More

  iPhone 15 ULTRA: Cele mai recente zvonuri, predicții, prețuri și multe altele despre Apple

  SmartphoneiPhoneiPhone 15 ULTRA: Cele mai recente zvonuri, predicții, prețuri și multe altele despre Apple

  În fiecare an, Apple organizează un eveniment în toamnă pentru a prezenta noile modele de iPhone. În acest an, se așteaptă ca seria iPhone 15 să fie dezvăluită la acest eveniment. Deși nu avem așteptări ca Apple să lanseze un telefon pliabil, zvonurile indică faptul că următoarele modele de iPhone vor avea un design diferit față de modelele anterioare.

  Designul iPhone 15: De la portul Lightning la USB-C

  Unul dintre cele mai mari zvonuri care circulă în jurul seriei iPhone 15 este că Apple va renunța la portul Lightning și va adopta portul USB-C. Această schimbare este probabil determinată de presiunea exercitată de Uniunea Europeană, care a impus legislația privind utilizarea unui standard comun de încărcare pentru telefoanele mobile. În prezent, Apple modifică modelele iPhone în funcție de regiune, cum ar fi modelul iPhone 14, care are o cartelă SIM electronică în versiunea destinată Statelor Unite, dar păstrează slotul pentru cartelă SIM în alte variante. Cu toate acestea, există motive întemeiate pentru a trece la portul USB-C pentru toate modelele de iPhone în viitor.

  Designul iPhone 15: Dynamic Island pentru toate modelele

  Se pare că Apple va continua să vândă patru modele de iPhone în cadrul seriei iPhone 15, iar unul dintre elementele comune ale acestor modele va fi Dynamic Island, o decupare inovatoare în ecran care se va regăsi pe toate modelele, nu doar pe varianta Pro, așa cum era în cazul iPhone 14. Această informație provine de la analistul de afișaje Ross Young, care a menționat și faptul că modelele de bază ale iPhone 15 nu vor avea un refresh rate mai mare, deoarece lanțul de aprovizionare nu poate susține această funcționalitate.

  Designul iPhone 15: Margini mai subțiri

  Potrivit relatărilor, se așteaptă ca Apple să utilizeze o nouă tehnologie de fabricație numită „low-injection pressure over-molding” pentru modelele Pro ale iPhone 15. Aceeași metodă a fost utilizată pentru anumite modele de Apple Watch și va permite reducerea dimensiunilor marginilor cu fracțiuni de milimetri, ceea ce va duce la o creștere ușoară a suprafeței ecranului.

  Designul iPhone 15: Reparații mai ușoare

  Se pare că Apple a redesenat interiorul modelelor iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max pentru a le face mai ușor de reparat. Această informație a fost observată inițial de experții în reparații de la iFixit, care au remarcat că Apple a reintegrat componente interne pentru a facilita reparațiile. Această modificare nu a fost menționată în prezentarea oficială a noului iPhone, dar a fost confirmată de iFixit.

  iPhone 15: Actualizare a tehnologiei Ultra Wideband

  Potrivit analistului Ming Chi Kuo, iPhone 15 va fi echipat cu un procesor Ultra Wideband îmbunătățit, denumit U1 chip, care va permite o mai bună integrare cu noile căști de realitate augmentată ale companiei, Vision Pro. Tehnologia Ultra Wideband este utilizată în comunicațiile wireless pe distanțe scurte și poate fi folosită pentru a urmări poziția obiectelor. Aceasta poate fi utilizată pentru a localiza obiecte precum AirTag-urile Apple sau pentru a debloca mașina pe măsură ce te apropii de ea cu telefonul.

  iPhone 15: Actualizare a încărcării wireless

  Conform unui raport publicat de ChargerLab, toate modelele iPhone 15 vor suporta încărcare wireless de 15 wați utilizând standardul Qi2. Această îmbunătățire va permite utilizatorilor să încarce telefonul la viteza maximă utilizând dispozitive de încărcare wireless compatibile. Apple a limitat anterior suportul pentru încărcarea wireless la 7,5 wați, lăsând viteza de încărcare de 15 wați pentru accesorii licențiate MagSafe.

  Camera iPhone 15: Lentilă telefoto de tip periscop

  Analistul Ming-Chi Kuo a declarat că iPhone 15 Pro Max va fi echipat cu o lentilă telefoto de tip periscop, care va permite realizarea de zoom optic la niveluri mai mari. În timp ce iPhone 14 Pro Max are un zoom optic limitat la 3x, rivali precum Samsung Galaxy S22 Ultra oferă un zoom optic de 10x. Această informație a fost confirmată și de alte surse din industrie.

  iPhone 15: Prețuri mai mari?

  Potrivit anumitor analiști, se așteaptă ca prețurile modelelor iPhone 15 să crească în Statele Unite și în alte țări. Această creștere ar fi justificată de adăugarea de noi funcționalități și componente precum o nouă cameră periscop, un cadru din titan și un nou chip A17 Bionic. Cu toate acestea, nu există încă informații precise despre prețurile exacte ale modelelor iPhone 15.

  iPhone 15 Ultra: Rumoare despre un model de lux

  Există zvonuri potrivit cărora Apple ar putea lansa un model iPhone 15 Ultra, care ar înlocui varianta iPhone 15 Pro Max. Detaliile despre acest posibil model de lux sunt limitate și nu există confirmări oficiale în acest sens.

  Data de lansare a iPhone 15

  Apple organizează în mod tradițional evenimentul de lansare a noilor modele de iPhone în luna septembrie, iar lansarea efectivă a telefoanelor are loc în săptămâna următoare evenimentului. În general, telefoanele iPhone sunt lansate într-o vineri, în jurul celei de-a treia săptămâni a lunii septembrie. Se așteaptă ca acest program să fie menținut și pentru seria iPhone 15.

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante