More

  China a lansat cel mai rapid internet din lume

  StiintaChina a lansat cel mai rapid internet din lume

  Rețeaua poate trimite echivalentul a 150 de filme pe secundă, de trei ori mai rapid decât cel mai apropiat concurent din SUA.

  China a lansat primul serviciu de internet de nouă generație din lume, depășind termenele limită globale cu câțiva ani și oferind viteze de 10 ori mai mari decât cele mai rapide rețele existente, conform South China Morning Post. Această nouă rețea, care face legătura între Beijing, Wuhan și Guangzhou, are o lungime de peste 3.000 km de cabluri de fibră optică și poate atinge viteze de 1,2 terabiți pe secundă (1.200 gigabiți).

  Deși rețeaua a fost activată în iulie, lansarea oficială a avut loc în noiembrie, după finalizarea perioadei de testare și verificarea fiabilității și eficienței operaționale. Proiectul a beneficiat de colaborarea dintre Universitatea Tsinghua, China Mobile, Huawei Technologies și Cernet Corporation. Inițial, se anticipa că rețelele de internet cu viteze de aproximativ 1 terabit pe secundă vor deveni disponibile abia în jurul anului 2025.

  Pentru comparație, majoritatea rețelelor majore de internet din lume operează la viteze mult inferioare, aproximativ 100 de gigabiți pe secundă.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante