More

  Termenii App Store probabil nu îl vor împiedica pe X să dezactiveze funcția de blocare

  Stiri IT&TechTermenii App Store probabil nu îl vor împiedica pe X să dezactiveze funcția de blocare

  Odată cu anunțul făcut de Elon Musk că intenționează să elimine posibilitatea de a bloca alți utilizatori în fluxul principal, s-a afirmat că termenii și condițiile App Store ar putea fi o problemă în acest caz. Vom explora în continuare de ce acest lucru probabil nu este cazul.

  Într-o postare, Elon Musk a răspuns la o întrebare adresată de un grup de proprietari de Tesla, afirmând că X va înceta în curând să permită utilizatorilor să blocheze complet alți utilizatori în fluxul principal. Acest lucru nu se aplică mesajelor directe, aparent, deoarece Musk intenționează ca utilizatorii să îi mute pe alți utilizatori X.

  Blocarea în X nu înseamnă doar că utilizatorul care blochează nu poate vedea ceea ce postează utilizatorul blocat, ci și utilizatorul blocat nu are acces la utilizatorul care blochează. Prin funcția de „mute”, utilizatorul muțit poate totuși să vadă ceea ce postează utilizatorul care îl muțește.

  Plângerile utilizatorilor au început aproape imediat. Grupurile de apărare au criticat această schimbare, argumentând că va face serviciul mai ostil și mai puțin sigur pentru utilizatori.

  Utilizatorii au văzut un conflict potențial între această acțiune și termenii și condițiile App Store.

  În mod specific, a fost menționată secțiunea 14.3 a Termenilor de serviciu pentru App Store referitoare la Conținutul generat de utilizator.

  Funcția de „mute” în X probabil îndeplinește prima cerință. A doua cerință este îndeplinită de instrumentele existente de raportare a postărilor X.

  A treia cerință, „abilitatea de a bloca utilizatorii abuzivi de pe platformă”, este motivul invocat de comentatori pentru care Musk s-ar putea răzgândi în ceea ce privește dezactivarea funcției de blocare a utilizatorilor.

  Recunoaștem că limbajul din Termenii de serviciu în acest caz particular este vag. Așa cum a fost implementată până acum și așa cum a fost aplicată în mod istoric până în prezent, această a treia cerință se aplică serviciului gazdă, care poate bloca și exclude utilizatori, și nu a cerut explicit utilizatorilor serviciului să aibă capacitatea de a bloca alți utilizatori.

  Și, argumentabil, X ar putea spune că funcția de „mute”, însoțită de continuarea abilității de a bloca mesajele directe de la utilizatori, îndeplinește a treia cerință.

  Ca și în cazul celorlalte mișcări pe care le-a făcut în X, nu este clar când va avea loc eliminarea. Din punct de vedere istoric, cu excepția concedierilor, au trecut luni de la decretul proprietarului până la punerea în aplicare a acestor schimbări.

  Cu toate acestea, anunțul de vineri nu este prima dată când Musk a afirmat că, în opinia sa, funcția de blocare a altor utilizatori este discutabilă. Nu este clar dacă pașii preliminari pentru eliminarea acestei funcții au fost deja făcuți.


  Contextul deciziei lui Elon Musk

  Elon Musk, fondatorul X, a anunțat recent că intenționează să dezactiveze funcția de blocare a utilizatorilor în fluxul principal al aplicației. Această decizie a stârnit controverse și a provocat reacții negative din partea utilizatorilor și a grupurilor de apărare. În acest articol, vom explora motivele din spatele acestei decizii și impactul pe care îl poate avea asupra experienței utilizatorilor.

  Motivația lui Elon Musk

  Elon Musk a afirmat că intenționează să elimine funcția de blocare a utilizatorilor pentru a îmbunătăți interacțiunea între utilizatorii X. Potrivit lui Musk, blocarea totală a unui utilizator nu este soluția optimă pentru gestionarea conflictelor și a comportamentului abuziv. În schimb, el propune utilizarea funcției de „mute”, care permite utilizatorilor să ascundă postările și notificările de la alți utilizatori, fără a le interzice complet accesul la conținut.

  Această decizie a fost însoțită de o declarație controversată a lui Musk, în care susține că blocarea utilizatorilor este în contradicție cu valorile X și că ar trebui să existe o abordare mai deschisă și mai tolerantă. Această afirmație a stârnit reacții mixte în rândul comunității X, cu unii susținând că este o mișcare pozitivă către o experiență mai armonioasă și alții criticându-l pentru că nu ia în considerare impactul negativ al comportamentului abuziv.

  Reacțiile utilizatorilor și grupurilor de apărare

  După anunțul lui Elon Musk, utilizatorii X au început să exprime nemulțumirea față de această decizie. Mulți au argumentat că eliminarea funcției de blocare a utilizatorilor va face platforma mai ostilă și mai puțin sigură pentru utilizatori. Grupurile de apărare și organizațiile pentru drepturile utilizatorilor au susținut această poziție, afirmând că X ar trebui să ofere opțiuni clare de protecție împotriva comportamentului abuziv și a conținutului ofensator.

  Implicațiile deciziei pentru App Store

  O preocupare majoră a utilizatorilor și a comentatorilor a fost dacă decizia lui Elon Musk de a dezactiva funcția de blocare a utilizatorilor este în conformitate cu termenii și condițiile App Store. În special, secțiunea 14.3 a Termenilor de serviciu a fost adusă în discuție, care impune aplicațiilor responsabilitatea de a oferi utilizatorilor metode de filtrare a conținutului inadecvat, mecanisme pentru raportarea conținutului ofensator și abilitatea de a bloca utilizatorii abuzivi.

  Există o interpretare diferită a acestei cerințe în ceea ce privește capacitatea utilizatorilor de a bloca alți utilizatori. Unii susțin că această cerință se aplică doar serviciului gazdă, în timp ce alții argumentează că utilizatorii ar trebui să aibă și ei abilitatea de a bloca utilizatori abuzivi.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante