More

  Proprietarul ChatGPT a început negocierile privind vânzarea acțiunilor la o evaluare de 86 de miliarde de dolari

  AI - Inteligeta artificialaProprietarul ChatGPT a început negocierile privind vânzarea acțiunilor la o evaluare de 86 de miliarde de dolari

  OpenAI, compania din spatele cunoscutului ChatGPT, este în discuții avansate cu privire la o potențială vânzare de acțiuni la o evaluare impresionantă de 86 de miliarde de dolari. Acest lucru reprezintă o creștere impresionantă a valorii companiei, având în vedere că la începutul anului era evaluată la aproximativ 30 de miliarde de dolari.

  Informațiile sugerează că principalul obiectiv al acestei mișcări ar fi să le ofere angajaților oportunitatea de a-și vinde acțiunile pe care le dețin. Astfel, OpenAI ar evita nevoia de a emite acțiuni suplimentare pe piață pentru a atrage capital nou. Aceasta este o strategie care poate beneficia atât angajații cât și compania în ansamblu.

  Pentru Microsoft, un astfel de acord ar putea fi deosebit de benefic. Gigantul tech a investit semnificativ în OpenAI în trecut și, în prezent, deține aproape 49% din acțiunile companiei. Dacă evaluarea de 86 de miliarde de dolari se confirmă, aceasta ar putea aduce profituri uriașe pentru Microsoft, recunoscându-i astfel investiția și încrederea în potențialul OpenAI.

  Mai mult decât atât, cu o astfel de evaluare, OpenAI s-ar alătura listei elitiste a celor mai valoroase companii din lume, depășind giganti precum retailerul online Shein și plasându-se în apropierea altor titani ai industriei, cum ar fi SpaceX și ByteDance, compania-mamă a TikTok.

  Finanțele OpenAI au fost, de asemenea, într-o creștere constantă. Potrivit unor surse, până în august, veniturile lunare ale companiei atingeau pragul de 80 de milioane de dolari, iar proiecțiile arată că aceasta ar putea atinge aproape un miliard de dolari în venituri anuale. Aceste venituri provin în principal din licențierea tehnologiilor lor de inteligență artificială către alte companii, care încorporează aceste tehnologii în propriile lor produse și servicii.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante