More

  Ultima actualizare semnificativă pentru Windows 11 a fost lansată

  AI - Inteligeta artificialaUltima actualizare semnificativă pentru Windows 11 a fost lansată

  Unul dintre cele mai importante anunțuri pentru Windows 11 23H2 a fost Copilot, un chatbot ChatGPT adaptat la Windows, bazat pe modelul GPT-4 al Open AI. Acesta este planificat să înlocuiască asistentul Cortana oferit în prezent în Windows.

  După activarea Copilotului, apare o pictogramă în bara de activități. Când faceți clic pe ea, se deschide o interfață similară cu Bing Chat. Cu Copilot, puteți obține răspunsuri la întrebări și puteți efectua acțiuni de bază, cum ar fi comutarea între modurile întunecat și luminos și interacțiunea cu Outlook sau cu instrumentul Foarfecă. De asemenea, Copilot analizează automat conținutul din clipboard și sugerează utilizatorului diferite acțiuni pe care să le întreprindă cu acesta. Microsoft a promis, de asemenea, că va adăuga noi funcții la Copilot. Deși ChatGPT nu este disponibil pentru utilizatorii ruși, acesta funcționează corect cu serviciile VPN.

  Copilot nu distribuie caracteristici inovatoare ale Windows 11.

  Odată cu cea mai recentă actualizare, inteligența artificială a ajuns și în aplicațiile tradiționale precum Paint, Scissors și Photos.

  Microsoft Paint are unele caracteristici ale Adobe Photoshop – transparență, straturi. De asemenea, acum acest program poate elimina automat fundalurile cu ajutorul inteligenței artificiale. Se așteaptă să apară chiar și un generator de imagini bazat pe inteligență artificială.

  Aplicația Photos se bazează pe inteligența artificială. Aceasta a adăugat o funcție numită „Background Blur”. Aceasta detectează automat fundalul dintr-o fotografie prin selectarea subiectului și utilizarea blurului pentru fundal. Intensitatea și zona de blur pot fi personalizate.

  „Windows Explorer și-a primit actualizarea. Acesta are un nou aspect, cu o nouă interfață și miniaturi de fișiere mai mari, de tip carusel. Funcția „Galerie” poate afișa acum fotografiile recente, similar cu aplicația Photos. Puteți, de asemenea, să trageți și să plasați filele dintr-o fereastră în alta.

  În cele din urmă, Windows are acum suport integrat pentru despachetarea arhivelor RAR, 7z, GZ, TAR, iar utilizatorii nu mai trebuie să folosească programe terțe. Rețineți că compresia și împachetarea rămân disponibile numai în formatul ZIP.

  Noua actualizare Windows acceptă chei de acces care vă permit să evitați parolele și să vă folosiți fața, amprenta digitală sau PIN-ul pentru a vă conecta la diferite conturi. Puteți crea, gestiona și stoca chei de identitate și le puteți utiliza pentru a accesa site-uri web, aplicații și servicii online.

  Microsoft oferă elemente de iluminare de fundal RGB controlabile încorporate, cunoscute sub numele de iluminare dinamică, în actualizarea lor pentru gameri. Acesta va funcționa pe standardul HID LampArray, iar companii precum Acer, Asus, HP, HyperX, Logitech, Razer și Twinkly și alți producători de periferice sunt deja parteneri cu Microsoft. Acest lucru va permite ca Windows 11 să controleze lumina de fundal fără a fi nevoie de aplicații terțe și de o secțiune de setări.

  Microsoft a făcut modificări la setările pentru discuri și foldere pentru jocurile din Microsoft Store, la fel ca și pentru jocurile pentru PC din aplicația Xbox. Acum, pentru a restabili programele din Microsoft Store va fi suficient să dați pur și simplu clic pe pictograma acestora. În cazul în care programul nu este disponibil în magazin, utilizatorul va avea opțiunea de a-l descărca de pe site.

  Popularul Notepad a primit în sfârșit posibilitatea de a urmări istoricul editărilor. Acest lucru înseamnă că, atunci când programul este relansat, notele deschise în acel moment vor rămâne deschise. Astfel, utilizatorii pot evita problema pierderii fișierelor txt.

  Windows a introdus Windows Backup, o aplicație concepută pentru a migra datele pe un nou PC. După ce ați creat o copie de rezervă cu ajutorul acestei aplicații sau utilizând secțiunea Arhivă Windows, puteți utiliza funcția Restaurare fie atunci când instalați inițial Windows 11 pe un dispozitiv nou, fie după ce ați resetat computerul la valorile implicite din fabrică.

  Pictograma Start a revenit pe ecranul de pornire și puteți alege ca bara de activități să nu adune niciodată obiecte împreună și fiecare fereastră să fie afișată separat.

  Putem remarca apariția unui mixer de volum cu glisoare pentru fiecare aplicație, care vă permite să schimbați rapid dispozitivul de ieșire audio sau să activați/dezactivați sunetul spațial.

  Utilizarea tehnologiei în clasă a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme. Din ce în ce mai mulți educatori adoptă instrumente digitale pentru a îmbunătăți experiența de învățare a elevilor lor. Acest lucru a permis o varietate de noi metode de instruire, făcând clasa mai atractivă și mai interactivă. Elevii pot acum să acceseze mai ușor conținutul educațional și au acces la o gamă mai largă de resurse. Tehnologia a fost un factor major în a contribui la crearea unui mediu de învățare mai stimulativ.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante