More

  Tot ce trebuie să știi despre iOS 17: data de lansare, descărcare, versiune beta și dispozitive suportate

  SmartphoneiPhoneTot ce trebuie să știi despre iOS 17: data de lansare, descărcare, versiune beta și dispozitive suportate

  iOS 17 este sistemul de operare următor pentru iPhone-urile marca Apple. Acesta a fost prezentat în timpul keynote-ului WWDC 2023, iar firma din Cupertino s-a concentrat pe trei caracteristici principale: comunicare, inteligență și noi experiențe. Iată tot ce trebuie să știi despre acest sistem de operare înainte ca acesta să fie lansat pentru toți utilizatorii în toamna acestui an.

  Data de lansare și versiunea beta

  iOS 17 a fost prezentat în timpul keynote-ului WWDC 2023 pe 5 iunie. După aceasta, Apple a lansat prima versiune beta pentru dezvoltatori pentru a testa noile funcții. Pe 12 iulie, a fost lansată și o versiune beta publică pentru consumatori.

  Data oficială de lansare se așteaptă să fie după anunțul iPhone 15 care va avea loc pe 12 septembrie. Cu toate acestea, Apple ar putea lansa iOS 17 pentru toți utilizatorii după încheierea keynote-ului sau cel puțin anunța când va fi disponibil. Mai jos, poți verifica ce dispozitive pot primi această actualizare software.

  Caracteristici

  iOS 17 vine cu numeroase caracteristici noi pentru utilizatorii de iPhone. Mai jos sunt prezentate cele mai importante dintre ele.

  Aplicațiile Telefon, Mesaje și FaceTime

  Noua funcție de personalizare a contactelor în iOS 17. Sursa imaginii: Apple Inc.

  Pentru prima dată de la iOS 7, Apple a revizuit aplicația Telefon. Aceasta aduce funcția de Personalizare a Contactelor, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a se exprima prin personalizarea modului în care apar apelurile primite. Aceștia pot alege tratamente pentru fotografii sau Memoji și pot folosi tipografie și culori de font atractive.

  După personalizarea informațiilor de contact, utilizatorii le pot împărtăși prin intermediul funcției NameDrop. Aceasta permite partajarea ușoară a informațiilor de contact prin apropierea a două iPhone-uri. Aceeași gestură poate fi folosită și pentru a începe funcția SharePlay, care permite ascultarea de muzică, vizionarea de filme sau jocuri împreună cu alți utilizatori.

  O altă funcție nouă este Mesaj vocal în timp real (Live Voicemail), care permite utilizatorilor să vadă transcrierea în timp real atunci când cineva lasă un mesaj vocal. Apelurile identificate ca fiind spam de către operatorii de telefonie mobilă nu vor apărea ca mesaje vocale în timp real și vor fi respinse instantaneu.

  În ceea ce privește aplicația FaceTime, atunci când utilizatorii apelează o persoană care nu este disponibilă, aceștia pot trimite un mesaj audio sau video care poate fi ascultat/vizionat ulterior. De asemenea, aplicația adaugă Reacții precum inimi, baloane, artificii și multe altele.

  Aplicația Mesaje permite utilizatorilor să creeze Autocolante în timp real (Live Stickers), iar un nou meniu extensibil oferă acces ușor la aplicațiile iMessage. De asemenea, o săgeată de recuperare indică ultimul punct din conversație, iar răspunsul în linie este la fel de simplu ca glisarea pe o balon de text.

  Check In – una dintre cele mai importante caracteristici de securitate create vreodată de Apple

  Chiar dacă aceasta este o caracteristică a aplicației Mesaje, Check In merită propria subtitrare. Aceasta este o caracteristică importantă atunci când un utilizator dorește să notifice un membru al familiei sau un prieten că a ajuns în siguranță la destinație.

  După ce un utilizator inițiază Check In, prietenul sau membrul familiei va fi notificat automat imediat ce utilizatorul ajunge în locație. Dacă utilizatorul nu face progrese către destinație, informații utile precum locația dispozitivului, nivelul bateriei și starea serviciului de telefonie mobilă vor fi temporar partajate cu contactul selectat. Orice informație partajată este criptată de la un capăt la altul.

  Autocorectarea și dictarea sunt mai inteligente ca niciodată

  Apple afirmă că Autocorectarea a primit o actualizare cuprinzătoare cu un model de limbă bazat pe transformări pentru predicția cuvintelor. Aceasta a primit, de asemenea, un design revizuit pentru a sprijini mai bine tastarea, iar autocorecțiile la nivel de propoziție pot corecta mai multe tipuri de erori gramaticale.

  Utilizatorii pot primi recomandări predictive de text în timp real pe măsură ce tastează, astfel încât adăugarea de cuvinte întregi sau completarea de propoziții să fie la fel de ușoară ca apăsarea tastei spațiu, ceea ce face introducerea de text mai rapidă ca niciodată. Dictarea are, de asemenea, un nou model de recunoaștere a discursului pentru a fi și mai precisă.

  Siri înțelege acum interogările bilingve de pe iPhone-ul tău

  În timpul fazei beta a iOS 17, Apple a adăugat una dintre cele mai interesante funcții pe care utilizatorii le-ar fi putut cere vreodată: capacitatea Siri de a procesa și a răspunde la interogări bilingve. Acesta este un pas uriaș în domeniul inteligenței artificiale și al recunoașterii vocale, deoarece multe persoane în întreaga lume folosesc mai mult de o limbă în conversațiile lor zilnice, fie că sunt acasă, la lucru sau în călătorii.

  Imaginați-vă situația în care puteți să îi cereți lui Siri să pună o alarmă pentru ora 7 dimineața în engleză și, în aceeași frază, să vă spună prognoza meteo în spaniolă – fără să schimbați manual setările de limbă. Acest nivel de flexibilitate este extrem de util pentru persoanele care trăiesc în zone bilingve sau pentru cei care studiază sau lucrează într-o altă limbă.

  În plus față de recunoașterea interogărilor bilingve, Siri a îmbunătățit și calitatea traducerilor, oferind răspunsuri mai precise și naturale. Acest lucru face ca Siri să devină un asistent mult mai eficient pentru cei care călătoresc sau care interacționează în mai multe limbi.

  Apple Music oferă acum noi modificări

  Apple Music a adăugat și câteva lucruri noi cu iOS 17 . De exemplu, cu acest nou sistem de operare, utilizatorii Apple Music vor putea folosi SharePlay pentru a controla muzica din mașină prin CarPlay , astfel încât toată lumea să poată reda melodiile preferate și să contribuie la ceea ce se redă.

  În plus, copertele animate nu mai apar doar pe pagina albumului artistului, ci și pe playerul muzical . După ani de zile de această caracteristică numai pentru Android, Apple a adăugat suport pentru difuzarea încrucișată între melodii pe iOS. Crossfade va trece fără probleme între melodii, astfel încât muzica să nu se oprească niciodată. În plus, puteți vedea în sfârșit toate creditele dintr-o melodie .

  Mai târziu în acest an, Apple Music pe iOS 17 va permite utilizatorilor să invite prietenii să se alăture unui playlist, astfel încât oricine să poată adăuga, reordona și elimina melodii. De asemenea, va fi posibil să folosiți emoji-uri pentru a reacționa la alegerile melodiilor din Now Playing.

  Urmează și mai multe funcții

  • Suport pentru transliterare pe iOS pentru tamil, telugu, kannada și malayalam, care acceptă acum 10 limbi indice;
  • Utilizatorii se pot conecta la Apple ID folosind numărul lor de telefon în loc de un ID de e-mail;
  • Dicționar nou încorporat Punjabi;
  • Posibilitatea de a vedea până la 2.000 de apeluri în secțiunea Istoricul apelurilor, inclusiv apeluri FaceTime și WhatsApp;
  • Apple Fitness+ vă permite să creați planuri personalizate cu antrenamentele, antrenorii și melodiile care vă plac cel mai mult;
  • iOS 17 vă permite în sfârșit să descărcați hărți offline pe Apple Maps .

  Emoji-uri noi

  Fiecare actualizare majoră a iOS oferă emoji-uri noi. De exemplu, Apple a lansat peste 20 de emoji-uri pentru iOS 16 cu iOS 16.4. Unicode a previzualizat peste 100 de emoji-uri noi care ar putea ajunge cu iOS 17 anul viitor. Potrivit unei  postări de blog Emojipedia  , există un total de 108 de emoji-uri noi atunci când includeți modificatori de ton al pielii și variante de gen care ar putea fi disponibile cu actualizarea Unicode Emoji 15.1.

  Lista schiță include un Lime, un cap care se scutură pe verticală, o pasăre Phoenix (Moltres, pentru fanii Pokémon) și patru noi emoji-uri de familie neutre din punct de vedere sexual, destinate să fie reprezentate prin siluete. Toate aceste cifre vor fi trimise spre aprobare în luna septembrie. Le-am putea vedea pe iPhone cu o viitoare actualizare iOS 17 dacă vor fi aprobate. 

  Pot descărca iOS 17 beta? Ce zici de beta publică?

  Dacă sunteți dezvoltator, da, puteți descărca versiunea beta pentru dezvoltatori iOS 17 atâta timp cât sunteți înregistrat în Programul pentru dezvoltatori Apple. BGR a făcut o instrucțiune despre procesul de descărcare a iOS 17 beta .

  O versiune publică de testare lansată pe 12 iulie. La fel ca în alți ani, trebuie să vă înscrieți în Programul software Apple Beta pentru a fi de acord cu termenii și condițiile, apoi puteți încerca versiunile beta publice. BGR oferă un proces pas cu pas pentru descărcarea iOS 17 public beta.

  Dispozitive acceptate

  iOS 17 continuă să renunțe la telefoanele vechi . De această dată, modelele iPhone 8 și iPhone X nu vor fi suportate de acest nou sistem de operare. Iată toate iPhone-urile care vor putea rula noul sistem de operare:

  • iPhone XR, XS și XS Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro și 11 Pro Max
  • iPhone SE (a doua generație)
  • iPhone 12 mini și iPhone 12
  • iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini și iPhone 13
  • iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max
  • iPhone SE (a treia generație)
  • iPhone 14 și iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max
  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante