More

  Lansarea noului chatbot Grok de către xAI, promisiune îndeplinită de Elon Musk

  AI - Inteligeta artificialaLansarea noului chatbot Grok de către xAI, promisiune îndeplinită de Elon Musk

  Elon Musk, cunoscut pentru viziunea sa inovatoare, și-a îndeplinit promisiunea de a aduce pe piață o alternativă la ChatGPT, prin lansarea lui Grok, noua platformă de inteligență artificială dezvoltată de compania sa, xAI. Grok este prezentat ca un instrument ce are potențialul de a revoluționa domeniul prin beneficiile sale aduse umanității.

  Musk a anunțat anterior ambiția sa de a domina industria AI până în vara anului 2023, exprimând dorința de a construi o inteligență artificială de o acuratețe supremă, capabilă să descifreze complexitatea universului. Grok, cu o interfață similară cu cea a lui ChatGPT, se integrează strâns cu rețeaua socială X (anterior cunoscută ca Twitter), garantând astfel accesul utilizatorilor la informații de ultimă oră și la cele mai recente știri.

  Grok se distinge prin următoarele caracteristici inedite:

  • Simțul umorului: Capacitatea de a injecta umor atunci când contextul o cere;
  • Răspunsuri fără restricții: O abordare neîngrădită a subiectelor, având în vedere că primește actualizări constante de la X;
  • „Abilități rebele”: O trăsătură misterioasă, despre care creatorii nu au oferit detalii;
  • Interactivitate avansată: Întrebări provocatoare, sugestii de „îndemnuri”, suport în cercetarea științifică, redactarea de cod și alte funcții tipice chatboților contemporani.

  Pentru a dezvolta Grok, xAI a utilizat un număr impresionant de 10.000 de GPU-uri de la NVIDIA, achiziționate în prima jumătate a anului 2023. Benchmark-urile indică faptul că Grok îl depășește pe ChatGPT-3.5 în performanță, deși încă nu ajunge la nivelul lui GPT-4.

  Disponibilitatea inițială a lui Grok este limitată. Până în ianuarie 2024, doar un număr restrâns de utilizatori X vor putea accesa platforma. După o perioadă de testare beta de două luni, accesul va fi extins către toți abonații X Premium+, la un cost de 16 USD pe lună.

  În perspectivă, Musk are în plan să integreze Grok în vehiculele Tesla, consolidând și mai mult legătura între AI și inovația în transport.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante