More

  Qualcomm și Samsung se vor asocia pentru Snapdragon 8 Gen 3 pentru seria Galaxy

  Stiri IT&TechQualcomm și Samsung se vor asocia pentru Snapdragon 8 Gen 3 pentru seria Galaxy

  Într-o mișcare menită să continue parteneriatul său cu Qualcomm, Samsung pare să fi ales chipset-ul exclusiv Snapdragon 8 Gen 3 „for Galaxy” pentru viitorul său model Galaxy S24. Cu lansarea oficială a Snapdragon 8 Gen 3 programată să aibă loc în acest an la Qualcomm Summit, au apărut deja câteva dispozitive pe platforma Geekbench, care folosesc noul chipset. Unul dintre ele este un recent telefon Nubia, care a fost observat pe Geekbench folosind Snapdragon 8 Gen 3 și care prezintă o configurație diferită față de modelul S24+ care a apărut într-un benchmark lunar anterior. Noul telefon Nubia, despre care se crede că ar fi RedMagic 9, folosește aceeași placă de bază și același „guvernator” CPU („walt”) ca și modelul S24+, care acum credem că folosește chipset-ul Snapdragon 8 Gen 3. Cu toate acestea, versiunea S24 a chipset-ului Snapdragon 8 Gen 3 pare mult mai puternică decât cea a lui Nubia.

  Configurație avansată a chipset-ului Snapdragon 8 Gen 3 „for Galaxy”

  În timp ce versiunea obișnuită a chipset-ului Snapdragon 8 Gen 3 oferă o frecvență de bază de 2,26 GHz, două nuclee CPU care rulează la 2,27 GHz, cinci nuclee care rulează la 2,96 GHz și un nucleu care rulează la 3,19 GHz, varianta destinată lui Galaxy are o configurație diferită. În locul celor 2+5+1 nuclee CPU ale dispozitivului Nubia, varianta de chipset pentru Galaxy are patru grupuri de nuclee CPU – 2+2+3+1. Snapdragon 8 Gen 3 al modelului S24 are o frecvență de bază de 2,26 GHz, iar primele două nuclee rulează, de asemenea, la 2,227 GHz. Aici intervine diferența. Următoarele două nuclee rulează la 2,96 GHz, cele trei nuclee rulează la 3,15 GHz, iar ultimul nucleu rulează la 3,30 GHz. Această aranjare face ca Snapdragon 8 Gen 3 al modelului Galaxy să ofere un scor de 2233 pentru un singur nucleu și un scor de 6661 pentru mai multe nuclee, în timp ce modelul Nubia oferă un scor de 1596 pentru un singur nucleu și 5977 pentru mai multe nuclee.

  Posibilitatea unui nou variant Snapdragon 8 Gen 3

  Este posibil ca Qualcomm să lanseze o altă variantă a chipset-ului Snapdragon 8 Gen 3 care să fie la fel de puternică ca varianta destinată lui Galaxy. Potrivit SamMobile, Qualcomm a procedat la fel și în cazul Snapdragon 8 Gen 2. Cu toate acestea, cel puțin la început, seria S24 va oferi rezultate superioare față de alte dispozitive Android care folosesc Snapdragon 8 Gen 3. Se pare că modelul Samsung S24 va oferi scoruri care pot concura cu cele ale lui iPhone 14 Pro Max și procesorul său A16 Bionic, care a obținut un scor de 2530 pentru un singur nucleu și un scor de 6258 pentru mai multe nuclee. Se așteaptă ca A17 Bionic să fie chiar mai puternic decât predecesorul său.

  Scorurile benchmark nu definesc experiența unui telefon

  Este important de remarcat că scorurile benchmark nu determină cât de bună va fi experiența utilizării telefonului, deoarece poți avea în continuare o experiență excelentă cu un dispozitiv precum Pixel 7 Pro, care a obținut un scor relativ scăzut de 1028 pentru un singur nucleu și 3064 pentru mai multe nuclee.

  Galaxy S24: Lansare programată pentru anul viitor

  Conform informațiilor obținute din postarea de pe Geekbench, Samsung Galaxy S24 va avea doar 8GB de memorie RAM. Lansarea seriei S24 este programată pentru începutul anului viitor, în conformitate cu programul de lansare anterior al Samsung.

  Cu noul chipset Snapdragon 8 Gen 3 „for Galaxy”, Samsung pare să ofere o experiență de vârf pe piața telefoanelor Android. Cu scorurile sale benchmark impresionante și configurația puternică a nucleelor CPU, modelul Galaxy S24 pare să fie un concurent serios pentru alte dispozitive de top. Cu toate acestea, este important să reținem că performanța unui telefon nu se rezumă doar la scorurile benchmark, ci și la optimizarea software și experiența utilizatorului.

  Imagine: cnet.com

  Razvan Alexandru
  Razvan Alexandruhttps://www.zona-it.ro/
  Dacă aveți sugestii, știri sau orice altceva legat de tehnologie pe care ați dori să le discutați cu mine, sunt mereu deschis la dialog și vă încurajez să mă contactați direct. Apreciem colaborările strânse și perspectivele inovative care ne permit să rămânem în avangarda domeniului. „Tehnologia ne unește, pasiunea ne ghidează”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Articole recente

  Alte articole interesante