More

  Dicționarul Cambridge a numit cuvântul principal al anului 2023

  AI - Inteligeta artificialaDicționarul Cambridge a numit cuvântul principal al anului 2023

  Tehnologii moderne, rețele neuronale, chatbot – toate acestea au lăsat o amprentă asupra limbajului nostru.

  ZONA IT a întrebat rețeaua neuronală națională GigaChat cum vede cuvântul „halucinați”. Iată ce a arătat rețeaua neuronală:

  Dicționarul Cambridge a desemnat „halucinați” ca fiind cuvântul principal al anului 2023, acordându-i un nou sens. Inițial, acest verb era asociat cu experiența halucinațiilor, dar acum a primit o nouă conotație legată de „produsul informațiilor false generate de inteligența artificială”. Această nouă interpretare reflectă tendința modernelor servicii AI de a oferi informații inexacte, de a stabili conexiuni eronate sau de a prezenta date nesigure, fenomen cunoscut popular sub numele de „halucinații”.

  Pe lângă acesta, experții preconizează că dicționarele din 2023 vor include mai multe termeni noi legați de tehnologia rețelelor neuronale, cum ar fi „modelul de limbaj mare” (LLM), „transformatorul generativ pre-antrenat” (GPT), și „AI-ul generativ” (GenAI).

  De menționat este și faptul că un alt cuvânt principal a fost ales de British Collins English Dictionary pentru anul 2023, cu detaliile referitoare la acesta disponibile prin accesarea linkului respectiv.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante