More

  Unde sunt fabricate telefoanele Samsung? Nu e ceea ce te aștepți!

  SmartphoneAndroidUnde sunt fabricate telefoanele Samsung? Nu e ceea ce te aștepți!

  Samsung este cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, dar de unde provin aceste telefoane? Cu o rețea vastă de fabrici în mai multe țări, Samsung produce zeci de milioane de dispozitive în fiecare an. Cu toate acestea, locația fabricii nu influențează în mod necesar calitatea produselor. Samsung menține un standard de calitate uniform în toate fabricile sale.

  China

  China este cunoscută ca hub-ul global de producție, așa că ai putea presupune că majoritatea telefoanelor Samsung sunt fabricate aici. Cu toate acestea, deși Apple își produce majoritatea iPhone-urilor în China, Samsung a închis recent ultima fabrică de smartphone-uri din China. Compania nu mai produce telefoane în Republica Populară Chineză din 2019, deoarece cota sa de piață a scăzut sub 1%. Această decizie a fost luată în urma reducerii profitabilității fabricației în China.

  Vietnam

  Vietnam este țara în care se produce majoritatea telefoanelor Samsung. Compania are două fabrici în provincia Thai Nguyen, care produc smartphone-uri, tablete și dispozitive wearable. Acestea produc 120 de milioane de unități pe an și furnizează majoritatea dispozitivelor Samsung pentru piețele globale, inclusiv cea din America de Nord și Europa.

  India

  India nu numai că găzduiește cea mai mare fabrică de telefoane mobile Samsung, dar aceasta este și cea mai mare unitate de producție de telefoane mobile din lume în funcție de capacitatea de producție. Samsung a anunțat în 2017 că va investi 620 de milioane de dolari pentru a-și dubla producția de smartphone-uri în India. Fabrica din Noida, Uttar Pradesh, India, a fost inaugurată în 2018 și are o capacitate de producție de 120 de milioane de unități pe an. O mare parte din producție este destinată pieței indiene, dar Samsung exportă și telefoane fabricate în India în piețe din Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

  Coreea de Sud

  Coreea de Sud este țara natală a Samsung și găzduiește mai multe facilități de producție, dar producția de smartphone-uri aici reprezintă mai puțin de 10% din totalul expedierilor globale. Unitățile fabricate aici sunt destinate în principal pieței locale.

  Brazilia

  Samsung are și o fabrică de producție în Brazilia, care a fost înființată în 1999. Peste 6.000 de angajați lucrează la această fabrică, de unde Samsung livrează smartphone-uri în întreaga Americă Latină. Producția locală în Brazilia permite companiei să ofere produse la un preț competitiv, dat fiind taxele de import ridicate din țară.

  Indonezia

  Indonezia este o altă țară în care Samsung produce telefoane. Compania a decis să înceapă fabricarea telefoanelor aici în anul 2015. Capacitatea de producție a fabricii este de aproximativ 800.000 de unități pe an, suficient pentru a satisface cererea locală.

  Schimbarea priorităților de producție ale Samsung

  Piața smartphone-urilor s-a schimbat semnificativ în ultimul deceniu, iar producătorii chinezi de smartphone-uri au devenit extrem de competitivi în toate segmentele de piață. Samsung a trebuit să se adapteze la această presiune și a început să colaboreze cu producători terți pentru a fabrica unele dintre telefoanele sale. Această strategie îi permite să își îmbunătățească marjele de profit pentru telefoanele mai accesibile. Compania are în plan să livreze în viitorul apropiat 60 de milioane de astfel de telefoane în piețele globale.

  Unde sunt fabricate telefoanele Samsung originale?

  Există multe informații greșite pe internet referitoare la telefoanele Samsung „originale” în funcție de țara de producție. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că toate telefoanele Samsung fabricate în propriile fabrici sau în colaborare cu parteneri terți sunt considerate „originale”. Nu contează dacă fabrica se află în Coreea de Sud sau în Brazilia. Toate aceste fabrici primesc aceleași componente și urmează aceleași procese de fabricație și de control al calității. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la autenticitatea unui telefon Samsung în funcție de țara în care a fost fabricat, cu excepția cazului în care este evident că este un fals.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante