More

  Microsoft lansează o nouă versiune de previzualizare a Windows Server LTSC

  Stiri IT&TechMicrosoft lansează o nouă versiune de previzualizare a Windows Server LTSC

  Microsoft a anunțat recent lansarea unei noi versiuni de previzualizare a Windows Server Long-Term Service Channel (LTSC), numerotată 25931. Această versiune este acum disponibilă pentru descărcare în format ISO de pe site-ul web Windows Server Insider și ca VHDX. Odată cu această versiune, utilizatorii vor beneficia de Experiența desktop, opțiunea de instalare Server Core adaptată pentru edițiile Datacenter și Standard, precum și o ediție Azure disponibilă exclusiv pentru mașinile virtuale.

  Funcții cheie noi

  Integrare Azure Arc

  Una dintre cele mai importante noutăți aduse de această versiune este integrarea Azure Arc. Utilizatorii vor observa noua pictogramă Azure Arc în bara de sistem, iar prin intermediul asistentului Azure Arc Setup, care poate fi inițiat din această pictogramă, vor putea instala și configura Azure Connected Machine Agent fără costuri. După activarea Azure Arc pe server, utilizatorii vor putea vizualiza detaliile sale de stare prin intermediul pictogramei din bara de sistem.

  Utilitar pentru linia de comandă Terminal

  Pentru cei interesați de linia de comandă, această versiune de previzualizare a Windows Server LTSC introduce utilitarul Terminal. Utilizatorii Server Datacenter Insiders vor putea experimenta cu linia de comandă Terminal căutând-o pe cea mai recentă versiune și inițiind aplicația. Această funcționalitate este utilă pentru cei care preferă să lucreze în linia de comandă și vor îmbunătăți experiența de utilizare a serverului Windows.

  Jurnal de copiere de stocare îmbunătățit

  O altă noutate adusă de această versiune este introducerea Storage Replica Enhanced Log. Această caracteristică îmbunătățește performanța de replicare a blocurilor prin eliminarea abstracțiilor sistemului de fișiere, reducând astfel costurile de performanță asociate. Utilizatorii vor beneficia de o replicare mai rapidă și mai eficientă a datelor.

  Probleme notabile

  Înainte de a descărca această versiune de previzualizare, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de câteva probleme cunoscute. Actualizările de la Windows Server 2019 sau 2022 pot întâmpina eșecuri intermitente și se recomandă atenție în acest sens. De asemenea, utilizarea comenzii „wevetutil al” pentru a arhiva jurnalele de evenimente poate cauza blocarea serviciului Windows Event Log. Pentru a remedia această problemă, serviciul trebuie repornit folosind comanda „Start-Service EventLog” dintr-un prompt de linie de comandă administrativă. De asemenea, nu se recomandă instalarea acestei versiuni dacă calea codului Secure Launch/DRTM este activată.

  Detalii despre descărcare și expirare

  Descărcarea acestei versiuni de previzualizare poate fi limitată în anumite țări. Previzualizarea Windows Server LTSC este disponibilă în format ISO în 18 limbi și în format VHDX doar în limba engleză. Ediția Azure a Windows Server Datacenter nu necesită o cheie pentru activare. Este important de menționat că această versiune de previzualizare este setată să expire în data de 15 septembrie 2023.

  Feedback și diagnosticare

  Microsoft acordă o importanță deosebită feedback-ului utilizatorilor în timpul ciclului de lansare. Utilizatorii pot furniza feedback folosind aplicația Feedback Hub pe dispozitivele Windows 10 sau Windows 11 Insider înregistrate. Compania colectează, de asemenea, date de diagnostic și utilizare pentru a îmbunătăți securitatea, a depana probleme și a perfecționa produsul.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante