More

  O companie de biotehnologie a implantat cu succes celule ce generează dopamină în creier

  StiintaO companie de biotehnologie a implantat cu succes celule ce generează dopamină în creier

  În domeniul medicinei regenerative, compania BlueRock Therapeutics a anunțat recent un avans semnificativ – implantarea cu succes a celulelor modificate în creierul uman pentru stimularea producției de dopamină. Această procedură a fost efectuată acum un an la 12 pacienți cu simptome evidente ale bolii Parkinson. Rezultatele inițiale sunt promițătoare, deoarece organismul pacienților nu a respins celulele străine în acest interval de timp.

  Bolile neurodegenerative, cum ar fi boala Parkinson, afectează milioane de oameni din întreaga lume. Unul dintre simptomele principale ale acestei boli este deficitul de dopamină în creier. Dopamina este un neurotransmițător esențial pentru funcționarea normală a sistemului nervos. Prin urmare, dezvoltarea unei metode eficiente de a stimula producția de dopamină în creier ar putea duce la oprirea sau chiar la vindecarea bolii Parkinson.

  În cadrul studiului, cercetătorii de la BlueRock Therapeutics au reușit să modifice celulele neuronale pentru a produce dopamină în cantități mai mari. Scopul final al cercetătorilor este de a dezvolta o metodă prin care celulele deteriorate din creier să poată fi înlocuite cu analogi sintetizați în laborator, care să îndeplinească aceeași funcție. Această abordare ar putea să oprească progresia bolii Parkinson sau chiar să conducă la vindecarea completă a pacienților afectați.

  Până în prezent, studiul a arătat că implantarea celulelor modificate în creierul pacienților a avut un efect pozitiv asupra simptomelor bolii Parkinson. Cei care au participat la experiment au raportat o reducere a episoadelor de imobilitate și dependență față de alții. Cu toate acestea, celulele străine nu s-au integrat complet în creier, deci nu putem vorbi încă despre vindecare. Această procedură se dovedește a fi doar temporară, deoarece celulele implantate încetinesc progresia bolii Parkinson, dar nu o elimină complet. Echipa de cercetare continuă să lucreze pentru a găsi compoziția optimă a materialului implantat pentru a obține rezultate mai semnificative.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante