More

  Ce nu ți-a spus Apple despre camera iPhone 15 Pro Max: trebuie să știi

  SmartphoneiPhoneCe nu ți-a spus Apple despre camera iPhone 15 Pro Max: trebuie să știi

  Apple iPhone 15 Pro Max a fost lansat recent și a adus cu el o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește camera foto. Cu toate acestea, există câteva aspecte pe care Apple nu le-a dezvăluit despre acest nou telefon. Toate detaliile importante despre camera iPhone 15 Pro Max și vom discuta despre modul în care aceste îmbunătățiri pot fi benefice pentru utilizatori.

  O cameră cu adevărat puternică

  Cea mai mare noutate a iPhone 15 Pro Max este camera sa cu zoom optic de 5x. Deși ceilalți senzori au rămas aproape neschimbați, inclusiv camera ultra-largă de 12 MP și camera frontală, acestea vor realiza fotografii și mai bune decât generația anterioară, datorită algoritmilor de procesare a imaginilor.

  Unul dintre aspectele cheie care contribuie la aceste îmbunătățiri este noul procesor Apple A17 Pro, care utilizează un modul neuronal pentru a realiza 35 de trilioane de operații pe secundă. Acesta joacă un rol important în procesarea imaginilor capturate de camerele iPhone 15 Pro Max.

  Fotografie cu zoom optic

  Una dintre cele mai interesante caracteristici ale iPhone 15 Pro Max este zoom-ul optic de 5x. Acesta oferă posibilitatea de a realiza zoom fără a afecta calitatea imaginii, în contrast cu zoom-ul digital. Ingeniozitatea inginerilor Apple constă în faptul că au reușit să integreze această caracteristică fără a mări semnificativ dimensiunile și greutatea dispozitivului. iPhone 15 Pro Max este doar cu 0,4 mm mai gros și cu 19 grame mai ușor decât predecesorul său.

  De asemenea, luminozitatea obiectivului a rămas neschimbată la f/2.8, atât pentru iPhone 14 Pro Max, cât și pentru iPhone 15 Pro Max. Acesta este un fapt remarcabil, având în vedere că distanța focală a fost mărită de la 77 mm la 120 mm, adică cu 1,55 ori. Mai mult decât atât, sistemul de stabilizare avansat cu deplasare în 3D a senzorului și refracția luminii pe mai multe nivele înainte de a ajunge pe matrice reduce efectele neplăcute cauzate de iluminare insuficientă.

  Competiția pe piața Android

  Pe piața Android, există și alte telefoane care oferă zoom optic, însă iPhone 15 Pro Max se remarcă prin performanța sa. Spre exemplu, Samsung Galaxy S23 Ultra oferă un zoom optic de 10x, dar cu o diafragmă f/4.9, ceea ce limitează performanța în condiții de iluminare scăzută. Xiaomi 13 Ultra are, de asemenea, o cameră impresionantă, cu zoom optic de 5x și zoom hibrid de 10x. Google Pixel 7 Pro oferă un zoom optic de 5x și, în plus, se remarcă prin algoritmii săi de procesare a imaginilor. Chiar și vivo X90 Pro+ are un zoom optic de 3.5x, dar performanța sa este inferioară comparativ cu celelalte modele menționate anterior.

  În ciuda specificațiilor impresionante ale telefoanelor Android, iPhone 15 Pro Max are potențialul de a le depăși pe toate. Testele și comparațiile de camere vor demonstra în curând avantajele acestui nou dispozitiv.

  Camera principală

  Camera principală a iPhone 15 Pro Max nu a suferit îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește rezoluția și diafragma. Apple susține că senzorul a fost mărit, ceea ce a permis mărirea dimensiunilor pixelilor prin tehnica de binning. Cu toate acestea, cercetările arată că, de fapt, dimensiunea pixelilor este aceeași ca în iPhone 14 Pro Max, adică 2,44 μm. Prin urmare, ne putem întreba cât de mult s-a îmbunătățit camera principală.

  Cu toate acestea, utilizatorii vor avea acces la mai multe distanțe focale. Prin intermediul unui crop digital, se poate selecta distanța focală de 24 mm, 28 mm și 35 mm, valorile cele mai populare printre fotografi. De asemenea, utilizatorii pot realiza fotografii în format HEIF la rezoluția completă de 48 MP sau 24 MP în condiții de iluminare scăzută și le pot transfera direct pe MacBook.

  Formatele de imagini

  Un alt aspect interesant al iPhone 15 Pro Max este suportul pentru formatul HEIF (High-Efficiency Image File), care înlocuiește formatul JPEG. Acest format este ușor și eficient, permițând stocarea de cadre HDR, serii de imagini și instrucțiuni pentru post-procesare. HEIF integrează funcționalitățile JPEG, PNG și GIF, oferind o gamă largă de opțiuni pentru fotografiere. În plus, formatul permite stocarea a până la 16 biți de informație, apropiindu-se de formatul RAW, dar cu un fișier de dimensiuni mai mici și ușurință în post-procesare.

  Camerele secundare

  Camera ultra-largă de 12 MP a rămas neschimbată în iPhone 15 Pro Max, precum și camera frontală. Aceasta din urmă este cunoscută pentru performanța sa excelentă în realizarea selfie-urilor, fiind clasată drept cea mai bună cameră frontală de către DxOMark pentru iPhone 14 Pro Max. Apple a ales să se bazeze pe software și algoritmi pentru a îmbunătăți performanța camerelor, în loc să aducă modificări hardware semnificative.

  Video spațial

  Capabilitățile video ale iPhone 15 Pro Max sunt impresionante, oferind opțiuni de înregistrare în format 1080p/4K și HDR cu Dolby Vision la 4K și viteze de 25/30 sau 60 cadre pe secundă. Funcțiile de înregistrare macro, slow-motion de până la 240 de cadre pe secundă și modul Action sunt disponibile și în acest nou telefon. De asemenea, iPhone 15 Pro Max poate realiza înregistrări video spațiale, care pot fi vizualizate pe căștile Apple Vision Pro. Aceasta este o caracteristică inovatoare, dar este puțin probabil să fie utilizată în mod frecvent de majoritatea utilizatorilor.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante