More

  Samsung vorbește despre inovațiile 6G, AI și XR la IFA 2023

  Stiri IT&TechSamsung vorbește despre inovațiile 6G, AI și XR la IFA 2023

  Samsung a luat cuvântul la IFA 2023 și și-a consolidat angajamentul față de avansurile tehnologice în domeniul rețelelor. Chiar dacă majoritatea oamenilor nu au beneficiat încă de conectivitatea 5G, industria și Samsung sunt deja cu gândul la următorul pas în evoluția tehnologiilor de rețea: 6G.

  Teoretic, una dintre cele mai mari puteri ale 6G este că adresează unele dintre punctele slabe ale 5G. Samsung afirmă că 6G va fi nu doar mai rapid decât 5G, ci și mai stabil și mai fiabil, va avea o latență mai mică și va crește numărul de dispozitive pe care le poate susține rețeaua pe kilometru pătrat.

  Latență scăzută pentru o conectivitate mai precisă

  Latența scăzută a conectivității 6G va permite urmărirea chiar și mai precisă a locației între dispozitive și va face posibile acțiuni la distanță, aproape instantanee, la distanțe mai mari.

  Dacă sună familiar, probabil din cauza faptului că munca la distanță în domeniul sănătății și în alte industrii a fost și una dintre avantajele cheie ale rețelelor 5G. Cu toate acestea, 6G va duce acest concept la un nivel superior. Samsung estimează că tehnologia de rețea va fi disponibilă comercial înainte de 2030.

  Când se întâlnesc 6G, AI și XR

  La IFA 2023, Samsung și-a consolidat, de asemenea, angajamentul față de „conexiunile care contează” și dezvoltarea de tehnologii avansate pentru case inteligente și ecosisteme de dispozitive. Inteligența artificială (AI) va juca un rol important în acest sens, iar noua aplicație Samsung Food, bazată pe AI, este doar începutul a ceea ce urmează.

  Samsung privește cu interes posibilitățile viitoare oferite de tehnologiile avansate, iar 6G, împreună cu AI și chiar realitatea mixtă (XR), se numără printre acestea.

  Despre headset-urile XR și planurile Samsung

  Samsung lucrează în prezent la dezvoltarea unui nou headset de realitate mixtă în parteneriat cu Qualcomm și Google. Samsung și Google au dat un scurt teaser pentru această nouă platformă XR mai devreme în acest an, dar încă nu există o dată oficială de lansare. Cu toate acestea, având în vedere că Apple are planificată lansarea headset-ului său Vision Pro XR anul viitor, Samsung va răspunde cu siguranță acestei provocări și va lansa propriul produs de realitate mixtă în 2024.

  Aceste inovații în tehnologie vor aduce beneficii semnificative într-o varietate de domenii, de la îmbunătățirea asistenței medicale la crearea unor experiențe de divertisment mai captivante. Conectivitatea 6G va permite transmiterea datelor la viteze incredibile, oferind o experiență fără întreruperi și o latență minimă. Acest lucru va deschide noi oportunități pentru aplicații avansate de realitate augmentată și mixtă, permițând interacțiunea în timp real între utilizatori și mediul virtual.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante