More

  BMW prezintă conceptul Neue Klasse: Viitorul automobilelor electrice

  Stiri IT&TechBMW prezintă conceptul Neue Klasse: Viitorul automobilelor electrice

  BMW a fost mereu la vârful inovației în industria auto și a făcut pași semnificativi în dezvoltarea automobilelor electrice. Compania a dezvăluit recent conceptul Neue Klasse, o viziune îndrăzneață asupra viitorului automobilelor electrice, care reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de conceptul anterior, i Vision Dee.

  O nouă generație de mașini electrice

  Conceptul Neue Klasse nu este doar o mașină concept, ci și numele unei noi serii de vehicule care vor fi anunțate începând cu anul 2025. Numele Neue Klasse a fost folosit de către BMW și în anii ’50 pentru a-și reinventa automobilele și a depăși dificultățile financiare. Acest nume reprezintă dorința BMW de a schimba regulile jocului și de a aduce noi idei în lumea automobilelor electrice.

  Designul viitorului

  Noul concept prezintă un design minimal și rafinat, cu elemente de lumină înlocuind cromul și o selecție de materiale sustenabile pentru a crea o atmosferă elegantă și primitoare în interiorul mașinii. BMW a folosit chiar și plastic reciclat pentru anumite părți ale interiorului și exteriorului, dându-le o textură distinctă în nuanțe de alb și gri. Acest detaliu subtil adaugă o notă de eleganță și futurism.

  Exteriorul impresionant

  BMW Neue Klasse impresionează și prin proporțiile sale și prin vopseaua albă mată. Designul minimalist pune în evidență stilul compact și precis al mașinii. Un detaliu care a atras atenția este conexiunea perfectă între panourile caroseriei de deasupra roții frontale, care creează un aspect curat și agresiv, fără a fi pretențios, dovedind nivelul înalt de calitate și atenție la detalii pe care BMW îl oferă de obicei.

  Interiorul luxos și futurist

  Flair-ul artistic se extinde și în interior, cu scaune de culoare galbenă, cu un model retro-futurist din catifea. Acest detaliu adaugă o notă de eleganță și originalitate, deși este posibil ca aceste scaune să fie o provocare în ceea ce privește curățarea lor. Interiorul conceptului Neue Klasse este o îmbinare a celor mai avansate tehnologii pe care BMW le-a testat în ultimii ani, inclusiv controlul vocal, uși fără mânere și un display heads-up ultra-lat. Toate aceste inovații tehnologice aduc o notă de futurism și confort în interiorul mașinii.

  Software-ul viitorului

  Unul dintre cele mai interesante aspecte ale conceptului este software-ul care rulează pe Neue Klasse. Așa cum era de așteptat, interfața este modernă și minimalistă, iar BMW a prezentat și o variantă alternativă care poate fi utilizată în modul sport, sugerând astfel că automobilele Neue Klasse vor oferi un sistem de infotainment personalizabil, în stilul noilor vehicule Mini. Compania a prezentat de asemenea o imagine cu doi oameni care folosesc telefoanele lor ca controlere pentru a juca un joc arcade multiplayer. Este foarte interesant să vedem cum BMW explorează noi idei de divertisment în mașină cu flota lor de vehicule electrice. BMW OS 9 este construit pe o ramură a sistemului de operare Android open-source, ceea ce oferă posibilitatea de a portă și câteva jocuri de acolo. Chiar dacă nu se așteaptă o avalanșă de aplicații pe platformă, este promițător să vedem ce va aduce viitorul în această privință.

  Display heads up îmbunătățit

  Unul dintre cele mai impresionante elemente ale conceptului Neue Klasse este display-ul heads-up. Acesta se întinde pe întreaga lățime a parbrizului și afișează informații precum viteza, muzica redată, contactele și alte informații despre mașină. Din demonstrație, pare a fi o serie de widget-uri pe care le poți naviga cu ajutorul touchpad-urilor de pe volan. Pentru a adăuga noi elemente în acea zonă, trebuie să faci un gest de swipe pe ecranul principal și widget-ul va apărea în display-ul heads-up.

  Viitorul automobilelor electrice BMW

  Conceptul Neue Klasse este o realizare remarcabilă a BMW și stârnește entuziasm pentru viitoarea lor investiție majoră în mașinile electrice programată pentru 2025. BMW a fost mereu apreciată pentru calitatea și performanța mașinilor lor, însă software-ul a fost întotdeauna o zonă în care s-a simțit o discrepanță față de nivelul lor de expertiză. Cu Neue Klasse și noua flotă de automobile electrice Mini, BMW pare să aibă o viziune clară asupra viitorului și să pună accent pe dezvoltarea software-ului ca principiu fundamental al noilor lor vehicule. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce urmează pentru BMW și cum această viziune se va concretiza în realitate.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante