nu va fi disponibil pe iPhone-uri în întreaga lume până în toamnă, cel mai probabil în mijlocul lunii septembrie. (Ultima dată când o actualizare iOS a fost lansată în afara lunii septembrie a fost iOS 5, în octombrie 2011). Este de așteptat să fie lansat la scurt timp după evenimentul de lansare al iPhone 15. În ultimii ani, lansarea noii versiuni a iOS a fost destul de constantă:

  • iOS 16: luni, 12 septembrie 2022
  • iOS 15: luni, 20 septembrie 2021
  • iOS 14: miercuri, 16 septembrie 2020
  • iOS 13: joi, 19 septembrie 2019
  • iOS 12: luni, 17 septembrie 2018

  Pe baza istoricului recent, prezicem că iOS 17 va fi lansat în ziua de luni, 11 septembrie sau luni, 18 septembrie.

  Înainte ca versiunea completă să fie lansată în toamnă, vor fi lansate mai multe versiuni beta ale iOS 17 pentru testeri. Prima versiune beta pentru dezvoltatori a fost lansată în prima zi a WWDC 2023. Cea mai recentă versiune beta pentru dezvoltatori este versiunea 6, în timp ce cea mai recentă versiune beta publică este versiunea 4. Pentru mai multe informații despre cum să obțineți versiunea beta a iOS 17 pe iPhone-ul dvs. chiar acum, puteți citi aici.

  Compatibilitatea cu modelele de iPhone

  iOS 17 nu va fi compatibil cu iPhone 8 sau iPhone X. iPhone 8, 8 Plus și iPhone X au fost lansate în același an și pot rula iOS 16, astfel încât vor primi suport prin actualizări de securitate pentru cel puțin încă un an. Iată lista modelelor de iPhone care vor primi suport pentru iOS 17, deși nu toate modelele vor putea beneficia de toate caracteristicile noi:

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone SE (generația a 2-a sau ulterior)

  Este important de menționat că modelele mai vechi de iPhone pot să nu beneficieze de întreaga gamă de caracteristici noi. Anul trecut, de exemplu, iPhone 8 și iPhone X nu au avut acces la o serie de funcții interesante din cauza procesorului lor mai vechi. Pentru mai multe informații despre versiunile anterioare de iOS lansate până acum și pentru a afla ce versiune de iOS suportă iPhone-ul dvs., puteți consulta aceste articole.

  Caracteristici noi în iOS 17

  iOS 17 aduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri față de versiunea anterioară. Iată o listă cu cele mai importante caracteristici anunțate de Apple:

  Jurnal

  Jurnalul este o aplicație nouă care se bazează pe funcția Memories din Photos și aduce o nouă modalitate de a retrăi momente speciale, de a scrie și a păstra amintiri, utilizând text, locație și fotografii. De asemenea, există și o interfață de programare a aplicațiilor (API) pentru Sugestii, pe care dezvoltatorii o pot utiliza în propriile aplicații.

  StandBy

  Această caracteristică pare să fie inspirată de Apple Watch. Puteți așeza telefonul în modul peisaj pe un suport pe timp de noapte și veți putea vedea ora cu ajutorul unui ceas și a unei game de stiluri de ceasuri. De asemenea, puteți derula prin cele mai bune fotografii ale dvs., puteți afișa widget-uri și puteți vedea activități în direct, cum ar fi scorurile meciurilor. Aveți și opțiunea de a alege Modul de noapte pentru a afișa text roșu și a minimiza oboseala ochilor pe timp de noapte. Vă amintiți de ceasurile cu alarmă? Este un pic asemănător. Pentru mai multe informații despre cum să utilizați StandBy pentru a crea un hub inteligent pentru casă.

  Contact Posters

  Această caracteristică vă permite să personalizați modul în care sunteți afișat în apeluri și pe cartea dvs. de contact (deoarece cartea dvs. de contact personalizată va apărea în Contacte pentru prietenii dvs.). Puteți personaliza posterul cu imagini, fonturi și culori. Aceasta funcționează cu Call Kit, astfel încât poate fi utilizată în aplicații VOIP terțe.

  Pentru mai multe informații despre cum să creați și să personalizați propriul poster de contact în iOS 17.

  Live Voicemail

  Dacă cineva vă sună și vă lasă un mesaj vocal, veți putea vedea o transcriere live în timp ce vorbește. Astfel, puteți decide dacă doriți să răspundeți sau nu.

  Pentru mai multe informații despre cum să utilizați Live Voicemail în iOS 17.

  Apeluri telefonice

  Apple aduce unele modificări aplicației Phone. A fost înlocuit butonul de contacte, s-a mutat butonul de încheiere a apelului și alte butoane din timpul apelului și s-au actualizat pictogramele.

  După o mică reacție negativă, se pare că Apple a mutat butonul de încheiere a apelului înapoi în mijloc începând cu mijlocul lunii august.

  FaceTime

  Apple adaugă posibilitatea de a lăsa un mesaj video în aplicația FaceTime atunci când oamenii nu răspund la apeluri.

  De asemenea, veți putea primi apeluri FaceTime pe un Apple TV.

  Mesaje

  Aplicația Mesaje va fi mai rapidă, iar filtrele de căutare vă vor permite să adăugați termeni pentru a restrânge rezultatele căutării. Veți putea sări la primul mesaj nepreluat dintr-o conversație în grup, să glisați pentru a răspunde la orice mesaj și să transcrieți automat mesajele audio.

  De asemenea, o nouă funcție Check-In le va permite familiei și prietenilor să știe dacă ați ajuns în siguranță la destinație. Mesajele pot recunoaște dacă nu faceți progrese către destinație și vă vor solicita să răspundeți. Dacă nu o faceți, va partaja informații cu contactul selectat, inclusiv locația dvs., nivelul bateriei și starea serviciului celular.

  Autocorrect îmbunătățit

  Nu vom mai spune „Damn You Autocorrect” în viitor, deoarece Apple va schimba modelul de învățare automată pe dispozitiv, astfel încât acesta să fie mai precis. De asemenea, va ține cont de cuvintele pe care le utilizați frecvent și va face sugestii de propoziții întregi pe măsură ce tastați. În plus, dacă atingeți un cuvânt corectat automat, puteți apăsa pe acesta pentru a reveni la cuvântul pe care l-ați introdus inițial.

  Stickere

  Toate emoji-urile din iOS 17 pot fi redimensionate și utilizate ca stickere. Subiectele din fotografii pot fi extrase și transformate în stickere. Puteți transforma fotografiile animate în Live Stickers.

  AirDrop

  Apple schimbă modul în care funcționează AirDrop pentru a fi mult mai simplu de utilizat. Trebuie doar să apropiați telefoanele și veți putea partaja informații. Puteți alege cu ușurință numerele de telefon și adresele de e-mail pe care doriți să le partajați pe un iPhone sau un Apple Watch. De exemplu, dacă doriți să partajați fotografii, apropiați telefoanele.

  NameDrop

  O nouă funcție care folosește AirDrop este NameDrop, o modalitate ușoară de a schimba informații de contact. Nu va mai trebui să sunați greșit o persoană nouă doar pentru ca ea să aibă numărul dvs.

  Puteți utiliza chiar și AirDrop pe un Apple Watch.

  Tastatură și dictare

  Autocorrectul va fi „mai precis ca niciodată”. Atingeți cuvântul subliniat pentru a avea opțiunea de a reveni la cuvântul pe care l-ați introdus inițial. Veți primi predicții în timp ce tastați și trebuie doar să apăsați bara de spațiu pentru a le adăuga. Învățarea automată va analiza stilul dvs. de scriere și va adapta autocorrectul în consecință. În plus, dictarea folosește un nou model de recunoaștere a vorbirii pentru a fi și mai precisă.

  Siri

  Nu mai este necesar să spuneți „Hei Siri” de fiecare dată când doriți să o activați. De asemenea, puteți face mai multe cereri în același comandă.

  Fotografii

  Albumul People din iOS 17 va putea recunoaște „mai multe fotografii cu persoanele preferate ale utilizatorului” și, de asemenea, recunoaște pisici și câini.

  Alte caracteristici mai mici

  Există și numeroase alte caracteristici mai mici pe care Apple nu le-a menționat în prezentare, dar care merită să fie menționate, inclusiv îmbunătățiri aduse căutării Spotlight, Notes, Autofill și Apple Music. Pentru mai multe informații despre cum să setați și să ajustați crossfade în Apple Music.

  Apple ID passkey

  Apple a anunțat suportul pentru parole în iOS 16, dar acesta devine mai accesibil în iOS 17. În iOS 17, iPadOS 17 și macOS Sonoma, veți putea vă conecta la Apple ID cu o parolă utilizând Face ID sau Touch ID de pe iPhone în loc de o parolă.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante