More

  Somnul lângă un iPhone care se încarcă: Apple trage un semnal de alarmă și prezintă riscurile potențiale

  SmartphoneiPhoneSomnul lângă un iPhone care se încarcă: Apple trage un semnal de alarmă și prezintă riscurile potențiale

  Într-o nouă notificare adresată utilizatorilor săi, Apple a atras atenția asupra pericolului de a dormi în apropierea unui iPhone aflat la încărcare. Gigantul producător de telefoane a îndemnat clienții săi să fie prudenți și să evite situațiile în care pielea lor intră în contact direct cu telefonul sau încărcătorul acestuia.

  Compania susține că ținerea telefonului conectat la încărcare în apropierea corpului în timpul somnului poate duce la electrocutare, vătămare corporală sau chiar la daune materiale.

  Avertizarea sugerează evitarea poziționării dispozitivului, a încărcătorului sau a încărcătorului wireless sub o pătură, pernă sau sub propriul corp în timpul conectării la o sursă de alimentare.

  Cu toate că pericolele potențiale ale încărcării în timpul somnului sunt recunoscute în mod larg, un număr semnificativ de persoane preferă să țină telefonul cât mai aproape de cap sau sub pernă, în loc să îl așeze pe noptieră.

  Compania explică faptul că, deși este posibil să încărcați un iPhone utilizând cabluri și încărcătoare de la terți care respectă standardele USB 2.0 sau ulterioare și care respectă regulamentele de siguranță relevante, adaptatoarele alternative pot să nu îndeplinească aceste standarde de siguranță, prezentând astfel riscuri potențiale de vătămare sau deces.

  Apple afirmă că utilizarea cablurilor „Made for iPhone” are ca scop prevenirea unor astfel de probleme și conformitatea cu standardele internaționale de siguranță, garantând în mod semnificativ calitatea produsului pentru utilizatori.

  De asemenea, Apple a subliniat importanța de a evita încărcarea telefoanelor mobile în apropierea lichidelor sau apei, precum și necesitatea de a elimina încărcătoarele deteriorate în mod prompt. Utilizarea de cabluri sau încărcătoare defecte, sau încărcarea în prezența umidității, poate duce la incendii, electrocutare, vătămare corporală sau daune aduse iPhone-ului și altor bunuri.

  Riscurile încărcării unui iPhone în timpul somnului

  Dormitul în apropierea unui iPhone aflat la încărcare poate părea o practică inofensivă, dar, în realitate, ascunde anumite riscuri pentru utilizatori. Apple a emis un avertisment cu privire la aceste riscuri și a oferit câteva sfaturi pentru a preveni evenimentele nefericite. Iată câteva dintre riscurile implicate:

  1. Electrocutare și vătămare corporală

  Atunci când un iPhone este conectat la o sursă de alimentare și este plasat în apropierea corpului în timpul somnului, există un risc de electrocutare dacă apar scurgeri de curent sau defecțiuni în dispozitiv. Aceasta poate duce la vătămări severe ale pielii sau chiar la arsuri.

  Pentru a evita aceste riscuri, Apple recomandă să evitați să vă odihniți pe dispozitiv, încărcător sau încărcător wireless și să nu le poziționați sub o pernă, o pătură sau corpul dumneavoastră în timpul încărcării.

  2. Riscul de incendiu

  Utilizarea de cabluri sau încărcătoare defecte sau deteriorate poate duce la scurtcircuite și, implicit, la riscul de incendiu. Este important să verificați periodic starea încărcătorului și a cablului, înlocuindu-le în cazul în care prezintă semne de deteriorare sau funcționează necorespunzător.

  De asemenea, evitați încărcarea telefonului în prezența umidității sau a lichidelor, deoarece acestea pot provoca scurtcircuite și riscul de incendiu.

  3. Daune aduse dispozitivului și altor bunuri

  Dormitul în apropierea unui iPhone aflat la încărcare poate duce la daune ale dispozitivului sau altor bunuri personale. În cazul în care există scurgeri de curent sau defecțiuni în dispozitiv, acestea pot afecta telefonul și alte obiecte din jur.

  Apple recomandă utilizarea cablurilor „Made for iPhone” pentru a garanta calitatea și siguranța produsului. Aceste cabluri respectă standardele de siguranță și previn riscurile asociate cu încărcarea în apropierea corpului.

  Precauții pentru utilizatori

  Pentru a evita riscurile asociate cu dormitul în apropierea unui iPhone aflat la încărcare, există câteva măsuri de precauție pe care utilizatorii le pot lua:

  1. Poziționarea corectă: Încărcați telefonul pe o noptieră sau pe o suprafață solidă în apropierea patului, evitând să îl așezați sub pernă sau o pătură. Asigurați-vă că încărcătorul este într-o poziție sigură și nu prezintă risc de deteriorare.
  2. Utilizarea cablurilor și încărcătoarelor originale: Pentru a evita riscurile asociate cu încărcarea, utilizați cabluri și încărcătoare originale de la Apple sau produse certificate „Made for iPhone”. Acestea sunt concepute pentru a respecta standardele de siguranță și a garanta calitatea produsului.
  3. Verificarea periodică: Verificați periodic starea cablului și a încărcătorului. Dacă observați semne de deteriorare sau funcționare necorespunzătoare, înlocuiți-le imediat pentru a preveni riscurile.
  4. Evitarea umidității și a lichidelor: Nu încărcați telefonul în prezența umidității sau a lichidelor. Acestea pot provoca scurtcircuite și riscul de incendiu.
  5. Eliminarea corectă: Dacă aveți încărcătoare sau cabluri deteriorate, asigurați-vă că le eliminați în mod corespunzător. Nu le aruncați la gunoi sau în apă, ci utilizați serviciile de reciclare disponibile.
  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante