More

  Cum să dezactivați noul API de urmărire a anunțurilor vizate de la Chrome

  SoftwareCum să dezactivați noul API de urmărire a anunțurilor vizate de la Chrome

  Google a lansat recent o nouă funcționalitate de urmărire a anunțurilor, cunoscută sub denumirea de Topics API. Această funcționalitate are rolul de a înlocui cookie-urile terțe și de a oferi o metodă mai axată pe confidențialitate prin care advertiserii pot trimite anunțuri țintite către utilizatori. Cu toate acestea, dacă nu dorești să îți împărtășești informațiile cu terțe părți, poți dezactiva complet sistemul de urmărire a anunțurilor. În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a face acest lucru.

  Instalarea funcționalității Topics API

  În primul rând, trebuie să te asiguri că ai instalată ultima versiune a Chrome, care include actualizarea din luna iulie, numită Chrome 115. Dacă nu ai primit încă această actualizare, foarte curând o vei primi. Funcționalitatea Topics API preia toate acțiunile tale de pe internet și le furnizează advertiserilor, într-un mod mai sigur, informațiile relevante, fără a-ți dezvălui identitatea personală, așa cum se întâmpla în cazul cookie-urilor terțe.

  Dezactivarea funcționalității de urmărire a anunțurilor

  Dacă dorești să dezactivezi complet noua funcționalitate de urmărire a anunțurilor, poți începe prin a merge la Setări > Confidențialitate și securitate > Opțiuni confidențialitate anunțuri în Google Chrome. Alternativ, poți introduce codul scurt chrome://settings/adPrivacy în bara de adrese. Odată ajuns pe pagina respectivă, vei observa trei categorii noi în sistemul de urmărire al Google.

  Categoriile sistemului de urmărire a anunțurilor

  1. Ad Topics – Această categorie ia în considerare interesele tale pe baza istoricului de navigare. Astfel, dacă ai căutat anumite informații, Google le va considera interesele tale și le va furniza advertiserilor terți.
  2. Site-suggest ads – Această categorie se concentrează pe site-urile pe care le-ai vizitat în trecut. Dacă ai vizitat frecvent site-uri de retail precum Amazon, este de așteptat să vezi foarte multe anunțuri referitoare la Amazon atunci când folosești noua funcționalitate de urmărire a anunțurilor de la Google.
  3. Ad Measurement – Această categorie partajează date cu diferite site-uri pentru a-i ajuta să măsoare eficiența anunțurilor lor.

  Dezactivarea funcționalității Topics API

  Poți da click pe fiecare categorie menționată mai sus și poți activa sau dezactiva diferitele sale componente, oferindu-ți astfel control asupra modului în care Google urmărește activitatea ta online în scopuri publicitare. Poți vedea chiar și informațiile pe care Google le-a colectat până în prezent, ceea ce este util dacă dorești să controlezi ce anume este vizibil. Asigură-te că dezactivezi aceste trei categorii dacă dorești să blochezi complet funcționalitatea Topics API de la Google.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante