More

  Cum funcționează noua funcție de recunoaștere a muzicii de la YouTube

  Stiri IT&TechCum funcționează noua funcție de recunoaștere a muzicii de la YouTube

  Acum poți cânta o melodie pe care ai auzit-o accidental undeva și o poți identifica imediat cu ajutorul Youtube.

  În sfârșit, a sosit momentul mult așteptat! YouTube a adăugat o nouă funcție de recunoaștere a muzicii, care vine să rezolve o problemă de lungă durată. Acum, utilizatorii pot identifica melodiile pe care le aud în diferite clipuri, dar pot și să le cânte folosind propriul lor glas. Această funcție este similară cu aplicația Shazam, dar vine cu îmbunătățiri semnificative.

  Funcția de recunoaștere a muzicii de la YouTube este accesibilă direct din bara de căutare a platformei. Tot ce trebuie să faci este să schimbi modul de introducere vocală în căutarea de melodii. Dezvoltatorii susțin că serviciul are nevoie de mai puțin de 3 secunde pentru a identifica orice piesă, dar va trebui să cânți puțin mai mult pentru o recunoaștere precisă.

  Pentru a accesa această funcție, momentan, doar un număr restrâns de utilizatori se bucură de ea în cadrul unui test. Cu toate acestea, se așteaptă ca noutatea să fie disponibilă pentru toți utilizatorii în câteva luni, atât în aplicația mobilă, cât și în versiunea web a YouTube. Încă nu este clar dacă serviciul va recunoaște și piesele în limba română.

  Este important de menționat că, anterior, Google a testat o funcție similară cu Shazam în motorul său de căutare, dar aceasta nu a avut succes datorită vitezei lente de răspuns (aproximativ 10 secunde pentru a recunoaște o melodie). Prin urmare, acum a fost îmbunătățită, adăugând recunoașterea vocală și a fost relansată pe platforma YouTube.

  Noua funcție de recunoaștere a muzicii de la YouTube aduce cu sine multiple beneficii pentru utilizatori. Iată câteva dintre acestea:

  1. Identificarea rapidă a melodiilor: Nu mai este nevoie să cauți în alte aplicații sau să întrebi alți oameni despre melodia pe care o asculți. Acum, poți identifica rapid orice piesă direct pe platforma YouTube.
  2. Cântă melodiile preferate: Dacă nu știi titlul unei piese, dar o recunoști, poți cânta melodia în funcția de recunoaștere a muzicii și YouTube te va ajuta să o identifici.
  3. Descoperă muzică nouă: Dacă asculți o melodie și vrei să afli mai multe despre artist sau să descoperi alte piese ale sale, funcția de recunoaștere a muzicii de la YouTube îți va oferi toate informațiile necesare.

  Acum, atunci când utilizatorii identifică o melodie prin intermediul funcției de recunoaștere a muzicii, YouTube le va oferi link-uri directe către melodia completă și către alte piese ale aceluiași artist. Acest lucru va crește expunerea muzicii și va genera mai multe vizualizări, ceea ce poate duce la creșterea popularității și a veniturilor pentru artiști.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante