More

  Un creier artificial a fost crescut în SUA: poate număra și înțelege vorbirea

  AI - Inteligeta artificialaUn creier artificial a fost crescut în SUA: poate număra și înțelege vorbirea

  Acest creier poate fi conectat la un computer prin intermediul electrozilor. Așa învață mai repede.

  Deși tehnologia avansată a realizat multe, încă nu există un computer care să egaleze complexitatea creierului uman. Totuși, cercetătorii de la Universitatea Indiana din SUA au făcut un pas semnificativ spre acest obiectiv.

  Echipa a creat „Brainoware”, un biocomputer inovator care integrează țesut cerebral uman cu componente electronice. Acest dispozitiv funcționează similar cu un creier uman, efectuând simultan sarcini de calcul și stocare de date, asemenea unui procesor și memoriei RAM.

  Unul dintre cele mai remarcabile realizări ale Brainoware este capacitatea sa de a rezolva probleme matematice și de a recunoaște vorbirea. Într-un experiment, dispozitivul a fost expus la 240 de înregistrări audio în diverse limbi, reușind să identifice și să recunoască vocile cu o acuratețe de 78% în doar două zile.

  Brainoware este format dintr-o substanță organică dezvoltată din celule umane, funcționând prin mecanisme similare cu rețelele neuronale. Componentele electronice atașate permit recepția și transmiterea semnalelor. Mai mult, acest biocomputer are potențialul de a „antrena” creierul, reprezentând un hibrid între materie organică și hardware.

  Deși creatorii săi subliniază că Brainoware nu este încă un creier complet, ci doar o imitație a structurii acestuia, potențialul său este vast. În viitor, astfel de biocomputere ar putea fi folosite pentru a înlocui procesoarele în roboți și computere avansate, permițându-le să învețe și să imite comportamentul uman. În prezent, Brainoware oferă o modalitate valoroasă pentru cercetători de a studia conexiunile neuronale fără a interveni într-un organism viu.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante