More

  iOS 17: De ce bateria iPhone-urilor vechi se descarcă mai repede?

  SmartphoneiPhoneiOS 17: De ce bateria iPhone-urilor vechi se descarcă mai repede?

  iOS 17, ultima actualizare lansată de Apple pentru dispozitivele iPhone, a adus cu sine multe așteptări și entuziasm din partea utilizatorilor. Cu toate acestea, odată cu actualizarea la iOS 17, posesorii de iPhone-uri mai vechi au început să întâmpine probleme legate de durata de viață a bateriei. Se pare că această actualizare a dus la o scădere semnificativă a autonomiei bateriei pentru modele precum SE 2, XR, 11, 12 și 13.

  Cum afectează iOS 17 durata de viață a bateriei iPhone-urilor vechi?

  Un studiu recent realizat pe aceste modele de iPhone a arătat că bateria se descarcă mult mai rapid după actualizarea la iOS 17. În special, iPhone 13 și iPhone XR au înregistrat cele mai mari scăderi ale duratei de viață a bateriei de la lansarea iOS 14. Experții în domeniu au prezentat un grafic comparativ al duratei de viață a bateriei pe diferite versiuni de iOS, începând cu iOS 15, și au constatat că dispozitivele aveau o autonomie mult mai lungă pe versiunile iOS 16.6.1 și 16.7.

  Această problemă a scăderii duratei de viață a bateriei a devenit una majoră pentru utilizatorii de iPhone-uri vechi. Deși actualizările de software sunt de obicei așteptate pentru îmbunătățirile și caracteristicile noi pe care le aduc, este esențial ca utilizatorii să fie conștienți de potențialele probleme care pot apărea. În cazul iOS 17, se pare că problema majoră este legată de durata de viață a bateriei pentru modelele mai vechi de iPhone.

  Recomandări pentru utilizatori

  Pentru utilizatorii care nu doresc să își încarce telefonul mai des, se recomandă să rămână pe versiunile iOS 16.6.1 sau 16.7 și să evite actualizarea la iOS 17 pentru moment. Până când Apple va aborda această problemă, este important să fiți precauți în ceea ce privește actualizarea la această versiune. În plus, există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei iPhone-ului dumneavoastră:

  1. Optimizați setările de baterie: Accesați meniul „Baterie” din setările iPhone-ului și activați funcția de optimizare a bateriei. Aceasta va reduce consumul de energie al aplicațiilor care rulează în fundal și va prelungi durata de viață a bateriei.
  2. Reduceți luminozitatea ecranului: Unul dintre cei mai mari consumatori de energie ai unui iPhone este ecranul. Reduceți luminozitatea acestuia pentru a economisi baterie.
  3. Dezactivați actualizările în fundal: Actualizările în fundal pentru aplicații pot consuma multă energie. Dezactivați această opțiune pentru aplicațiile care nu necesită actualizări constante.
  4. Dezactivați funcțiile de localizare: Unele aplicații utilizează funcția de localizare în mod constant, ceea ce poate duce la un consum ridicat de energie. Dezactivați localizarea pentru aplicațiile care nu necesită această funcție.
  5. Închideți aplicațiile în fundal: Închideți aplicațiile care rulează în fundal pentru a reduce consumul de energie al iPhone-ului.

  Implementând aceste recomandări, puteți îmbunătăți durata de viață a bateriei iPhone-ului dumneavoastră și puteți evita scăderea rapidă a nivelului de încărcare.

  iOS 17 a adus îmbunătățiri și caracteristici noi pentru utilizatorii de iPhone, dar a generat și unele probleme legate de durata de viață a bateriei pentru modelele mai vechi. Este important să fiți conștienți de aceste probleme și să luați măsuri pentru a îmbunătăți autonomia bateriei. În cazul în care sunteți posesorul unui iPhone mai vechi, se recomandă să rămâneți pe versiunile iOS 16.6.1 sau 16.7 până când Apple va rezolva această problemă.

  În cele din urmă, este important să realizați că problemele legate de durata de viață a bateriei pot apărea și în cazul altor actualizări de software. Prin urmare, este întotdeauna recomandat să fiți atenți în ceea ce privește actualizările și să faceți cercetări suplimentare înainte de a face o actualizare majoră a sistemului de operare al dispozitivului dumneavoastră.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante