More

  Samsung prezintă funcția de sustenabilitate „AI Energy” pentru televizoare

  AI - Inteligeta artificialaSamsung prezintă funcția de sustenabilitate "AI Energy" pentru televizoare

  Samsung a anunțat recent lansarea unei noi funcții de sustenabilitate denumită „AI Energy” pentru televizoarele sale. Această funcție inovatoare, disponibilă prin intermediul aplicației SmartThings, utilizează procesorul de inteligență artificială (AI) al televizorului pentru a monitoriza consumul de energie în timp real și a se adapta la mediul înconjurător.

  Modul AI Energy

  Funcția „AI Energy” poate fi activată prin intermediul aplicației SmartThings. Odată activată, luminozitatea ecranului televizorului va fluctua în funcție de condițiile de lumină din jur. Potrivit Samsung, acest lucru poate reduce consumul de energie cu până la 23%. Prin utilizarea procesorului de inteligență artificială, televizorul poate ajusta automat setările de imagine pentru a obține o calitate optimă în orice condiții de iluminare.

  Vizualizarea hărții 3D a consumului de energie

  O altă caracteristică interesantă a aplicației SmartThings este funcția „3D Map View”, care oferă o vedere de ansamblu a consumului de energie al tuturor dispozitivelor conectate. Această funcție permite utilizatorilor să monitorizeze și să gestioneze consumul de energie al televizoarelor și altor dispozitive inteligente dintr-un singur loc, oferindu-le posibilitatea de a lua decizii informate în ceea ce privește eficiența energetică a casei lor.

  Beneficiile funcției „AI Energy”

  Funcția „AI Energy” aduce mai multe beneficii notabile în ceea ce privește sustenabilitatea și economisirea de energie:

  1. Reducerea consumului de energie: Fluctuațiile luminozității ecranului televizorului în funcție de iluminarea din cameră contribuie la reducerea consumului de energie cu până la 23%. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot economisi bani pe facturile de energie și pot contribui la protejarea mediului înconjurător.
  2. Monitorizarea consumului de energie: Prin intermediul aplicației SmartThings și funcției 3D Map View, utilizatorii pot monitoriza în timp real consumul de energie al televizorului și al celorlalte dispozitive conectate. Aceasta oferă o perspectivă clară și detaliată asupra modului în care dispozitivele consumă energie și permite utilizatorilor să ia măsuri pentru a reduce consumul nejustificat.
  3. Optimizarea calității imaginii: Datorită procesorului de inteligență artificială, televizorul poate ajusta automat setările de imagine pentru a se potrivi condițiilor de iluminare din cameră. Acest lucru asigură o calitate optimă a imaginii, indiferent de nivelul de lumină ambientală.
  4. Gestionează eficient energia: Funcția „AI Energy” permite utilizatorilor să gestioneze eficient energia în casa lor. Cu ajutorul aplicației SmartThings, aceștia pot programa televizorul să se oprească automat după o anumită perioadă de timp sau să activeze modul de economisire a energiei în timpul orelor de vârf. Aceasta le oferă controlul deplin asupra consumului de energie al televizorului și contribuie la economisirea resurselor energetice.
  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante