More

  Google a introdus un serviciu cu cea mai precisă prognoză meteo pentru 10 zile

  SoftwareGoogle a introdus un serviciu cu cea mai precisă prognoză meteo pentru 10 zile

  Noua tehnologie va afla într-un minut cum va fi vremea în întreaga lume în următoarele 1,5 săptămâni.

  Laboratorul Google DeepMind din Londra a dezvoltat GraphCast, o tehnologie avansată de inteligență artificială pentru prognoze meteorologice. Aceasta poate prezice vremea cu 10 zile în avans într-un minut, depășind astfel sistemul standard de prognoză meteo de înaltă rezoluție (HRES), recunoscut global și folosit în ultimii 10 ani. GraphCast a demonstrat superioritatea sa prin prezicerea cu 10 zile înainte a impactului uraganului Lee asupra Nova Scoției, comparativ cu HRES, care a făcut aceeași predicție cu 4 zile mai târziu și mai puțin exact.

  GraphCast se distinge prin următoarele caracteristici:

  • Nu necesită pregătire prealabilă a rețelei neuronale.
  • Algoritmii săi se adaptează rapid la condiții meteorologice în schimbare și la climat imprevizibil.
  • Funcționează fără a necesita putere de calcul extraordinară.

  În contrast, alte sisteme meteorologice necesită câteva ore pentru a face prognoze de 10 zile și depind de supercomputere.

  Google a lansat și un serviciu online gratuit, accesibil prin browser, unde rețeaua neuronală GraphCast prezice viteza vântului global. Utilizatorii pot selecta o regiune și o dată, iar AI-ul va furniza rapid o hartă cu datele despre viteza vântului în zona respectivă.

  Motivul pentru dezvoltarea acestui serviciu AI de către Google este legat de provocările emergente asociate cu încălzirea globală și starea mediului. Din cauza condițiilor meteorologice în schimbare rapidă și a tehnologiilor învechite, prognozarea vremii chiar și pe termen scurt a devenit tot mai dificilă.

  Google plănuiește să lanseze și alte servicii similare bazate pe AI, care vor prezice temperatura, umiditatea și alte date meteorologice. Un articol științific despre GraphCast a fost publicat în revista Science.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante