More

  Cum să încarci corect un iPhone și să prelungești durata bateriei

  Stiri IT&TechCum să încarci corect un iPhone și să prelungești durata bateriei

  iPhone-urile sunt dispozitive remarcabile, dar își pierd din strălucire odată ce bateria se descarcă complet. De aceea, este important să ai grijă de bateria interioară și să te asiguri că o încarci corect. În acest articol, îți vom explica pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți prelungi durata de viață a bateriei iPhone-ului și pentru a putea folosi telefonul până târziu în fiecare zi, timp de mulți ani.

  Cum să încarci un iPhone cu un cablu

  Cel mai rapid mod de a încărca un iPhone este folosind un cablu. Până la modelul iPhone 15, acest lucru însemna utilizarea unui cablu USB la Lightning. Începând cu iPhone 15, ai nevoie de un cablu USB-C la USB-C.

  Dar nu este chiar atât de simplu. Pentru a obține o încărcare rapidă, acel cablu Lightning trebuie să fie conectat la un încărcător USB-C, de aceea ai nevoie de un cablu USB-C la Lightning și nu unul vechi USB-A la Lightning.

  Deși Apple afirmă că un încărcător de 20W poate încărca rapid un iPhone, modelele mai noi se vor încărca mai rapid dacă folosești un încărcător de 30W sau mai rapid.

  Poți citi despre cele mai bune cabluri Lightning și cele mai bune cabluri USB-C la USB-C pentru iPhone.

  Cum să încarci un iPhone wireless

  Începând cu iPhone 8, poți încărca telefonul wireless. De la iPhone 8 până la iPhone 11, acest lucru se face folosind standardul de încărcare wireless Qi. De la iPhone 12, poți utiliza atât încărcătoare Qi, cât și încărcătoare MagSafe mai rapide, care se prind de iPhone folosind un inel de magneti ascunși pentru o potrivire mai eficientă și, prin urmare, o încărcare wireless mai rapidă.

  Încărcătoarele Qi au o putere cuprinsă între 5W și 15W, în timp ce încărcătoarele MagSafe au o putere cuprinsă între 7.5W și 15W. Datorită potrivirii magnetice, încărcătoarele MagSafe vor fi mai rapide chiar și la aceeași putere în wați ca cele Qi, așa că alege un încărcător MagSafe dacă poți (și dacă iPhone-ul tău este versiunea 12 sau ulterioară). Poți citi recomandările noastre pentru cele mai bune încărcătoare MagSafe și cele mai bune baterii externe MagSafe pentru iPhone 12 și 13.

  Întrebări frecvente

  1. Pot lăsa telefonul să se încarce peste noapte?

  De când au apărut smartphone-urile, modul cel mai obișnuit de încărcare a fost să le conectezi la încărcător înainte de culcare și să le deconectezi dimineața, având astfel bateria complet încărcată pentru întreaga zi.

  Acest lucru avea sens atunci când bateriile aveau nevoie de mult timp pentru a se încărca complet, iar cele opt ore petrecute în pat îi ofereau atât utilizatorului, cât și dispozitivului timp suficient pentru a se recupera de la eforturile zilnice.

  Dar acum, când perioada de încărcare a bateriei a scăzut considerabil, este timpul să reevaluăm modul în care alimentăm telefonul.

  iPhone-urile folosesc baterii de tip litiu-ion deoarece, conform declarațiilor Apple, acestea „se încarcă mai rapid, au o durată de viață mai lungă și o densitate mai mare de energie pentru o viață mai lungă a bateriei într-un pachet mai ușor”. Acestea sunt toate caracteristici excelente, dar un lucru pe care bateria Li-On nu îl suportă prea bine este să fie descărcată complet până la 0% și apoi încărcată până la 100% în fiecare zi.

  Apple recomandă, la fel ca mulți alții, să încerci să ții bateria unui iPhone între 30% și 80% încărcată. Încărcarea până la 100% nu este optimă, deși nu îți va strica neapărat bateria, dar descărcarea regulată până la 0% poate duce prematur la deteriorarea bateriei. Există o excepție, deoarece este considerat benefic să faci o încărcare completă de la 0% la 100% o dată pe lună, doar pentru a menține bateria într-o formă bună.

  În toate celelalte cazuri, cel mai bun mod de a-ți menține bateria într-o stare bună este să o încarci periodic pe parcursul zilei, astfel încât să rămână în acel interval optim. Sperăm că acest lucru îți va menține bateria sănătoasă cât mai mult timp posibil. Pentru a face acest lucru mai ușor de realizat, îți recomandăm să ai un încărcător suplimentar la birou sau în mașină, astfel încât să poți conecta iPhone-ul când vezi că bateria începe să se descarce.

  1. Pot folosi orice încărcător pentru a încărca iPhone-ul?

  În general, se recomandă să folosești încărcătorul furnizat împreună cu dispozitivul. Dacă ai un iPad, încărcătorul care vine cu acesta este de asemenea compatibil și poate încărca iPhone-ul mai rapid decât încărcătorul său propriu.

  Dar există încărcătoare mai rapide, mai mici și mai ieftine care depășesc încărcătorul propriu Apple. Există diverse oferte de încărcătoare de la terți disponibile pe magazinul Apple însuși, dar pentru tine am testat cele mai bune încărcătoare pentru iPhone pentru a-ți ușura alegerea.

  Încărcarea unui iPhone prin intermediul unui cablu este cel mai rapid mod de a-l readuce la capacitate maximă, dar încărcarea wireless este adesea mai convenabilă. Începând cu iPhone 12, Apple a adăugat o tehnologie magnetică numită MagSafe, care face ca încărcarea wireless să fie mai eficientă și, prin urmare, mai rapidă.

  Evită produsele ieftine, deoarece în unele cazuri s-a observat că acestea pot deteriora dispozitivele. Vezi articolul nostru „Sunt sigure încărcătoarele iPhone ieftine?” pentru mai multe detalii.

  1. Daunează încărcarea rapidă unui iPhone?

  Nu. Atâta timp cât iPhone-ul tău are capacitatea de încărcare rapidă (de la iPhone 8 în sus), bateria și iOS-ul lucrează împreună pentru a se asigura că nu se supraîncălzește și că nu provoacă niciun fel de daune.

  Dacă folosești o carcasă de protecție groasă pe iPhone, ar putea fi o idee bună să o înlături în timpul utilizării unui încărcător rapid, astfel încât căldura să se disipe ușor și să nu declanșeze avertismentele software pentru încetinirea fluxului de curent.

  Află care sunt cele mai rapide moduri de a încărca un iPhone.

  1. Este sigur să păstrezi un iPhone încărcat?

  Dacă te afli într-o situație în care călătorești fără dispozitivul tău sau trebuie să îl lași nefolosit timp de mai multe săptămâni sau luni, va trebui să te asiguri că este încărcat în jur de 50% înainte de a-l închide.

  Acest lucru va proteja bateria de la descărcare completă în timp ce este lăsat inactiv. Bateria va continua să piardă energie într-un ritm lent, dar constant, astfel că după șase luni va trebui să o încarci din nou până la 50%.

  Pentru mai multe modalități de a obține cea mai bună performanță energetică de pe iPhone-ul tău, consultă ghidul nostru „Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei iPhone-ului” sau, dacă îți faci griji că bateria ar putea avea probleme, citește articolul nostru „Cum să verifici starea bateriei iPhone-ului”.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante