More

  Bitcoin cade la un nou minim de două luni în timp ce piețele globale se vând

  Stiri IT&TechBitcoin cade la un nou minim de două luni în timp ce piețele globale se vând

  Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a atins un nou minim de două luni vineri, ieșind din intervalul strâns în care se afla recent, ca urmare a unui val de sentiment negativ în piețele globale. Această scădere vine pe fondul temerilor legate de economia Chinei și de perspectiva menținerii unor rate ridicate ale dobânzii de către Statele Unite. Prețul bitcoin a înregistrat o scădere de 7,2% într-o singură zi, cea mai mare scădere zilnică din noiembrie 2022. Ulterior, a atins un minim de două luni, de 26.172 de dolari, în timpul sesiunii de tranzacționare asiatice de vineri.

  Până la ora 08:35 GMT, prețul bitcoin a revenit parțial la valoarea de 26.441 de dolari, în scădere cu 0,8% față de ziua precedentă. De asemenea, cea de-a doua cea mai mare criptomonedă, Ether, a înregistrat o scădere semnificativă joi, înainte de a se stabiliza la 1.685,20 de dolari.

  Cauzele Scăderii Prețului Bitcoin

  Există câteva motive care au contribuit la scăderea prețului bitcoin. Unul dintre acestea este vânzarea de bitcoin efectuată de SpaceX, compania lui Elon Musk, după ce a înregistrat o depreciere de 373 de milioane de dolari. Deși Elon Musk are o influență semnificativă asupra comunității crypto, această vânzare a fost unul dintre catalizatorii imediati ai scăderii prețului bitcoin.

  Un alt motiv pentru scăderea prețului bitcoin este presiunea vânzărilor în toate clasele de active, determinată de îngrijorările referitoare la economia Chinei și la perspectiva menținerii unor rate ridicate ale dobânzii de către Statele Unite. Criptoactivele nu sunt imune la această presiune și au fost afectate de valul de vânzări.

  Reacția Analitcilor și a Investitorilor

  Ben Laidler, strateg pe piețele globale la eToro, consideră că raportul despre vânzarea bitcoin de către SpaceX a fost catalizatorul imediat al scăderii prețului. Laidler afirmă că motivul mai amplu al acestei scăderi este faptul că activele cripto nu sunt imune la presiunea vânzărilor generale din piețele financiare.

  Joseph Edwards, șeful departamentului de cercetare de la Enigma Securities, atribuie scăderea prețului bitcoin volatilității scăzute și lipsei de entuziasm din partea investitorilor de retail. De-a lungul ultimelor luni, bitcoin s-a menținut în apropierea valorii de 30.000 de dolari, recuperând treptat după scăderea semnificativă înregistrată în 2022.

  Impactul Acțiunilor SpaceX și al Raportului BlackRock

  Vânzarea bitcoin de către SpaceX nu a fost singurul factor care a afectat prețul criptomonedei. În iunie, BlackRock a depus o cerere pentru lansarea unui fond de investiții în bitcoin (ETF) în Statele Unite. Această mișcare a fost interpretată de investitori ca un semn că Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă din SUA ar putea aproba cererile de ETF-uri bitcoin de la diferite firme de administrare a activelor, inclusiv Grayscale.

  Edwards sugerează că preocuparea majoră în prezent este că scăderea prețului bitcoin ar putea fi o anticipare a rezultatului procesului intentat de Grayscale împotriva SEC. Optimismul legat de acest proces a menținut prețurile cripto mai sus decât ar fi fost în mod normal în timpul verii.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante