More

  Microsoft Office va înlocui fontul implicit cu unul nou în septembrie

  Stiri IT&TechMicrosoft Office va înlocui fontul implicit cu unul nou în septembrie

  Microsoft Office are în plan să înlocuiască fontul implicit cu unul nou în luna septembrie. Schimbarea va afecta Excel, Word, PowerPoint și Outlook. Acest anunț important a fost făcut pe site-ul oficial al corporației.

  Un nou aspect pentru produsele Office

  Odată cu schimbarea fontului, vor fi aduse și modificări la temele produselor Microsoft Office. Acestea vor fi ajustate pentru a se potrivi mai bine cu fontul Aptos, în vederea creșterii contrastului și a vizibilității documentelor.

  Calibri a fost fontul implicit în serviciile Microsoft Office începând cu anul 2007, înaintea căruia fontul principal era Times New Roman.

  Aptos – noul font ales

  Fontul Aptos a fost creat de designerul Steve Matteson, cunoscut pentru dezvoltarea fonturilor TrueType și Segoe. Numele fontului a fost inspirat de un oraș din California. Aptos își găsește inspirația în tipografia elvețiană din mijlocul secolului XX, nefiind prevăzut cu serif-uri și având mai multe variații disponibile.

  Conform informațiilor publicate de The Verge, cea mai importantă modificare de culoare în paleta temelor pentru produsele Office va fi înlocuirea culorii galbene cu o nuanță de verde închis. De asemenea, una dintre nuanțele de albastru va fi înlocuită cu o nuanță de turcoaz în vederea creșterii contrastului între forme și linii.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante