More

  Finlanda introduce pașapoartele digitale pentru călători – O premieră în lume

  Alegerea editorilorFinlanda introduce pașapoartele digitale pentru călători - O premieră în lume

  Imaginează-ți că poți călători în străinătate fără să mai ai nevoie de pașaportul clasic din hârtie. Finlanda a făcut acest vis realitate, devenind prima țară din lume care introduce pașapoartele digitale pentru călători. Această inovație tehnologică reprezintă un pas important în direcția unei călătorii mai ușoare și mai rapide.

  Pașapoartele digitale – Un nou mod de a călători

  Într-o lume tot mai tehnologizată, Finlanda a găsit o soluție avansată pentru a simplifica procesul de control al frontierelor. De acum înainte, călătorii finlandezi care pleacă în străinătate vor putea utiliza pașapoartele digitale pentru a-și demonstra identitatea și a trece prin controalele de securitate la aeroport. Această inițiativă este implementată în colaborare cu compania aeriană Finnair și este valabilă pentru zborurile din Helsinki spre Manchester, Londra și Edinburgh.

  Testarea pașapoartelor digitale – O prioritate pentru siguranța călătorilor

  Înainte de a extinde utilizarea pașapoartelor digitale în întreaga țară, Finlanda a inițiat un program pilot pentru a testa fiabilitatea și securitatea acestui nou sistem. Potrivit unui reprezentant al serviciului de frontieră finlandez, testarea va dura până la sfârșitul lunii februarie 2024. Dacă rezultatele sunt pozitive, se estimează că timpul necesar pentru controlul de frontieră în aeroporturi se va reduce cu o treime, fără a afecta nivelul de securitate.

  Pentru a respecta standardele de securitate ale Organizației Internaționale de Aviație Civilă (ICAO), călătorii finlandezi trebuie să descarce aplicația FIN DTC Pilot, să se înregistreze la Poliția Principală din Vantaa, să își facă o fotografie pentru pașaport și să furnizeze celelalte date necesare serviciului de frontieră finlandez cu cel mult 36 de ore înainte de zbor. În aeroport, tehnologia de recunoaștere facială va confirma identitatea posesorului pașaportului digital.

  Avantajele și dezavantajele pașapoartelor digitale

  Pașapoartele digitale reprezintă un pas înainte în modernizarea procesului de călătorie și pot aduce numeroase avantaje. Printre acestea se numără:

  • Reducerea timpului necesar pentru controlul de frontieră
  • Eliminarea necesității de a avea mereu la tine pașaportul fizic
  • Posibilitatea de a depozita și alte documente importante în format digital

  Cu toate acestea, există și anumite dezavantaje asociate cu utilizarea pașapoartelor digitale. Cel mai important dezavantaj este vulnerabilitatea dispozitivului (smartphone-ul) pe care este stocat pașaportul digital. În caz de pierdere sau furt al dispozitivului, călătorul poate avea dificultăți în a-și demonstra identitatea.

  Viitorul pașapoartelor digitale – O tendință în creștere

  Deși există îngrijorări cu privire la securitatea și confidențialitatea pașapoartelor digitale, Uniunea Europeană are încredere că această nouă tehnologie va deveni din ce în ce mai populară în viitor. Se estimează că până în 2030, până la 80% dintre pasagerii din UE vor utiliza pașapoarte digitale.

  Această inovație tehnologică deschide noi posibilități pentru călătoriile internaționale și facilitează procesul de control al frontierelor. Finlanda a fost pionierul în implementarea pașapoartelor digitale, iar alte țări ar putea urma exemplul lor în viitor.

  Imaginea utilizată în acest articol este cu titlu de ilustrație și nu reprezintă un exemplu real de pașaport digital.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante