More

  Vânzările mari de iPhone 15 ar putea face ca Apple să depășească Samsung în 2023

  SmartphoneiPhoneVânzările mari de iPhone 15 ar putea face ca Apple să depășească Samsung în 2023

  Cu fiecare an, Apple lansează de obicei trei sau patru modele noi de iPhone, în timp ce Samsung pune pe piață o multitudine de telefoane. Această strategie a ajutat Samsung să conducă în topul producătorilor de smartphone-uri în ultimii ani. Totuși, lucrurile se pot schimba în 2023, deoarece Apple are șansa să ocupe primul loc pentru prima dată.

  Recent, piața globală a smartphone-urilor a înregistrat o scădere, iar Samsung a început să creadă că Apple abordează mai bine această situație, concentrându-se pe telefoanele mai scumpe. Cu toate acestea, această strategie le oferă oportunitatea celor de la Apple să se apropie de Samsung.

  Potrivit unui studiu realizat de Trendforce privind comenzile de producție pentru smartphone-uri, diferența dintre Samsung și Apple este suficient de mică încât cele două companii ar putea schimba pozițiile în topul vânzărilor pe parcursul întregului an 2023.

  „Intrigant, Apple și Samsung au comenzi de producție anuale similare,” afirmă TrendForce. „Dacă seria iPhone 15 depășește așteptările pieței, Apple are șanse bune să înlăture Samsung de pe poziția de lider mondial de piață.”

  Cu toate acestea, acest lucru depinde de faptul că noile iPhone-uri vor avea performanțe mai bune decât se așteaptă. De asemenea, s-a raportat că Apple estimează vânzări mai mici pentru iPhone 15 decât pentru iPhone 14 din anul precedent.

  Cu toate acestea, Apple a avut în mod constant rezultate mai bune decât rivalii săi în timpul crizei economice. În timp ce producătorii de telefoane cu sistem de operare Android înregistrează scăderi semnificative în vânzări de la un an la altul, Apple reușește să mențină o scădere mai mică.

  Deși producătorii de smartphone-uri înregistrează vânzări minime la nivel mondial, poziția puternică a Apple înseamnă că își crește în mod constant cota de piață.

  Apple va anunța noua gamă iPhone 15 pe 12 septembrie 2023. Se zvonește că cel puțin unele modele vor avea creșteri semnificative de preț în comparație cu gama iPhone 14.

  Samsung se concentrează pe telefoanele mai scumpe

  În ultimii ani, Samsung s-a concentrat tot mai mult pe telefoanele mai scumpe, deoarece acestea au rezistat mai bine în fața recesiunii economice globale. Cu toate acestea, acest nou focus al Samsung le oferă oportunitatea celor de la Apple să se apropie de liderul de piață.

  Chiar dacă această strategie ajută Samsung să-și recupereze profiturile slabe din trimestrele anterioare, Apple are șansa să profite de această situație și să obțină un avantaj în fața concurenței.

  Apple și Samsung sunt la egalitate în proiecțiile anuale de producție

  Conform studiului realizat de TrendForce, Apple și Samsung au comenzi de producție anuale similare. Această situație face ca cele două companii să fie la egalitate în topul producătorilor de smartphone-uri.

  Dacă noile iPhone-uri vor depăși așteptările pieței, Apple are șanse mari să depășească Samsung și să devină liderul mondial de piață în 2023. Cu toate acestea, dacă noile iPhone-uri nu vor avea performanțe mai bune decât se așteaptă, Samsung va rămâne în continuare pe primul loc.

  Apple se așteaptă la vânzări mai mici pentru iPhone 15

  Deși există posibilitatea ca Apple să depășească Samsung, se pare că compania se așteaptă la vânzări mai mici pentru iPhone 15 în comparație cu iPhone 14 din anul precedent. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să împiedice Apple să obțină o creștere a cotei de piață.

  Apple a reușit să reziste mai bine decât rivalii săi în timpul crizei economice și este de așteptat să își mențină poziția puternică pe piața smartphone-urilor.

  Apple câștigă constant cota de piață

  În timp ce producătorii de telefoane cu sistem de operare Android înregistrează scăderi semnificative în vânzări, Apple reușește să-și crească cota de piață. Aceasta se datorează în mare măsură poziției puternice pe care o are Apple pe piața smartphone-urilor și rezistenței sale în fața recesiunii economice globale.

  Deși piața smartphone-urilor înregistrează vânzări minime la nivel mondial, Apple continuă să câștige teren și să-și extindă poziția pe piață.

  Anunțul noilor modele iPhone 15

  Apple va prezenta noua gamă iPhone 15 pe 12 septembrie 2023. Această lansare este una dintre cele mai așteptate evenimente din industria smartphone-urilor.

  Se zvonește că noile modele iPhone 15 vor veni cu numeroase îmbunătățiri și caracteristici inovatoare. De asemenea, se așteaptă ca unele modele să aibă creșteri semnificative de preț în comparație cu iPhone 14.

  Credit imagine: Facebook Apple iPhone

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante