More

  Apple răspunde competiției: Se anunță un MacBook mai accesibil în 2024 pentru a atrage fanii Chromebook

  Stiri IT&TechApple răspunde competiției: Se anunță un MacBook mai accesibil în 2024 pentru a atrage fanii Chromebook

  În conformitate cu un raport recent publicat de DigiTimes prin intermediul MacRumors, se pare că Apple se pregătește să lanseze un MacBook ieftin pentru a concura cu modelele Chromebook în sectorul educațional. Conform acestui raport, noul Mac ar putea fi disponibil începând cu a doua jumătate a anului 2024 și va fi mult mai accesibil decât seria Air și Pro a companiei.

  Creșterea pieței Chromebook și declinul vânzărilor de Mac-uri

  Raportul evidențiază o creștere a pieței Chromebook, de la 13,9 milioane de modele livrate în 2019 la 33,5 milioane în 2021. În timp ce vânzările de Mac-uri scad, un nou model ieftin ar putea fi exact ceea ce compania are nevoie pentru a obține o cotă de piață mai mare în sectorul educațional, oferind utilizatorilor o alternativă la modelele de iPad de nivel de intrare.

  Speculațiile anterioare cu privire la un MacBook de 12 inch

  Într-un articol publicat în iunie 2022, Bloomberg a menționat că Apple are în plan să lanseze un MacBook de 12 inch la sfârșitul anului 2023 sau începutul anului 2024. Totuși, analistul Ming-Chi Kuo a contrazis această afirmație, susținând că acest produs „cu siguranță nu este în lucru”.

  Ulterior, la începutul anului 2023, un zvon neconfirmat publicat pe rețeaua socială coreeană Naver de către utilizatorul „yeux1122”, care nu are un istoric clar în ceea ce privește scurgerile de informații despre Apple, sugerează că Apple nu a decis încă dacă va lansa sau nu acest produs.

  De ce ar fi un MacBook de 12 inch o alegere potrivită în 2024?

  Chromebooks nu sunt notebook-uri puternice. Acestea rulează totul online, nu au o cantitate mare de RAM sau spațiu de stocare și, în mare parte, nu au nici măcar o finisare bună. Dacă Apple are în plan să lanseze un MacBook ieftin, modelul de 12 inch ar fi opțiunea perfectă.

  Până la sfârșitul anului 2024, Apple va lansa cel mai probabil primul lot de Mac-uri M4. Cu o diferență de patru ani, compania ar putea adăuga un cip M1 la acest MacBook, care ar fi totuși mai rapid decât orice Chromebook nou.

  În plus, Apple ar putea adăuga doar porturi USB-C sau USB-C și MagSafe, 128GB sau 256GB spațiu de stocare la nivel de intrare și 6 până la 8GB de RAM. Cel mai probabil, Apple va face compromisuri în ceea ce privește camera web, care ar avea din nou o rezoluție de 720p. Toate aceste modificări ar putea face ca acest MacBook să fie destul de ieftin pentru Apple să-l producă și totuși să ofere mai multe avantaje în scopuri educaționale decât un Chromebook.

  Datorită gestionării impresionante a energiei de către cipul M1, acest MacBook ieftin ar avea o baterie puternică și un procesor excelent, păstrând în același timp un corp din aluminiu premium.

  BGR va continua să raporteze despre planurile Apple pentru noi produse și vă vom ține la curent dacă vom afla mai multe despre un viitor MacBook ieftin.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante