More

  Google și Garmin ar putea colabora pentru a oferi servicii de mesagerie prin satelit pe Android

  SoftwareGoogle și Garmin ar putea colabora pentru a oferi servicii de mesagerie prin satelit pe Android

  Google a anunțat că va aduce comunicarea bidirecțională prin conectivitatea prin satelit pe dispozitivele Android cu actualizarea Android 14. Deși actualizarea stabilă nu este încă disponibilă, se pare că compania lucrează cu Garmin pentru a aduce funcția de trimitere a mesajelor prin satelit pe telefoanele Android în viitor.

  Potrivit unor rapoarte, Google ar putea aduce funcții de trimitere a mesajelor prin satelit pe telefoanele Android prin intermediul aplicației Google Messages. Dezvoltatorul Neil Rahmouni a descoperit câteva șiruri de cod în cea mai recentă versiune a aplicației Google Messages, iar codul menționează: „Pentru întrebări despre situația de urgență, sunați la Garmin Response la %1$s. Pentru a raporta o nouă situație de urgență, sunați la numărul de urgență local.” Google ar putea lansa această nouă funcție după lansarea versiunii stabile a Android 14 în peste 150 de țări din întreaga lume.

  Garmin are deja mai multe produse cu conectivitate bazată pe satelit pentru trimiterea de mesaje în situații de urgență. Compania lucrează cu Iridium, o firmă care deține o constelație de sateliți în orbită joasă a Pământului pentru a permite conectivitatea prin satelit. Deoarece Garmin a dezvoltat deja întregul ecosistem de produse, Google ar putea utiliza tehnologia Garmin pentru a aduce trimiterea de mesaje de urgență prin intermediul Google Messages.

  Apple a fost primul brand mainstream de smartphone-uri care a adus sistemul de urgență SOS bazat pe satelit pe dispozitivele sale. Ulterior, Huawei a anunțat o funcție similară pentru cele mai recente telefoane flagship. Deși se aștepta ca Samsung să aducă o funcție similară cu Galaxy S23, acest lucru nu s-a întâmplat, iar șeful diviziei de smartphone-uri, TM Roh, a declarat că „ecosistemul nu este încă pregătit”. Se zvonește acum că această funcție va debuta odată cu lansarea Galaxy S24 la începutul anului viitor.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante