More

  5 motive pentru a nu face upgrade la noul iPhone 15

  SmartphoneiPhone5 motive pentru a nu face upgrade la noul iPhone 15

  Entuziasmul crește în jurul lansării probabile a iPhone 15 în luna următoare și dintr-un motiv întemeiat – zvonurile sugerează că noile modele aduc o serie de schimbări semnificative, în special în ceea ce privește modelele iPhone 15 Pro. De la adoptarea portului USB-C pe toate cele patru noi iPhone-uri până la introducerea unui obiectiv periscop pentru zoom îmbunătățit pe iPhone 15 Pro Max, se pare că există suficiente caracteristici care merită entuziasm.

  Cu toate acestea, este posibil să nu ai planuri de a-ți face upgrade la iPhone în această toamnă.

  Se întâmplă. Poate că ești mulțumit de telefonul tău actual. Poate că pur și simplu nu ai bugetul necesar pentru a cumpăra un iPhone nou-nouț în acest moment. (Și cu zvonurile despre prețurile iPhone 15 care sugerează o creștere a costului unor modele, cine te-ar putea condamna?) Oricare ar fi motivul, nu intenționezi să te urci la bordul navei iPhone 15 când aceasta sosește în cadrul evenimentului de lansare din septembrie, care încă nu a fost anunțat oficial de către Apple.

  Nu trebuie să te simți lăsat în urmă doar pentru că nu ai de gând să achiziționezi iPhone 15. Deși sunt de acord că schimbările presupuse pentru iPhone 15 abordează exact ceea ce are nevoie Apple în linia sa de smartphone-uri, pot pleda și pentru așteptarea upgrade-ului până anul viitor. Iată de ce ai avea toate motivele să sari peste iPhone 15.

  Ai cumpărat un iPhone în ultimul an

  Dacă citești acest articol cu un iPhone 14 la îndemână, probabil că poți trece peste această rundă de actualizări. iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max se numără printre cele mai bune telefoane pe care le poți cumpăra chiar acum. În ceea ce privește celelalte modele iPhone 14, acestea poate nu au beneficiat de schimbările semnificative de care s-au bucurat modelele Pro, dar sunt totuși dispozitive perfect capabile care nu trebuie aruncate la gunoi în momentul în care apare ceva mai strălucitor și mai nou.

  Pentru majoritatea dintre noi, vremurile în care ne actualizam telefonul în fiecare an au trecut de mult. Asta este, probabil, puțin mai responsabil financiar și cu siguranță mai atent în ceea ce privește impactul ecologic al eliminării rapide a tehnologiei. Apple construiește telefoanele sale să reziste, iar faptul că viitoarea actualizare iOS 17 va fi disponibilă și pe dispozitivele lansate acum cinci ani ar trebui să te convingă că poți obține mai multă viață utilă din iPhone-ul tău actual.

  Calculul devine puțin mai complicat dacă folosești un iPhone 13. Personal, sunt de părere că un smartphone ar trebui să îți dureze cel puțin trei ani, așa că probabil că aș ține de iPhone-ul 13, lansat acum doi ani, până în 2024. Dacă ești indecis, comparația noastră între iPhone 15 și iPhone 13 te poate ajuta să decizi dacă schimbările presupuse sunt suficient de semnificative pentru a renunța la telefonul actual.

  Ești în căutarea unui telefon mai ieftin

  Deși iPhone 15 este probabil să păstreze prețul de pornire de 799 de dolari al modelului actual, aceasta este totuși o sumă considerabilă pentru un telefon. Și asta înainte de a lua în considerare creșterea presupusă a prețului pentru modelele iPhone 15 Pro, care ar putea duce costul unui iPhone 15 Pro Max la 1.299 de dolari.

  Desigur, Apple vinde telefoane mai ieftine, păstrând în permanență modelele mai vechi la prețuri reduse atunci când lansează noi produse. (Iată o privire asupra modelelor pe care Apple probabil le va întrerupe după lansarea iPhone 15.) Și dacă bugetul tău este foarte limitat, există mereu iPhone SE, care costă 429 de dolari.

  iPhone SE actual, lansat în 2022, poate nu provoacă entuziasm, dar acest lucru se va schimba, cel mai probabil, cu următoarea versiune a telefonului compact de la Apple. Pe de o parte, se așteaptă ca noul SE să adopte un design nou, renunțând la aspectul învechit inspirat de iPhone 8 din 2017. Pe de altă parte, zvonurile sugerează acum că noul iPhone SE va primi unele dintre caracteristicile interesante speculate pentru gama iPhone 15, cum ar fi conectivitatea USB-C și un buton de acțiune care înlocuiește comutatorul de silențiu.

  Provocarea cu iPhone SE 4 este că nu este clar când va apărea noua versiune. Zvonurile sugerează că Apple nu va lansa un nou model de iPhone ieftin până cel puțin în 2025, deci va trebui să fii pregătit să aștepți până atunci dacă acesta este upgrade-ul de iPhone pe care îl dorești cu adevărat.

  Vrei camera foto mai bună

  Fiecare lansare de iPhone pare să aducă cel puțin o îmbunătățire a camerelor telefonului – lucru care nu este surprinzător, având în vedere cât de acerbă este competiția pentru a fi cel mai bun telefon cu cameră foto. De exemplu, anul acesta se așteaptă ca iPhone-ul standard să adopte senzorul de cameră principal de 48 MP pe care Apple l-a adăugat la modelele iPhone 14 Pro de anul trecut. Și se spune că iPhone 15 Pro Max va primi un obiectiv de tip periscop pentru un zoom îmbunătățit de 6x, pentru a concura mai bine cu Galaxy S23 Ultra de la Samsung.

  Chiar dacă este greu să treci cu vederea aceste îmbunătățiri ale camerei, este de așteptat ca iPhone 16 să aducă îmbunătățiri proprii. Deja se aud zvonuri că modelele iPhone Pro din 2024 vor beneficia de o cameră ultralargă îmbunătățită, în timp ce iPhone 16 Pro Max ar putea avea un obiectiv ultra-telefoto, pe care de obicei îl găsești la camerele cu o distanță focală de 300 mm. (Distanța focală a iPhone 14 Pro este de 77 mm, pentru a pune în context.)

  Punctul este că orice îmbunătățire a camerei prezentată pe iPhone 15 anul acesta va fi probabil implementată și pe viitoarele modele iPhone. Dacă poți aștepta, probabil vei obține un set de camere mult mai bun.

  Vrei un ecran mai mare

  S-ar putea să crezi că ecranul de 6,7 inch de pe iPhone 14 Pro Max este destul de mare, dar Apple ia în considerare o posibilă îmbunătățire a panoului pentru anul 2024. Potrivit analistului Ming-Chi Kuo, modelele Pro pentru iPhone 16 ar putea avea dimensiuni de 6,2 și 6,8 inch. Asta înseamnă încă 0,1 inch în plus atât pentru iPhone 16 Pro, cât și pentru iPhone 16 Pro Max.

  Va fi acesta un motiv suficient pentru majoritatea dintre noi să aștepte până anul viitor pentru a cumpăra un iPhone? Realist vorbind, nu. Dar adaugă-l în lista de îmbunătățiri viitoare ale iPhone-ului, care vor avea loc după iPhone 15, și este un alt argument în favoarea așteptării telefonului din anul următor.

  Ești intrigat de ideea unui iPhone Ultra

  La începutul acestui an, am auzit că Apple ia în considerare introducerea unui iPhone Ultra, fie ca înlocuitor al modelului Pro Max, fie ca un dispozitiv separat de top, în spiritul Apple Watch Ultra. Nu va fi un telefon Ultra anul acesta… dar acest lucru ar putea să se schimbe în viitor.

  Mark Gurman de la Bloomberg a raportat că un model iPhone Ultra este încă în discuție la Apple, chiar dacă nu va fi lansat în acest an. În schimb, am putea vedea un astfel de telefon în 2024. Deși nu este clar exact ce caracteristici ar putea avea un model Ultra în comparație cu seria regulată iPhone Pro, poți să te aștepți ca orice Apple va lansa să fie destul de scump. Dacă te atrage ideea de a avea un iPhone Ultra, cel mai bine ar fi să pui deoparte banii pentru upgrade-ul de iPhone pentru cel puțin încă un an.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante