More

  Diferențele reale dintre PS5 Digital Edition și PS5 Disk – Ce să alegi ?

  TutorialeDiferențele reale dintre PS5 Digital Edition și PS5 Disk - Ce să alegi ?

  Consolele de jocuri PlayStation 5 au fost mult timp greu de găsit pe piață, dar acum sunt în sfârșit disponibile în cantități suficiente. Cu toate acestea, înainte de a apăsa butonul „Adaugă în coș”, va trebui să faci o alegere importantă: versiunea cu disc sau cea digitală? Sony a lansat două variante ale noului lor console de jocuri: PS5 cu disc, la prețul de 2699 lei (la momentul scrierii articolului), și PS5 Digital Edition, o variantă mai ieftină care renunță la unitatea de disc pentru cei care preferă să descarce jocurile direct pe consolă. Deși cele două versiuni ale PS5 au aceeași configurație hardware, oferind imagini 4K, gameplay fluid și controlerul inovator DualSense, există diferențe importante între ele. În articolul de mai jos, vom explora care dintre cele două variante este cea mai potrivită pentru tine.

  PlayStation 5 Disk

  Versiunea standard a PS5 este cea mai potrivită dacă dorești să joci jocuri fizice și să vizionezi Blu-ray-uri 4K. Această variantă este compatibilă cu majoritatea jocurilor fizice de pe PS4 și poate fi utilizată și ca player Blu-ray 4K. Dacă ai o colecție mare de jocuri fizice și Blu-ray-uri, acest model este singurul care le poate reda. În plus, este singura variantă care poate reda și jocuri fizice de pe PS5, pe care le poți achiziționa din magazinele de specialitate.

  Deși PS5 standard este mai scump decât versiunea digitală, faptul că poate reda jocuri fizice poate economisi bani pe termen lung. Jocurile fizice au tendința de a fi mai des reduse la preț, iar uneori poți achiziționa versiuni second-hand la prețuri mai mici. De asemenea, ai avantajul de a putea împrumuta jocuri de la prieteni sau de a le împrumuta tu altora.

  PlayStation 5 Digital Edition

  Opțiunea cea mai ieftină

  Dacă dorești să economisești 400 de lei și nu te deranjează să cumperi jocurile digital, atunci PS5 Digital Edition este cea mai potrivită variantă pentru tine. Această versiune funcționează doar cu jocuri și conținut media digital. Dacă ai o conexiune de internet bună și ești confortabil să descarci jocurile și să streamezi conținutul media, atunci această variantă este perfectă pentru tine.

  Dacă majoritatea jocurilor tale de pe PS4 sunt descărcate digital, le poți redescărca pe noul PS5. Optarea pentru varianta digitală este benefică pentru cei care doresc să evite aglomerația de discuri fizice. De asemenea, jocurile moderne ocupă spațiu pe hard disk chiar și atunci când sunt instalate de pe disc, așa că nu vei economisi spațiu de stocare optând pentru varianta cu disc.

  Diferențe între cele două variante

  Prețul

  Diferența principală dintre cele două variante ale PS5 este prețul. Varianta standard cu disc costă 2699 de lei, în timp ce PS5 Digital Edition costă 2299 lei (la momentul scrierii articolului). Dacă ești dispus să renunți la jocurile fizice și la redarea de Blu-ray-uri, atunci poți economisi câteva sute de lei alegând versiunea digitală.

  Flexibilitatea achiziționării jocurilor

  Varianta PS5 cu disc îți oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește achiziționarea jocurilor. Poți cumpăra jocuri atât din magazinele online, cât și din magazinele fizice. De asemenea, poți alege să cumperi jocuri second-hand sau să le împrumuți de la prieteni.

  În schimb, varianta PS5 Digital Edition te limitează la achiziționarea de jocuri digitale doar din magazinul PlayStation. Dacă ești un fan al jocurilor fizice și îți place să cauți reduceri sau să împrumuți jocuri, atunci varianta cu disc poate fi cea mai potrivită pentru tine.

  Design-ul

  Design-ul este un alt aspect diferit între cele două variante ale PS5. PS5 Digital Edition are un design mai subțire și mai simetric în comparație cu varianta cu disc. Este cu jumătate de inch mai subțire, având o grosime de 3.6 inch, în timp ce versiunea cu disc are o grosime de 4.1 inch. Dacă ai un spațiu restrâns în unitatea de divertisment, această diferență de dimensiune poate fi un factor important în alegerea ta.

  Ce variantă este cea mai potrivită pentru tine?

  Decizia finală depinde de preferințele și nevoile tale. Dacă ești un colecționar de jocuri fizice și îți place să ai opțiunea de a juca și Blu-ray-uri, atunci varianta standard cu disc este alegerea potrivită pentru tine. Vei avea mai multe opțiuni de achiziționare a jocurilor și vei putea economisi bani pe termen lung.

  Dacă ești în căutarea unei variante mai ieftine și nu te deranjează să joci jocuri digitale și să descarci conținut media, atunci PS5 Digital Edition este alegerea potrivită. Vei economisi 400 de lei, bani pe care îi poți investi în jocuri suplimentare, abonament PlayStation Plus sau un al doilea controller DualSense pentru sesiuni de joc multiplayer.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante