More

  Google Chrome primește o actualizare importantă pentru a proteja utilizatorii de extensii rău intenționate

  Alegerea editorilorGoogle Chrome primește o actualizare importantă pentru a proteja utilizatorii de extensii rău intenționate

  Google Chrome, unul dintre cele mai populare browsere web, se pregătește să implementeze o nouă schimbare care va oferi o explicație atunci când una dintre extensiile browserului dispare misterios. Dacă utilizați cele mai bune extensii Google Chrome cu acest browser, cu siguranță știți cât de utile pot fi acestea, mai ales când vine vorba de adăugarea de noi funcționalități, de la blocarea reclamelor la accesul ușor la lista de sarcini. Cu toate acestea, uneori, o extensie pe care o folosiți de ani de zile poate dispărea din browser fără o explicație.

  Potrivit unei noi postări de blog de la echipa de dezvoltare Chrome, începând cu versiunea 117, browserul Google va semnala faptul că una dintre extensiile pe care le utilizați nu mai este disponibilă în Chrome Web Store. La fel cum aplicațiile malițioase sunt eliminate din Google Play Store, extensiile browserului care pun în pericol datele dumneavoastră vor fi de asemenea eliminate din Chrome Web Store.

  Până acum, Google nu oferea nicio explicație cu privire la motivul pentru care una dintre extensiile dumneavoastră putea fi eliminată din Chrome. Odată ce această actualizare de securitate va fi disponibilă în browserul dumneavoastră, veți putea vedea rapid dacă una dintre extensiile pe care le utilizați a fost eliminată direct din secțiunea „Confidențialitate și securitate” din meniul de setări al Chrome.

  Facem Chrome mai sigur

  În anunțul său, Google explică că „Safety Check” vă va avertiza cu privire la o extensie dacă dezvoltatorul acesteia a eliminat-o, dacă a fost găsită în încălcare a politicilor Chrome Web Store sau dacă a fost marcată ca malware.

  Apăsând pe „Revizuire” în meniul „Confidențialitate și securitate” al Chrome, veți avea opțiunea de a elimina extensia din browser. Cu toate acestea, puteți alege și să ascundeți avertismentul dacă doriți să păstrați o anumită extensie instalată. La fel ca în versiunile anterioare ale Chrome, Google le va dezactiva automat dacă au fost marcate ca malware.

  Conform Chrome Unboxed, Google a depus eforturi considerabile pentru a face Chrome mai sigur, iar anul trecut compania a adăugat un „Sigiliu de aprobare” pentru extensiile disponibile în Chrome Web Store. De asemenea, a fost adăugat un „Badge de recomandare” pentru unele extensii, pentru a facilita identificarea celor care merită să fie instalate.

  Cum să vă protejați de extensiile malițioase

  Implementarea funcției Safety Check pe pagina de extensii a Chrome va face mai dificilă ca extensiile malițioase să provoace probleme în browserul dumneavoastră, dar există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă proteja de extensiile periculoase.

  În primul rând, trebuie să descărcați extensii noi numai din Chrome Web Store pentru Google Chrome sau din magazinul Microsoft Edge Add-ons pentru Microsoft Edge. La fel ca în cazul aplicațiilor de pe smartphone-ul dumneavoastră, merită să limitați numărul de extensii instalate în browserul dumneavoastră, deoarece poate fi dificil să le urmăriți pe toate dacă aveți prea multe.

  În același timp, Google recomandă menținerea browserului actualizat și rularea celei mai recente versiuni de Chrome, pentru a vă asigura că aveți cele mai actualizate protecții de securitate. Pentru o protecție suplimentară, ar trebui să aveți instalat unul dintre cele mai bune programe antivirus pentru PC-ul dumneavoastră sau cea mai bună soluție antivirus pentru Mac. De asemenea, puteți activa funcția Enhanced Protection de la Google în setările de confidențialitate și securitate ale Chrome.

  Se așteaptă ca Chrome 117 să fie lansat pe 12 septembrie și odată cu aceasta, ar trebui să mergeți în secțiunea „Confidențialitate și securitate” pentru a vă asigura că nicio extensie a browserului nu a devenit riscantă.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante