More

  WhatsApp a învățat să accepte mesaje de la alte aplicații de mesagerie instant (Telegram, Facebook, Signal)

  SoftwareWhatsApp a învățat să accepte mesaje de la alte aplicații de mesagerie instant (Telegram, Facebook, Signal)

  WhatsApp devine un mesager „universal”

  WhatsApp, unul dintre cei mai populare mesageri din lume, pregătește o nouă funcționalitate care îi va permite utilizatorilor să primească mesaje de la alți utilizatori care folosesc alte aplicații de mesagerie, cum ar fi Telegram sau Signal. Această mișcare face parte dintr-un efort mai larg al companiei de a se conforma noilor reglementări ale Uniunii Europene privind serviciile digitale.

  Potrivit experților de la WABetaInfo, WhatsApp a adăugat deja o secțiune numită „Chat-uri de la terți” în versiunea sa de Android. Acesta va stoca conversațiile cu utilizatorii de la alte aplicații de mesagerie și le va permite acestora să trimită mesaje chiar și către utilizatorii WhatsApp care nu sunt înregistrați în acel messenger. Cu alte cuvinte, WhatsApp devine un mesager „universal”, care facilitează comunicarea între diferite platforme de mesagerie.

  Motivul introducerii acestei funcții

  Noua funcționalitate a WhatsApp vine ca urmare a adoptării legii privind serviciile digitale din Uniunea Europeană. Această lege impune companiilor mari din domeniul tehnologic, precum Apple, Google și Microsoft, să ofere acces la servicii digitale esențiale. Prin permiterea trimiterea de mesaje între diferite platforme de mesagerie, WhatsApp își respectă obligațiile legale și contribuie la eliminarea barierei artificiale dintre utilizatorii diferitelor aplicații.

  Disponibilitatea noilor funcționalități

  Deși funcția de a primi mesaje de la alte aplicații de mesagerie este deja disponibilă în versiunea de Android a WhatsApp, se așteaptă ca aceasta să fie lansată și pe iOS înainte de 1 mai 2024. Cu toate acestea, nu este clar dacă comunicarea cross-platform va fi disponibilă doar pentru utilizatorii din Europa sau pentru toți utilizatorii WhatsApp din întreaga lume.

  Alte caracteristici interesante ale WhatsApp

  WhatsApp oferă o gamă largă de funcționalități, însă unele dintre ele pot fi mai puțin cunoscute utilizatorilor obișnuiți. Iată câteva dintre aceste caracteristici:

  1. WhatsApp Web: Permite utilizatorilor să acceseze și să trimită mesaje de pe computer, utilizând o interfață web.
  2. Apeluri video și audio: WhatsApp permite utilizatorilor să facă apeluri video și audio gratuite către alte persoane care folosesc aceeași aplicație.
  3. Sticker-e și GIF-uri: Utilizatorii pot trimite și primi sticker-e și GIF-uri pentru a-și exprima emoțiile într-un mod mai interactiv.
  4. Grupuri și liste de difuzare: WhatsApp permite utilizatorilor să creeze grupuri și liste de difuzare pentru a comunica cu mai multe persoane în același timp.

  Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile interesante ale WhatsApp, iar cu adăugarea noii funcționalități de a primi mesaje de la alte aplicații de mesagerie, acesta devine și mai versatil și mai ușor de utilizat.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante