More

  15.000 de oameni de știință avertizează: civilizația umană s-ar putea prăbuși până în 2100

  Stiinta15.000 de oameni de știință avertizează: civilizația umană s-ar putea prăbuși până în 2100

  Revista BioScience a publicat un studiu susținut de 15.000 de oameni de știință din 161 de țări, care trage un semnal de alarmă privind schimbările climatice de proporții catastrofale. Până în anul 2100, se preconizează că Pământul va deveni cu greu locuibil pentru viața umană, resursele vitale – apa și hrana – riscând să se epuizeze.

  Cercetătorii atrag atenția că anul 2023 a fost fără precedent din punct de vedere al numărului de recorduri climatice negative stabilite. Modelele de schimbare climatică observate în anii anteriori devin noile realități, care nu prezic nimic bun pentru umanitate. Ne putem aștepta la o intensificare a incendiilor de pădure, la valuri de căldură insuportabile, la secete totale și la distrugerea surselor tradiționale de apă.

  Degradarea sistemelor naturale se așteaptă să depășească domeniul socio-economic. Umanitatea a consumat mult mai mult decât ceea ce planeta poate regenera, astfel că epuizarea resurselor este doar o chestiune de timp. Deși viața, inclusiv cea umană, nu va dispărea, va suferi transformări semnificative și se va adapta la noile condiții, care ar putea duce, printre altele, la dispariția civilizației.

  Inițiativele de reducere a impactului antropic asupra climei ar putea amâna venirea dezastrului sau ar putea oferi noi tehnologii și cunoștințe pentru a contracara efectele adverse. Totuși, oamenii de știință din întreaga lume evaluează în continuare un rezultat extrem de sumbru.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante