More

  China rupe tăcerea asupra zvonurilor de interzicere a iPhone-ului. Ce se întâmplă cu Apple în China?

  SmartphoneiPhoneChina rupe tăcerea asupra zvonurilor de interzicere a iPhone-ului. Ce se întâmplă cu Apple în China?

  În ultimele zile, situația Apple în China a fost una tumultuoasă, în urma rapoartelor conform cărora iPhone-ul nu mai este binevenit în birourile guvernamentale și în întreprinderile de stat ale Chinei. Vestea a avut un impact semnificativ asupra valorii acțiunilor Apple, care au scăzut cu aproximativ 250 de miliarde de dolari în doar două zile de tranzacționare. Cu toate acestea, situația s-a clarificat parțial odată cu apariția unui comunicat oficial al Ministerului de Externe al Chinei.

  Comunicatul Ministerului de Externe al Chinei

  Într-un comunicat oficial emis de Ministerul de Externe al Chinei, se menționează că „produsele și serviciile oricărui stat sunt binevenite în China, atâta timp cât respectă legile și reglementările chineze”. Deși numele Apple nu este menționat în mod explicit în comunicat, se pare că, compania respectă legislația chineză.

  Respectarea legilor și reglementărilor chineze

  Apple fabrică iPhone-urile în China, în conformitate cu cerințele guvernului chinez, și stochează datele utilizatorilor chinezi în centre de date locale. În plus, compania respectă cerințele de licențiere a jocurilor pentru aplicațiile vândute în țară.

  Escaladarea interdicției asupra utilizării iPhone-ului în guvernul chinez

  Situația s-a complicat în momentul în care a apărut un raport conform căruia chinezii au intensificat interdicția asupra utilizării iPhone-ului în guvern, invocând motive de securitate. Ulterior, au apărut și alte rapoarte care sugerează că interdicția s-ar putea extinde la toate întreprinderile deținute de statul chinez, însă se pare că aceasta este aplicată în mod neuniform în interiorul instituțiilor guvernamentale.

  Impactul interdicției asupra vânzărilor iPhone-ului

  Interdicția nu ar avea un impact semnificativ asupra volumului de vânzări al iPhone-ului. Potrivit analiștilor de la Wedbush, interdicția ar putea afecta doar 500.000 de achiziții din cele 45 de milioane de unități vândute într-un an.

  Zvonuri privind nepreluarea vânzărilor iPhone-ului 15 de către China Mobile

  În contextul acestor evenimente, a început să circule un zvon conform căruia China Mobile nu ar urma să comercializeze iPhone-ul 15. Cu toate acestea, compania a infirmat aceste zvonuri, dar informația continuă să se răspândească.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante