More

  iPad Pro 2024: Data de lansare, preț, specificații și tot ce știm

  Stiri IT&TechiPad Pro 2024: Data de lansare, preț, specificații și tot ce știm

  iPad Pro este una dintre cele mai populare și apreciate tablete de pe piață, iar Apple pregătește o nouă versiune pentru anul 2024. După o actualizare minoră cu procesorul M2 în 2022, se zvoneste că Apple pregătește o îmbunătățire semnificativă pentru tabletele sale de top la începutul anului viitor. Iată tot ce știm până acum despre iPad Pro 2024.

  Design: Apple adoptă ecranele OLED

  Unul dintre cele mai interesante aspecte ale iPad Pro 2024 este adoptarea ecranelor OLED. După ce a diferențiat modelele de iPad Pro prin tehnologia de afișare (LCD pentru modelul de 11 inch și miniLED pentru versiunea de 12.9 inch), se zvoneste că Apple va folosi aceeași tehnologie de afișare pentru ambele dimensiuni de ecran. Acest lucru a fost prezis anterior de către analiști precum Ross Young de la DSCC, care a declarat că ambele modele de iPad Pro vor avea ecrane OLED în 2024. Costurile acestor ecrane scad, iar performanța OLED este în creștere datorită tehnologiei de stivuire tandem și emițătoarelor albastre fosforescente. De asemenea, alte surse precum The Elec, Omdia și Bloomberg au confirmat că iPad Pro 2024 va avea ecrane OLED. De asemenea, se speculează că modelul de 12.9 inch va crește puțin în dimensiune, de la 12.9 inch la 13 inch.

  Camera frontală ar putea avea o nouă poziționare

  O altă posibilă noutate pentru iPad Pro 2024 este o nouă poziționare a camerei frontale. În versiunea anterioară a iPad-ului, Apple a mutat camera frontală din partea de sus în centrul laturii drepte. Această schimbare îmbunătățește modul în care utilizatorii apar în apelurile video, deoarece iPad-ul este folosit mai des în modul orizontal decât în modul vertical. Dacă Apple schimbă designul în iPad Pro 2024, apelurile video vor arăta mai natural atunci când iPad-ul este conectat la Magic Keyboard. De asemenea, se speculează că funcția Center Stage va fi inclusă și în acest nou model. Deocamdată, nu este clar dacă Apple va îmbunătăți și sistemul TrueDepth al camerei frontale sau dacă va păstra specificațiile aceleiași cu modelul din 2022.

  Opțiuni de culoare

  În ceea ce privește opțiunile de culoare, Apple a oferit până acum modelele iPad Pro în culorile Space Gray și Silver. În trecut, Apple a oferit și variante de culoare aurie și roz aurie, dar este neclar dacă noul model iPad Pro va avea și alte opțiuni de culoare. Se pare că, culorile mai „jucause” vor fi prioritizate pentru alte modele de iPad, cum ar fi variantele de bază și Air.

  Procesorul M3 va oferi performanțe impresionante

  După lansarea procesorului M2, Apple se pregătește să introducă procesorul M3 în iPad Pro 2024. Se așteaptă ca acest procesor să ofere o performanță și mai impresionantă, având în vedere că va utiliza tehnologia de proces de 3nm. Dacă Apple urmează trendul, iPad Pro 2024 va fi și mai puternic decât versiunea actuală. Deocamdată nu se știe dacă Apple va adăuga opțiuni de stocare cu 16GB de RAM sau dacă va schimba opțiunile de stocare disponibile în prezent.

  Îmbunătățiri la nivelul camerei

  iPad Pro este de obicei echipat cu modele comparabile cu cele mai recente modele de iPhone. Dacă Apple continuă această tendință, putem aștepta câteva îmbunătățiri la nivelul camerelor în iPad Pro 2024. Acestea ar putea include o cameră principală de 48MP, o lentilă ultra-wide de 12MP, suport pentru tehnologia Smart HDR 4 + Photonigh Engine, mod cinematic cu opțiuni de înregistrare noi, modul de acțiune și autofocalizare pentru camera frontală. De asemenea, Apple ar putea adăuga suport pentru înregistrarea video în format log-encoded, o altă funcție prezentă în cele mai recente modele de iPhone.

  Accesorii îmbunătățite

  Apple ar putea să revizuiască accesoriile iPad Pro în versiunea din 2024. De exemplu, se zvonește că Apple va redesena Magic Keyboard pentru a face iPad Pro să arate și mai mult ca un laptop și va adăuga un trackpad mai mare. În prezent, utilizatorii se plâng că Magic Keyboard este greoi și consumă rapid bateria iPad-ului. De asemenea, portul USB-C suplimentar al acestui accesoriu are o viteză mai mică comparativ cu portul Thunderbolt al iPad Pro. Prin urmare, sperăm ca noul Magic Keyboard să fie mai ușor și să consume mai puțină energie. În plus, un trackpad mai mare ar putea ajuta utilizatorii să navigheze mai ușor prin sistem. Deocamdată, nu se știe dacă Apple pregătește și o nouă versiune a Apple Pencil.

  Sistemul de operare iPadOS 17

  În ceea ce privește sistemul de operare, iPad Pro 2024 va fi echipat cu iPadOS 17. Deși nu sunt multe informații despre acest sistem de operare, se știe că va aduce noi funcționalități și îmbunătățiri. De exemplu, noul ecran de blocare al iPadOS 17 va fi similar cu cel disponibil în iOS 16 și va permite adăugarea de widget-uri pe acest ecran. De asemenea, iPadOS 17 va oferi o opțiune mai flexibilă de gestionare a ferestrelor și posibilitatea de a utiliza camera încorporată a unui ecran extern pentru apeluri FaceTime și conferințe video. În plus, vor fi adăugate noi instrumente de desen și se vor introduce mai multe funcții de multitasking.

  Data de lansare și preț

  iPad Pro 2024 ar trebui să fie lansat la începutul anului viitor, probabil între un eveniment de primăvară și WWDC 2024. În ceea ce privește prețul, este neclar dacă noile caracteristici vor face iPad Pro mai scump. În prezent, prețurile pentru modelele de iPad Pro cu 128GB de stocare sunt următoarele:

  • Modelul de 11 inch începe de la 799 dolari.
  • Modelul de 12.9 inch începe de la 1099 dolari.

  iPad Pro 2024 se anunță a fi o versiune îmbunătățită și mai puternică a tabletei de top a Apple. Cu un design actualizat, ecran OLED, procesor performant și îmbunătățiri la nivelul camerelor, acesta promite să fie un dispozitiv deosebit pentru utilizatorii pasionați de tehnologie. Cu toate acestea, trebuie să așteptăm până la lansarea oficială pentru a afla toate detaliile și specificațiile complete ale iPad Pro 2024.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante