More

  Nu există nicio interdicție oficială de vânzare a iPhone 15 în China, confirmă autoritatea de reglementare

  SmartphoneiPhoneNu există nicio interdicție oficială de vânzare a iPhone 15 în China, confirmă autoritatea de reglementare

  În ultima perioadă, au apărut zvonuri despre o posibilă interdicție a vânzărilor de iPhone în China, însă reglementatorul chinez a negat oficial existența unei astfel de interdicții. Cu toate acestea, se pare că securitatea dispozitivelor este o preocupare în țară. Articolul de referință prezintă informații importante și face lumină în privința acestui subiect controversat.

  Situația actuală

  La scurt timp după ce Ministerul de Externe al Chinei a emis o declarație vagă, reglementatorul chinez a făcut o precizare cu privire la zvonurile referitoare la interdicția vânzărilor de iPhone. Conform afirmațiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, nu există nicio lege, regulament sau document de politică care să interzică achiziționarea și utilizarea telefoanelor de marcă străină, cum ar fi iPhone-ul Apple. Cu toate acestea, oficialul chinez a menționat că au fost semnalate numeroase incidente de securitate legate de telefoanele Apple în mass-media.

  Probleme de securitate

  Mențiunile făcute în mass-media cu privire la problemele de securitate nu reprezintă o dovadă concretă a unor breșe de securitate în China. De obicei, vulnerabilitățile de securitate ale Apple sunt dezvăluite după eveniment, iar în unele cazuri, cum a fost în cazul actualizărilor lansate în săptămâna de început a lunii septembrie, acestea sunt remediate în câteva zile de la descoperirea lor și adesea înainte ca acestea să fie folosite într-un atac.

  Importanța securității informațiilor și a ciberneticului

  Reprezentantul Ministerului de Externe a subliniat că guvernul chinez acordă o importanță deosebită securității informațiilor și a ciberneticului și tratează în mod egal companiile atât străine, cât și autohtone. De asemenea, oficialul chinez a declarat că speră ca toți producătorii de telefoane mobile să întărească managementul securității informațiilor.

  Evoluția situației

  Pe data de 6 septembrie, situația a devenit tensionată odată cu apariția unui raport conform căruia autoritățile chineze ar fi intensificat interdicția utilizării iPhone-urilor în cadrul guvernului, invocând motive de securitate. A doua zi, au apărut informații care sugerau că această interdicție s-ar putea extinde la toate companiile cu capital chinez, însă se pare că interdicția este aplicată în mod inegal în instituțiile guvernamentale.

  În timpul acestor speculații privind interdicția utilizării iPhone-urilor în guvern, a apărut și un zvon conform căruia China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din China, nu ar intenționa să comercializeze iPhone 15. Zvonul a fost infirmat de către companie, însă continuă să circule și la cinci zile după dezmințire. După evenimentul „Wonderlust”, China Mobile a confirmat din nou că va comercializa iPhone 15.

  Impactul asupra vânzărilor Apple

  Interdicția presupusă nu pare să aibă un impact semnificativ asupra volumelor de vânzări ale iPhone-ului Apple. Analistul Dan Ives de la Wedbush, precum și alți analiști, au afirmat că interdicția ar putea afecta doar 500.000 de achiziții din cele 45 de milioane de unități vândute într-un an. Mai mult, se preconizează că piața smartphone-urilor va fi mai robustă în anul fiscal 2024 al Apple, iar orice pierdere din cauza naționalismului ar putea fi compensată de creșterea cererii generale.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante