More

  Windows este acum o aplicație pentru iPhone, iPad, Mac și… Windows 11

  SoftwareWindows este acum o aplicație pentru iPhone, iPad, Mac și... Windows 11

  Nu este pentru prima oară când se discută despre posibilitatea de a rula Windows pe un iPad sau pe alte dispozitive cu suport pentru navigatoare web. Microsoft a lansat inițiativa Windows 365 Cloud PC cu câțiva ani în urmă, oferind utilizatorilor de afaceri o nouă metodă de a folosi Windows fără a achiziționa PC-uri Windows.

  Avansând rapid până în noiembrie 2023, Microsoft prezintă o nouă aplicație Windows, compatibilă cu iPhone, iPad și Mac, disponibilă în App Store. Surprinzător, este disponibilă și pentru Windows 11, deși acest lucru pare inițial ilogic. Notabil este faptul că nu există o aplicație Android specifică, dar aplicația Windows poate fi accesată prin browser pe dispozitive Android.

  Cu toate acestea, aplicația Windows este în continuare destinată în principal utilizatorilor de afaceri, fără schimbări majore în acest sens. Totuși, există indicii că utilizatorii Windows ar putea în curând să utilizeze Windows în cloud, ceea ce ar putea fi atractiv pentru unii.

  Noua aplicație Windows, disponibilă în versiunea Preview, oferă acces la aceeași experiență Windows în cloud disponibilă prin browser. Microsoft descrie aplicația ca fiind „portalul tău de acces la Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box, Remote Desktop Services și PC-uri la distanță, asigurând o conexiune sigură la dispozitive și aplicații Windows”.

  De asemenea, Microsoft subliniază că aplicația nu este necesară dacă Windows este utilizat printr-un browser.

  Principalele utilizări ale aplicației Windows rămân în domeniul afacerilor. De exemplu, dacă administrezi o flotă de computere cu Windows 365 în cloud sau ai acces la un astfel de PC Cloud oferit de compania ta, poți accesa aceste PC-uri folosind noua aplicație Windows PC de pe orice dispozitiv.

  Pentru utilizatorii obișnuiți, aplicația Windows ar putea deveni centrul experiențelor lor Windows la distanță, cu caracteristici precum suport pentru mai multe monitoare, rezoluții de afișare personalizate, redirecționarea dispozitivului și optimizări Microsoft Teams.

  Cu această aplicație, Microsoft își consolidează viziunea asupra rolului important al cloud-ului în viitorul său. Deși nu este specificat în descrierea aplicației, The Verge a descoperit indicii că utilizatorii ar putea accesa aplicația folosind un cont personal Microsoft, deși această caracteristică nu este încă funcțională.

  Pentru utilizatorii actuali de Windows, aceasta înseamnă posibilitatea de a nu mai actualiza hardware-ul la fel de des, prin streaming-ul versiunilor viitoare de Windows din cloud.

  Deși utilizările personale ale aplicației sunt încă speculații, există entuziasm considerabil pentru încercarea ei pe diverse dispozitive. Link-ul pentru a începe este disponibil aici.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante