More

  Această extensie pentru browser blochează reclamele sponsorizate de pe YouTube

  Stiri IT&TechAceastă extensie pentru browser blochează reclamele sponsorizate de pe YouTube

  Dacă vizionarea reclamelor pe YouTube te deranjează, ai la dispoziție o soluție eficientă: o extensie pentru browser care blochează reclamele sponsorizate de pe platformă. Aceste reclame, introduse de creatorii de conținut în videoclipurile lor, pot fi evitate cu ușurință folosind SponsorBlock, o extensie open-source disponibilă pe majoritatea browserelor. Acest articol îți va prezenta cum funcționează și cum poți instala această extensie pentru a te bucura de vizionarea conținutului preferat pe YouTube, fără întreruperi publicitare.

  Ce sunt reclamele sponsorizate?

  Reclamele sponsorizate sunt segmente dintr-un videoclip în care creatorul de conținut promovează un anumit produs sau serviciu. Acestea reprezintă o modalitate prin care creatorii de conținut își monetizează canalele de pe YouTube. Spre deosebire de reclamele obișnuite, pe care Google le afișează înainte și în timpul vizionării unui videoclip, reclamele sponsorizate sunt integrate în conținutul video în sine.

  Cum funcționează SponsorBlock?

  SponsorBlock este o extensie pentru browser care blochează automat segmentele de reclame sponsorizate din videoclipurile de pe YouTube. Aceasta funcționează pe majoritatea browserelor, inclusiv Chrome, Safari, Mozilla și Edge.

  Extensia se bazează pe informații crowdsourced, adică utilizatorii YouTube trimit segmente de videoclip în care se promovează un produs sau serviciu. Aceste segmente sunt adăugate într-o bază de date și pot fi accesate de către alți utilizatori care au instalat extensia.

  Conform informațiilor furnizate de SponsorBlock, până în prezent utilizatorii au trimis peste 15 milioane de segmente de videoclip, economisind astfel peste 1885 de ani și 16.23 de zile de vizionare a reclamelor sponsorizate.

  Cum instalezi și utilizezi SponsorBlock?

  Pasul 1: Instalarea extensiei

  Pentru a instala SponsorBlock, urmează acești pași:

  1. Deschide browserul și accesează magazinul oficial de extensii (Chrome Web Store, Mozilla Add-ons, etc.).
  2. Caută extensia SponsorBlock.
  3. Apasă pe butonul „Instalare” sau „Adăugare în browser”, în funcție de browserul tău.
  4. Extensia va fi instalată automat și va apărea un pictogramă în bara de instrumente a browserului tău.
  5. Nu uita să restartezi browser-ul.

  Pasul 2: Utilizarea extensiei

  După ce ai instalat extensia, poți să o utilizezi în felul următor:

  1. Accesează YouTube și caută videoclipul pe care dorești să-l vizualizezi.
  2. În timp ce videoclipul rulează, vei observa că segmentele de reclame sponsorizate vor fi marcate cu o culoare verde.
  3. Extensia va trece automat peste aceste segmente, însă poți să sari și manual la sfârșitul lor dacă dorești.
  4. Dacă dorești să personalizezi setările extensiei, poți dezactiva trecerea automată peste segmentele de reclame sau poți adăuga alte secțiuni ale videoclipului pe care dorești să le eviți.

  Pasul 3: Contribuirea la dezvoltarea extensiei

  SponsorBlock îți oferă posibilitatea de a contribui la dezvoltarea extensiei prin adăugarea de segmente de videoclip care nu au fost încă identificate ca fiind reclame sponsorizate. Astfel, poți ajuta și alți utilizatori să se bucure de o experiență fără reclame pe YouTube.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante