More

  În curând vă puteți debloca telefonul Android cu ceasul Wear OS

  Alegerea editorilorÎn curând vă puteți debloca telefonul Android cu ceasul Wear OS

  În prezent, avem tot mai multe dispozitive inteligente care ne fac viața mai ușoară, iar telefoanele mobile și ceasurile inteligente sunt printre cele mai populare. Google a dezvăluit recent o nouă funcționalitate interesantă pentru utilizatorii de telefoane Android – deblocarea telefonului cu un ceas Wear OS. Această caracteristică inovatoare promite să aducă un nivel suplimentar de comoditate și securitate în utilizarea telefoanelor noastre inteligente.

  Ce este funcția Watch Unlock?

  Funcția Watch Unlock de la Google permite utilizatorilor să deblocheze telefonul lor Android cu ajutorul unui ceas inteligent Wear OS. Deși Google nu a lansat încă această caracteristică, se pare că aceasta este pregătită să fie lansată în curând. Un utilizator pe Twitter a postat un înregistrare video care prezintă funcționalitatea Watch Unlock și cum poate fi activată.

  O privire mai atentă la caracteristică

  În înregistrarea video, putem observa că funcția Watch Unlock apare sub secțiunea „Mai multe setări de securitate” de pe un telefon Pixel. Meniul Watch Unlock include o descriere a funcției, o animație care ilustrează modul de funcționare și mai multe detalii despre funcționalitatea acestuia.

  Cum funcționează Watch Unlock?

  Odată ce funcția Watch Unlock devine disponibilă, utilizatorii vor putea debloca telefonul lor cu ajutorul unui ceas inteligent Wear OS aflat în apropiere. Ceasul trebuie să fie deblocat și purtat la încheietura mâinii pentru ca această funcționalitate să funcționeze. De exemplu, ceasurile Wear OS se blochează atunci când nu sunt purtate și rămân deblocate atâta timp cât sunt pe încheietura mâinii. Funcția Watch Unlock extinde această stare și la smartphone-ul utilizatorului, permițându-i să-l ridice și să-l deblocheze fără a avea nevoie de amprentă, recunoaștere facială sau alte metode obișnuite de deblocare, atâta timp cât există un ceas inteligent deblocat și conectat în apropiere.

  Interacțiunea între telefon și ceas

  Pe lângă deblocarea telefonului, acesta trimite o notificare ceasului inteligent conectat. Utilizatorul ceasului poate opta să blocheze smartphone-ul conectat direct din notificare.

  Avertismente privind securitatea

  Meniul Watch Unlock conține și avertismente că această caracteristică poate fi mai puțin sigură decât alte forme de deblocare. Deși această funcționalitate aduce o mare comoditate utilizatorilor, aceștia trebuie să fie conștienți de posibilele vulnerabilități legate de securitate.

  Data lansării și dispozitivele compatibile

  Până în prezent, nu există o dată clară de lansare pentru funcția Watch Unlock. Cel mai probabil, aceasta va fi lansată odată cu Android 14. Cu toate acestea, este posibil ca aceasta să fie disponibilă și odată cu lansarea seriei Pixel 8 și a ceasului Pixel Watch 2 mai târziu în acest an.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante