More

  Zvonuri iPhone 16: modelele Ultra vor face fotografii și videoclipuri spațiale pentru Vision Pro

  SmartphoneiPhoneZvonuri iPhone 16: modelele Ultra vor face fotografii și videoclipuri spațiale pentru Vision Pro

  În fiecare an, lansarea noii serii de iPhone-uri are loc în septembrie, de obicei cu câteva săptămâni înainte ca acestea să fie disponibile în magazine. Cu toate acestea, există deja informații și zvonuri despre iPhone 16, chiar dacă acesta va fi lansat abia în toamna anului 2024.

  În acest articol, vom explora cele mai importante informații și noutăți despre iPhone 16, conform celor mai credibile surse și informatori din industrie.

  Data de lansare și prețuri

  Conform tradiției, evenimentul de lansare a noilor iPhone-uri are loc în a doua zi de marți a lunii septembrie. Anul urm[tor, data estimată pentru lansarea iPhone 16 este 10 septembrie 2024. Probabil că precomenzile vor începe pe 13 septembrie, iar primele modele vor fi livrate începând cu 20 septembrie.

  În ceea ce privește prețurile, iPhone 16 ar putea avea aceleași valori ca și seria iPhone 14-15, cu excepția cazului în care vom avea informații noi despre eventuale modificări de preț. Astfel, varianta standard a iPhone 16 ar putea costa $799, iar modelul Plus $899. În ceea ce privește modelele Pro, prețurile ar putea fi de $1,099 pentru iPhone 16 Pro și $1,199 pentru iPhone 16 Pro Max.

  Design-ul iPhone 16

  Deși nu există încă multe detalii despre design-ul iPhone 16, este de așteptat ca acesta să arate similar cu modelele anterioare, fiind recunoscut imediat ca un iPhone. Spre exemplu, cutia din partea de sus a ecranului, cunoscută sub numele de Dynamic Island, va fi prezentă și pe iPhone 16. De asemenea, există zvonuri conform cărora Apple ar putea integra senzorii de Face ID sub ecran, ceea ce ar reduce dimensiunea decupajului camerei față de modelele standard.

  Raportul oferit de Ming-Chi Kuo și Ross Young indică faptul că ecranul modelelor Pro va deveni puțin mai mare, cu aproximativ 0,2 inch în diagonală. Astfel, iPhone 16 Pro ar putea avea un ecran de 6,27 inch, în timp ce modelul Pro Max ar putea ajunge la 6,86 inch. Această creștere de dimensiuni este necesară pentru acomodarea unui hardware foto mai sofisticat și va oferi și mai mult spațiu pe ecran.

  În ceea ce privește camera, se așteaptă ca iPhone 16 Pro să aibă un sistem de camere mai mare, datorită integrării unui obiectiv telefoto cu zoom super-periscop și altor tehnologii foto noi.

  Specificații și caracteristici iPhone 16

  Odată cu lansarea unui nou iPhone, vine și un nou procesor din seria A. Astfel, iPhone 16 Pro ar putea fi echipat cu procesorul A18, în timp ce modelele non-Pro vor utiliza procesorul A17 (care va fi lansat în toamna anului 2023, odată cu iPhone 15 Pro). Este prea devreme să speculăm asupra caracteristicilor și performanței acestui chip, deoarece dezvoltarea sa este încă în desfășurare.

  Potrivit unui raport de pe 9to5Mac, iPhone 16 Pro ar putea beneficia de noua tehnologie de senzor de imagine CMOS dezvoltată de Sony. Aceasta ar însemna senzori cu o sensibilitate ridicată la lumina slabă.

  Un alt raport de la MacRumors indică faptul că iPhone 16 Ultra (sau oricum se va numi modelul de top) ar putea realiza fotografii și videoclipuri spațiale, destinate vizualizării pe Vision Pro de la Apple. Aceste imagini și videoclipuri 3D au primit deja foarte multe laude de la cei care le-au testat, însă producția lor necesită în prezent echipamente speciale și procesare suplimentară.

  Apple lucrează de mai mulți ani la propriile cipuri wireless, iar CEO-ul Qualcomm se așteaptă ca Apple să utilizeze propriile cipuri 5G începând cu 2024. Desigur, aceasta depinde de dezvoltarea și testarea continuă a tehnologiei 5G, care reprezintă o provocare pentru Apple și alte companii din industrie.

  În plus, se așteaptă ca iPhone 16 să utilizeze tehnologia Wi-Fi 7, care ar oferi viteze și latente mai bune în rețelele Wi-Fi. În timp ce Wi-Fi 6E tocmai a fost lansat, există deja o duzină de telefoane Android care utilizează Wi-Fi 7, fiind puțin probabil ca Apple să fie cu doi ani în urmă, așteptând iPhone 17 în 2025.

  Un alt aspect important este faptul că iPhone 16 va utiliza conectorul USB-C în locul conectorului Lightning de pe modelele anterioare. Această schimbare va fi introdusă încă de pe iPhone 15 și nu va fi renunțată la ea. Eventualele zvonuri despre un iPhone complet fără porturi par să fi dispărut.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante