More

  8 motive pentru a nu cumpăra un iPhone 15

  SmartphoneiPhone8 motive pentru a nu cumpăra un iPhone 15

  Cu lansarea noului iPhone 15, Apple promite inovații și îmbunătățiri semnificative față de modelul iPhone 14. Cu toate acestea, există câteva motive importante pentru care ar trebui să rămâi fidel modelului anterior. În acest articol, vom explora 8 motive pentru care ar putea fi mai bine să nu faci upgrade la iPhone 15 și să alegi în continuare iPhone 14.

  1. Ecranul cu o rată de reîmprospătare scăzută

  Unul dintre principalele dezavantaje ale noului iPhone 15 este faptul că dispune de un ecran cu o rată de reîmprospătare de doar 60 Hz. Această rată de reîmprospătare este considerată învechită în comparație cu telefoanele Android de buget, care oferă deja ecrane cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Animatiile pe un ecran cu o rată de reîmprospătare mai mare par mai fluide și mai plăcute. Astfel, dacă te aștepți la o experiență vizuală superioară, iPhone 15 nu este cea mai bună opțiune.

  2. USB-C cu o viteză de transfer lentă

  Apple a decis să înlocuiască portul Lightning cu USB-C pe iPhone 15. Cu toate acestea, viteza de transfer a datelor a rămas la fel de lentă ca și în cazul portului Lightning – 480 Mbps. Această viteză de transfer este echivalentă cu standardul USB 2.0, care a fost deja depășit de mult timp. În comparație, telefoanele iPhone 15 Pro oferă o viteză de transfer de 20 de ori mai mare. Astfel, dacă dorești o experiență de transfer a datelor mai rapidă, ar trebui să te orientezi către varianta Pro.

  3. Lipsa zoom-ului optic

  Deși noul iPhone 15 vine cu o cameră de 48 de megapixeli, lipsește un element important: zoom-ul optic. În timp ce iPhone 14 Pro avea un zoom optic de 3x, iPhone 15 se limitează la un zoom digital de doar 2x. Chiar dacă Apple a afirmat că acest zoom digital nu afectează calitatea imaginilor, mulți utilizatori se așteptau la un zoom optic mai puternic în iPhone 15. Dacă fotografia este importantă pentru tine, ar trebui să iei în considerare varianta Pro a iPhone 15.

  4. Autofocus lipsă pe obiectivul ultralarg

  Un alt dezavantaj al camerei iPhone 15 este lipsa autofocusului pe obiectivul ultralarg. Aceasta înseamnă că nu poți focaliza manual pe un obiect specific atunci când folosești obiectivul ultralarg. Acest lucru poate fi frustrant pentru cei care doresc să facă fotografii macro sau să se concentreze pe un subiect anume. În plus, din cauza senzorului de 48 de megapixeli, camera iPhone 15 nu poate focaliza la distanțe scurte, ceea ce înseamnă că nu poți captura imagini detaliate la apropiere. Pentru a-ți satisface nevoile fotografice, ar trebui să iei în considerare un model Pro.

  5. Dynamic Island – o inovație discutabilă

  Unul dintre punctele de atracție ale iPhone 15 este „Dynamic Island”, un decupaj în mijlocul ecranului care reacționează la diferite evenimente. Deși această inovație oferă animații și simboluri plăcute, în realitate, poate fi considerată o inovație fără prea multă valoare. De exemplu, atunci când te uiți la un film pe întregul ecran, acest decupaj poate fi deranjant și poate distorsiona experiența de vizionare. De asemenea, este important de menționat că acest decupaj este prezent doar pe modelele Pro. Astfel, dacă nu te pasionează această inovație, ar putea fi mai bine să alegi un model mai ieftin.

  6. Lipsa butonului de modulare

  iPhone 15 Pro a renunțat la comutatorul pentru modulul silențios și l-a înlocuit cu un buton de acțiune numit „Action Button”. Acest buton oferă posibilitatea de personalizare și permite atribuirea diferitelor acțiuni pentru diferite aplicații. Cu toate acestea, iPhone 15 standard păstrează comutatorul de modulare vechi. Această inovație este disponibilă doar pe modelele Pro, iar utilizatorii de iPhone 15 standard se vor simți excluși de această funcționalitate modernă. În plus, iPhone 15 standard păstrează și alte caracteristici învechite, cum ar fi procesorul anterior și ramele mari în jurul ecranului.

  7. Culori plictisitoare

  iPhone 15 vine în culori palide și neinspirate. Aceste culori lipsite de strălucire nu atrag atenția și nu oferă nicio inovație în comparație cu modelele anterioare. Poate că Apple a dorit să mențină aspectul tradițional al iPhone-urilor, dar rezultatul final este unul dezamăgitor. Cu toate acestea, mulți utilizatori își protejează telefoanele cu huse și, în cele din urmă, nu vor conta prea mult culorile disponibile.

  8. Disponibilitatea modelelor anterioare

  Un alt motiv important pentru a nu face upgrade la iPhone 15 este disponibilitatea modelelor anterioare. iPhone 13 este încă disponibil pe site-ul oficial Apple, la un preț mai accesibil. Diferența de preț dintre iPhone 13 și iPhone 15 este semnificativă, iar pentru mulți utilizatori, iPhone 13 oferă suficiente caracteristici și performanțe. Dacă nu ai nevoie de cele 48 de megapixeli oferiți de iPhone 15, iPhone 13 poate fi o alegere mai bună. În plus, iPhone 13 rămâne o variantă excelentă pentru cei care caută un telefon de bază.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante