More

  Ghid complet iOS 17

  SoftwareGhid complet iOS 17

  iOS 17 este cea mai nouă actualizare majoră a sistemului de operare mobil al Apple, lansată pe 18 septembrie 2023. Această actualizare aduce o serie de îmbunătățiri și caracteristici noi fascinante pentru utilizatorii de iPhone. În acest ghid complet iOS 17, vom explora toate aspectele importante ale acestei actualizări, inclusiv compatibilitatea, caracteristicile cheie și actualizările viitoare.

  Compatibilitatea iOS 17

  Înainte de a instala iOS 17, este important să verificați dacă dispozitivul dvs. este compatibil cu această actualizare. iOS 17 nu va fi disponibil pentru iPhone 8, 8 Plus și iPhone X. Aceste dispozitive sunt încă capabile să ruleze iOS 16 și vor primi actualizări de securitate pentru cel puțin încă un an. Iată o listă a dispozitivelor compatibile cu iOS 17:

  • iPhone 15
  • iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone SE (a doua generație sau mai nouă)

  Este important de menționat că, deși dispozitivele mai vechi vor primi sprijin suplimentar pentru software, este posibil să nu beneficieze de toate caracteristicile noi. Pentru informații detaliate despre compatibilitate, puteți consulta lista oficială de la Apple.

  Caracteristici noi în iOS 17

  iOS 17 aduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri care vor îmbunătăți experiența utilizatorilor de iPhone. Iată câteva dintre cele mai interesante caracteristici:

  Journal

  Journal este o aplicație complet nouă care se bazează pe funcția Memories din Photos și aduce o nouă modalitate de a retrăi momente speciale, de a scrie despre experiențe cu text, locații și fotografii și multe altele. Această caracteristică va fi disponibilă într-o actualizare ulterioară a iOS 17.

  StandBy

  StandBy este o caracteristică inspirată de Apple Watch. Puteți pune telefonul în modul landscape pe un suport pe timp de noapte și veți putea vedea ora cu un ceas și o gamă de stiluri de ceas. De asemenea, puteți naviga prin cele mai bune fotografii, afișa widget-uri și vedea Activități Live, cum ar fi scorurile jocurilor. Puteți alege și modul de noapte pentru a afișa textul roșu și a minimiza oboseala ochilor în timpul nopții.

  Contact Posters

  Această caracteristică vă permite să personalizați modul în care apăreți în apeluri și pe cartea dvs. de contact (deoarece cartea dvs. de contact personalizată va apărea în Contacts pentru prietenii dvs.). Puteți personaliza posterul cu imagini, fonturi și culori. Aceasta funcționează cu Call Kit, astfel încât poate fi utilizată în aplicații VOIP terțe.

  Live Voicemail

  Dacă cineva vă sună și vă lasă un mesaj vocal, veți putea vedea o transcriere live pe măsură ce vorbesc. Astfel, puteți decide dacă doriți să răspundeți sau nu.

  Apeluri telefonice

  Apple aduce unele modificări în aplicația Telefon. A fost înlocuit butonul de contacte, s-au mutat butoanele din timpul apelului și s-au actualizat pictogramele. După o mică reacție negativă, Apple pare să fi mutat butonul de încheiere a apelului înapoi în mijloc, începând cu mijlocul lunii august.

  FaceTime

  Apple adaugă posibilitatea de a lăsa un mesaj video în aplicația FaceTime atunci când persoanele nu răspund. De asemenea, veți putea primi apeluri FaceTime pe un Apple TV.

  Mesaje

  Aplicația Mesaje va fi mai rapidă, iar filtrele de căutare vă vor permite să adăugați termeni pentru a restrânge rezultatele căutării. Veți putea, de asemenea, să săriți la primul mesaj necitit într-un chat de grup, să glisați pentru a răspunde la orice mesaj și să transcrieți automat mesajele audio. O nouă funcție de Check-In vă va permite, de asemenea, să vă informați familia și prietenii dacă ați ajuns în siguranță la destinație.

  Sonerie și tonuri de text

  iOS 17 aduce 24 de tonuri de apel noi, inclusiv Dollop, Kettle, Scavenger, Steps, Storytime, Unfold și Valley. Pentru a schimba tonul de apel, accesați Setări și apoi Sunete și vibrații. Tonurile noi de mesaje includ Cheers, Droplet, Portal, Slide și Welcome.

  Stikere

  Toate emoji-urile din iOS 17 devin acum stickere care pot fi redimensionate. Subiectele din fotografii pot fi separate de fotografii și transformate în stickere. Puteți transforma fotografiile animate în Live Stickers.

  AirDrop

  Apple schimbă modul în care funcționează AirDrop, astfel încât să fie mult mai simplu de utilizat. Va trebui doar să apropiați telefoanele și veți putea partaja informații. Puteți alege cu ușurință numerele de telefon și adresele de e-mail pe care doriți să le partajați pe un iPhone sau Apple Watch. De exemplu, dacă doriți să partajați fotografii, pur și simplu apropiați telefoanele. O altă modificare legată de AirDrop va veni într-o actualizare ulterioară – posibilitatea de a începe o transferare AirDrop în persoană, dar de a pleca înainte ca transferul să se finalizeze, transferul finalizându-se prin Internet.

  NameDrop

  Această caracteristică nouă profită de AirDrop și facilitează schimbul de informații de contact. Nu va mai trebui să sunați accidental un nou prieten doar ca să aibă numărul dvs. de telefon. Puteți chiar să folosiți AirDrop către un Apple Watch.

  Tastatură și dictare

  Autocorrectul va fi „mai precis ca niciodată”. Atingeți cuvântul subliniat pentru a reveni la cuvântul pe care l-ați tastat. Puteți obține predicții în timp real pe măsură ce tastați și pur și simplu atingeți bara de spațiu pentru a le adăuga. Învățarea automată va învăța stilul dvs. de scriere și va adapta autocorrectul în consecință. În plus, dictarea se bazează pe un nou model de recunoaștere a discursului pentru a o face și mai precisă.

  Hey Siri

  Nu mai trebuie să spuneți „Hey” de fiecare dată când doriți să invocați Siri. Siri este alimentat de noul model de transformator, la fel ca dictarea și autocorrectul, ceea ce îl face mult mai precis și capabil să înțeleagă mai bine ce vreți să spuneți. Puteți face, de asemenea, mai multe cereri în același comandă.

  Fotografii

  Albumul People din iOS 17 va putea utiliza învățarea automată pe dispozitiv pentru a recunoaște „mai multe fotografii cu persoanele preferate ale utilizatorului”, precum și pisici și câini.

  Apple Music

  Listele de redare colaborative Apple Music vor fi disponibile în Apple Music, dar numai într-o actualizare ulterioară. Veți putea partaja liste de redare cu prietenii și aceștia vor putea adăuga, elimina și reordona piesele.

  Apple ID passkey

  Apple a anunțat suportul pentru parolele passkey în iOS 16, dar va fi implementat pe scară largă în iOS 17. În iOS 17, iPadOS 17 și macOS Sonoma, veți putea vă autentificați în contul dvs. Apple folosind o parolă passkey utilizând Face ID sau Touch ID de pe iPhone, în loc de o parolă.

  Instalarea iOS 17 pe iPhone

  Pentru a instala iOS 17, urmați acești pași simpli:

  1. Deschideți aplicația „Setări” de pe iPhone.
  2. Atingeți „General”.
  3. Apoi, atingeți „Actualizare software”.
  4. Dacă este disponibilă o actualizare, veți vedea opțiunea de a o instala. Atingeți „Instalează acum” sau „Descarcă și instalează”, în funcție de stadiul descărcării actualizării.
  5. Așteptați ca actualizarea să se descarce și să se instaleze complet.
  6. După instalare, iPhone-ul dvs. va reporni și veți fi întâmpinat de câteva ecrane de bun venit care prezintă noile caracteristici.

  Este întotdeauna recomandat să faceți o copie de siguranță a datelor dvs. înainte de a instala o actualizare majoră a sistemului de operare. Astfel, veți putea recupera datele dacă apar probleme în timpul procesului de actualizare.

  Pentru instrucțiuni mai detaliate și soluționarea problemelor de instalare, puteți consulta ghidurile oficiale de la Apple.

  Aplicații și instalare terțe în iOS 17

  Înainte de lansarea iOS 17, au existat zvonuri că Apple va începe să permită distribuirea de aplicații în afara App Store-ului propriu, utilizarea NFC pentru plăți fără contact în afara Apple Pay, browsere care nu trebuie să utilizeze motorul de redare Webkit al Apple, și multe altele. Este necesar pentru a se conforma noii legi a piețelor digitale a Uniunii Europene, iar așteptarea este ca aceste modificări să se aplice doar iPhone-urilor care rulează iOS 17 în regiunile acoperite de legea UE. Cu toate acestea, Apple nu a discutat despre aceste modificări la WWDC, ceea ce nu este foarte surprinzător. Mai mult, nu există referințe la instalarea laterală sau la stoarcerea de aplicații terțe pe site-ul iOS 17. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că aceste modificări nu vor veni în iOS 17, fie la lansare, fie în 2024.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante