More

  Elon Musk colaborează cu Apple: SpaceX trimite sateliți pentru funcția iPhone SOS de urgență

  SmartphoneiPhoneElon Musk colaborează cu Apple: SpaceX trimite sateliți pentru funcția iPhone SOS de urgență

  Apple și partenerul său, Globalstar, au încheiat un acord cu SpaceX, compania lui Elon Musk, pentru lansarea unui nou set de sateliți care vor fi utilizați pentru modernizarea rețelei de comunicații pentru funcția de SOS de urgență prin satelit pe iPhone. Această colaborare reprezintă un pas important în asigurarea unei comunicații eficiente în situații de urgență, atunci când nu este disponibilă o conexiune WiFi sau celulară.

  Detalii despre acord

  Potrivit informațiilor furnizate într-un document SEC, Globalstar va plăti SpaceX suma de 64 de milioane de dolari pentru lansarea sateliților în perioada 2023-2025. Această sumă reprezintă doar o fracțiune din costurile totale asociate funcționării sateliților, iar această cheltuială va fi transferată către Apple.

  Globalstar este partenerul Apple pentru această inițiativă și se ocupă de gestionarea sateliților care permit funcționarea acestei funcții. La momentul lansării, Apple a anunțat că funcția de SOS de urgență prin satelit va fi gratuită timp de doi ani, însă nu a dezvăluit încă costurile care vor fi asociate ulterior.

  Conform acordului, Globalstar a acceptat să aloce 85% din capacitatea actuală și viitoare a rețelei sale pentru iPhone-urile Apple. Compania va asigura și menține personalul, software-ul și sistemele de satelit necesare, în timp ce va respecta standardele minime de calitate și acoperire. Înainte de lansarea modelelor de iPhone 14, Globalstar a achiziționat echipamente de satelit în valoare de 327 de milioane de dolari de la o companie canadiană, iar Apple i-a împrumutat Globalstar suma de 252 de milioane de dolari.

  Funcția de SOS de urgență prin satelit

  Funcția de SOS de urgență prin satelit a fost introdusă de Apple anul trecut, odată cu lansarea noilor modele de iPhone 14. Această tehnologie permite iPhone-urilor 14, iPhone-urilor 14 Plus, iPhone-urilor 14 Pro și iPhone-urilor 14 Pro Max să contacteze serviciile de urgență atunci când nu există o conexiune WiFi sau celulară disponibilă.

  Această funcție este deosebit de utilă în situațiile de urgență în care utilizatorul se află într-o zonă fără acoperire celulară sau în care infrastructura de comunicații este afectată. Prin intermediul sateliților lansați de SpaceX, iPhone-ul va putea trimite semnale de urgență către serviciile de intervenție, asigurând astfel o comunicare vitală în astfel de situații.

  Disponibilitatea funcției de SOS de urgență prin satelit

  Funcția de SOS de urgență prin satelit este disponibilă în prezent în următoarele țări: Statele Unite, Canada, Franța, Germania, Irlanda, Regatul Unit, Austria, Belgia, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Australia, Noua Zeelandă și Portugalia. Apple și Globalstar își propun să extindă disponibilitatea acestei funcții și în alte regiuni în viitorul apropiat.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante